Z-Funds (10) - 11/10/17

Z-Funds (10) - 11/10/17

Beursgenoteerde fondsen (ETF's) en indexfondsen winnen almaar aan populariteit. Na de Amerikaanse markt veroveren ze ook de Europese. Wat zijn het precies? Welke zijn de voordelen bieden? En is er ook voor klassieke fondsen nog een plaats in het universum? Knut Huys van Deutsche Bank beantwoordt onze vragen.

Z-Funds (7) - 20/09/17

Z-Funds (7) - 20/09/17

Duurzaam beleggen wint aan populariteit. Maar de begrippen die daarbij gehanteerd worden, zoals SRI en ESG, worden door diverse partijen anders ingevuld. What's in a name? Bart Gielis van NN Investment Partners kiest voor een pragmatische aanpak.

Z-Funds (6) - 21/06/17

Z-Funds (6) - 21/06/17

Van alle fondsen zijn de gemengde beleggingsfondsen (mixfondsen) het populairst in ons land. Dat blijkt ook uit de jongste cijfers van sectorvereniging Beama. Waarom kopen beleggers vooral deze categorie van fondsen? Wat zijn de voordelen? En hoe selecteren we de beste gemengde fondsen? We vragen het aan Patricia Boydens, Head of Business Development bij MeDirect Bank.

Z-Funds (5) - 14/05/17

Z-Funds (5) - 14/05/17

In onze uitzending van vandaag is Mark Preskett de centrale gast. Hij is Portfolio Manager bij Morningstar in Londen. Morningstar kennen we als een instelling die beleggingsinstrumenten analyseert en aangeeft of een beleggingsfonds relatief goed of ondermaats presteert. MeDirect Bank werkt nauw samen met Morningstar, in het kader van hun Online Vermogensbeheer, om de beste fondsen te selecteren voor de portefeuilles.

Z-Funds (4) - 07/06/17

Z-Funds (4) - 07/06/17

Veel Belgen sparen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen of kleinkinderen. Dat bleek eind vorig jaar nog uit een enquête die gehouden werd bij 2.000 landgenoten. De meeste ouders vinden 5.000 tot 10.000 euro al een mooi spaarpotje voor hun kinderen. Maar hoe geraak je aan dat bedrag? En spaar je best in eigen naam of in naam van het (klein)kind?

Z-Funds (3) - 30/05/17

Z-Funds (3) - 30/05/17

In deze aflevering kijken we achter de schermen van een online fondsenbank en vermogensbeheerder. Aan Xavier De Pauw, CEO van MeDirect Bank, vragen we hoe het verdienmodel van zo'n bank er uitziet. We willen ook weten of een onlinebank zijn cliënteel wel dezelfde service kan bieden als een traditionele bank.

Z-Funds (2) - 24/05/17

Z-Funds (2) - 24/05/17

Bij NN Investment Partners maakt men gebruik van big data om het sentiment op de financiële markten te meten en te analyseren. Hoe men dat precies doet en waarom bespreken we in deze uitzending met Steven Steyaert, Portfolio Specialist gemengde fondsen bij NN Investment Partners.

Z-Funds (1) - 17/05/17

Z-Funds (1) - 17/05/17

Belgische beleggers. Wie zijn ze? Wat weten ze over beleggen? Hoe beleggen ze en wat is hun relatie met hun financieel adviseur? Met Didier Devreese van NN Investment Partners bespreken we de belangrijkste resultaten van een grootschalige enquête waarbij we op zoek gaan naar het DNA van de Belgische belegger.

Z-Funds (9) - 21/09/16

Z-Funds (9) - 21/09/16

Fondsen en fondsbeheerders worden regelmatig in het zonnetje gezet, o.a. tijdens de jaarlijkse Trends Fund Awards. Maar is zo'n prijsuitreiking wel zinvol? Levert de winnaar van een award je ook in de toekomst een mooi rendement op? We vragen het aan Peter Van Heeke van MeDirect Bank, die ons zijn 4 vuistregels meegeeft voor wie in fondsen wil beleggen.

