Ontex 26/10/16

Ontex 26/10/16

Gert De Mesure van de Vlaamse Federatie van Beleggers raadt het aandeel van luier- en hygiëneartikelenproducent Ontex aan.
Euronext omarmt technologiebedrijven 25/10/16

Euronext omarmt technologiebedrijven 25/10/16

Euronext wil dé referentiebeurs worden voor tech-KMO's in Europa. Daarom organiseert ze TechShare, een programma voor technologiebedrijven die plannen hebben voor een beursgang. In Brussel wordt vanavond de tweede editie in gang getrapt voor 10 tech-bedrijven.Grondstoffenprijzen weer in de lift? 24/10/16

Grondstoffenprijzen weer in de lift? 24/10/16

2016 was tot nu toe een goed jaar voor de grondstoffen, na vijf jaren van lage prijzen. Is een opgaande cyclus in zicht? Frank Vranken, hoofd strategie van Puilaetco Dewaay denkt van wel.


"ECB-beleid is financiële repressie." - 21/10/16

"ECB-beleid is financiële repressie." - 21/10/16

Dat zegt Luc Bertrand, voorzitter van Ackermans en Van Haaren, in Z-Talk Goossens. Gisteren (donderdag) besloot de ECB de beleidsrente onveranderd te houden en ook het aankoopprogramma van staatsobligaties en bedrijfsobligaties op 80 miljard per maand te blijven uitvoeren. Luc Bertrand betreurt dat banken hiervan het slachtoffer zijn.Schuldeisers beslissen over reorganisatieplan Corsan 14/10/16

Schuldeisers beslissen over reorganisatieplan Corsan 14/10/16

Meer dan 1.000 investeerders in de Vlaamse filmindustrie, die een belastingvoordeel konden krijgen via het taks shelter systeem, dreigen hun geld kwijt te zijn. De fiscus wil de fiscale attesten van een van de films van het filmhuis Corsan niet uitreiken. Eigenaar Paul Breuls van het Vlaamse filmhuis Corsan vertelt waarom de fiscus volgens hem in de fout gaat.


"Studies van universiteiten zijn niet altijd onafhankelijk."

"Studies van universiteiten zijn niet altijd onafhankelijk."

Dat zegt Ivan Van De Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, in Z-Talk Goossens. Van De Cloot en Leo Neels, huidig algemeen directeur van Itinera, zijn te gast naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de denktank.De duurzame transitie is volop bezig 11/10/16

De duurzame transitie is volop bezig 11/10/16

Peter Tom Jones actualiseerde zijn boek "Terra Reversa. De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid", dat hij in 2009 schreef. De conclusie luidt dat er veel is veranderd en dat we optimistisch mogen zijn.
De beste bedrijven zijn familiebedrijven 10/10/16

De beste bedrijven zijn familiebedrijven 10/10/16

Zo besluit Jozef Lievens in zijn boek "Betrokken eigenaars - sterke familiebedrijven". Ludo Sarens, voorzitter van kranenbedrijf Sarens, kan dat volmondig beamen.


"België heeft geen Masterplan."

"België heeft geen Masterplan."

Dat zegt Ignace Van Doorselaere in Z-Talk Goossens. De gedelegeerd bestuurder van lingeriegroep Van de Velde vindt dat premier Michel het competitiviteitsrapport van het Wereld Economisch Forum onder zijn hoofdkussen moet leggen. België verbeterde dan wel zijn positie en staat nu op 17, Nederland en Duitsland bekleden positie 4 en 5."Apple was te disruptief" 30/09/16

"Apple was te disruptief" 30/09/16

Marketingstrateeg Fons Van Dyck is zopas dokter in de media en communicatie geworden. In zijn doctoraatsthesis onderzocht hij hoe merken op lange termijn overleven en wat hen naar de ondergang brengt. De casus Apple werd hierbij uitvoerig onder de loep gelegd.