Z-Funds (9) - 21/09/16

Z-Funds (9) - 21/09/16

Fondsen en fondsbeheerders worden regelmatig in het zonnetje gezet, o.a. tijdens de jaarlijkse Trends Fund Awards. Maar is zo'n prijsuitreiking wel zinvol? Levert de winnaar van een award je ook in de toekomst een mooi rendement op? We vragen het aan Peter Van Heeke van MeDirect Bank, die ons zijn 4 vuistregels meegeeft voor wie in fondsen wil beleggen.

Z-Funds (8) - 14/09/16

Z-Funds (8) - 14/09/16

Het is een misverstand te denken dat de overheid later wel zal zorgen voor uw pensioen. Of u dat nu wil of niet: u moet er ook zelf mee bezig zijn. Het is niet toevallig dat het wettelijke pensioen - het bedrag dat u maandelijks van de overheid ontvangt wanneer u met pensioen gaat - slechts 1 van de 4 zogenaamde "pijlers" is van het Belgische pensioensysteem.

Z-Funds (7) - 07/09/16

Z-Funds (7) - 07/09/16

Ook wie fondsen aanbiedt moet met zijn tijd mee. Vroeger kon je enkel in een bankkantoor terecht om een beleggingsfonds te kopen, tegenwoordig is online vermogensbeheer ook in ons land al goed ingeburgerd. Een van de pioniers op dat vlak is MeDirect Bank en van CEO Xavier De Pauw willen we graag horen of er toch nog menselijke tussenkomst is voor wie zijn vermogen online laat beheren.

Z-Funds (6) - 22/06/16

Z-Funds (6) - 22/06/16

Steeds meer Belgen beleggen in fondsen. Het uitgebreide aanbod maakt de keuze echter niet eenvoudig. Wie opteert voor een modelportefeuille en een fondsenspaarplan heeft minder moeite om een goed gespreide fondsenportefeuille op te bouwen. We vragen aan Patricia Boydens, Business Development Manager van MeDirect, hoe dat in zijn werk gaat.

Z-Funds (5) - 15/06/16

Z-Funds (5) - 15/06/16

De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Ruim drie op vier gezinnen bezit dan ook een eigen woning. Die investering bleek bovendien vaak erg rendabel en dat is de aanleiding voor nogal wat mensen om nog meer spaargeld te investeren in vastgoed. Is dat wel verstandig? Bart Gielis van NN Investmen Partners maakt ons wegwijs in de gevaren en de opportuniteiten van beleggen in vastgoed.

Z-Funds (4) - 08/06/16

Z-Funds (4) - 08/06/16

We zijn een land van spaarders. Op Belgische spaarrekeningen staat vandaag zo'n 263 miljard euro. Door de historisch lage rente brengt dat spaargeld echter nauwelijks wat op. Met beleggen kan je een hoger rendement behalen. Maar hoe begin je daaraan? Xavier De Pauw, CEO van MeDirect, helpt ons op weg met vijf handige vuistregels.

Z-Funds (3) - 01/06/16

Z-Funds (3) - 01/06/16

Almaar meer mensen willen duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen. Maar wat is dat precies, 'duurzaam beleggen'? Hoe bepaal je of een bedrijf of belegging duurzaam is? En brengt het ook wat op voor de portefeuille of is het rendement toch wat lager? We vragen het aan Bart Gielis van NN Investment Partners.

Z-Funds (2) - 25/05/16

Z-Funds (2) - 25/05/16

Meer en meer beleggers kopen vandaag geen individuele aandelen en obligaties, maar wel beleggingsfondsen. Op die manier wordt beleggen al meteen een stuk eenvoudiger. Het aanbod aan fondsen is echter enorm en er komen er nog bijna iedere dag nieuwe bij. Dat maakt kiezen al een pak moeilijker. Hoe moet je selecteren? Waar kan je terecht voor een aankoop van fondsen en waar vind je objectieve informatie? Het zijn vragen die Pascal Paepen voorlegt aan Danny Reweghs van Inside Beleggen en Trends Moneytalk.

Z-Funds (1) - 18/05/16

Z-Funds (1) - 18/05/16

Heel wat spaarders zitten vandaag met een probleem. Ze kunnen en willen wel sparen, maar dat brengt vandaag de dag erg weinig op door de lage rente op ons spaarboekje. We bekijken de diverse beleggingsmogelijkheden met Steven Steyaert van NN Investment Partners.