Z-Funds (8) - 14/09/16

Z-Funds (8) - 14/09/16

Het is een misverstand te denken dat de overheid later wel zal zorgen voor uw pensioen. Of u dat nu wil of niet: u moet er ook zelf mee bezig zijn. Het is niet toevallig dat het wettelijke pensioen - het bedrag dat u maandelijks van de overheid ontvangt wanneer u met pensioen gaat - slechts 1 van de 4 zogenaamde "pijlers" is van het Belgische pensioensysteem.

Z-Funds (7) - 07/09/16

Z-Funds (7) - 07/09/16

Ook wie fondsen aanbiedt moet met zijn tijd mee. Vroeger kon je enkel in een bankkantoor terecht om een beleggingsfonds te kopen, tegenwoordig is online vermogensbeheer ook in ons land al goed ingeburgerd. Een van de pioniers op dat vlak is MeDirect Bank en van CEO Xavier De Pauw willen we graag horen of er toch nog menselijke tussenkomst is voor wie zijn vermogen online laat beheren.

Z-Funds (6) - 22/06/16

Z-Funds (6) - 22/06/16

Steeds meer Belgen beleggen in fondsen. Het uitgebreide aanbod maakt de keuze echter niet eenvoudig. Wie opteert voor een modelportefeuille en een fondsenspaarplan heeft minder moeite om een goed gespreide fondsenportefeuille op te bouwen. We vragen aan Patricia Boydens, Business Development Manager van MeDirect, hoe dat in zijn werk gaat.

Z-Funds (5) - 15/06/16

Z-Funds (5) - 15/06/16

De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Ruim drie op vier gezinnen bezit dan ook een eigen woning. Die investering bleek bovendien vaak erg rendabel en dat is de aanleiding voor nogal wat mensen om nog meer spaargeld te investeren in vastgoed. Is dat wel verstandig? Bart Gielis van NN Investmen Partners maakt ons wegwijs in de gevaren en de opportuniteiten van beleggen in vastgoed.

Z-Funds (4) - 08/06/16

Z-Funds (4) - 08/06/16

We zijn een land van spaarders. Op Belgische spaarrekeningen staat vandaag zo'n 263 miljard euro. Door de historisch lage rente brengt dat spaargeld echter nauwelijks wat op. Met beleggen kan je een hoger rendement behalen. Maar hoe begin je daaraan? Xavier De Pauw, CEO van MeDirect, helpt ons op weg met vijf handige vuistregels.

Z-Funds (3) - 01/06/16

Z-Funds (3) - 01/06/16

Almaar meer mensen willen duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen. Maar wat is dat precies, 'duurzaam beleggen'? Hoe bepaal je of een bedrijf of belegging duurzaam is? En brengt het ook wat op voor de portefeuille of is het rendement toch wat lager? We vragen het aan Bart Gielis van NN Investment Partners.

Z-Funds (2) - 25/05/16

Z-Funds (2) - 25/05/16

Meer en meer beleggers kopen vandaag geen individuele aandelen en obligaties, maar wel beleggingsfondsen. Op die manier wordt beleggen al meteen een stuk eenvoudiger. Het aanbod aan fondsen is echter enorm en er komen er nog bijna iedere dag nieuwe bij. Dat maakt kiezen al een pak moeilijker. Hoe moet je selecteren? Waar kan je terecht voor een aankoop van fondsen en waar vind je objectieve informatie? Het zijn vragen die Pascal Paepen voorlegt aan Danny Reweghs van Inside Beleggen en Trends Moneytalk.

Z-Funds (1) - 18/05/16

Z-Funds (1) - 18/05/16

Heel wat spaarders zitten vandaag met een probleem. Ze kunnen en willen wel sparen, maar dat brengt vandaag de dag erg weinig op door de lage rente op ons spaarboekje. We bekijken de diverse beleggingsmogelijkheden met Steven Steyaert van NN Investment Partners.