Z-Innovation (11) - 09/09/16

Z-Innovation (11) - 09/09/16

Dat we niet langer kunnen zonder technologie, is duidelijk. Wat er de komende jaren mediagewijs nog op ons afkomt, kunnen we amper voorstellen. Aan voorbeelden geen gebrek. De hololens bijvoorbeeld. Goosebumps is gespecialiseerd in de organisatie van evenementen en entertainmentproducties voor bedrijven. Ze maken hierbij ook gebruik van innovatieve technologie, zoals bv. iBeacons. Hype-O-Dream is een jaarlijks dancefestival dat plaatsvindt in Waregem. Afgelopen zomer trok het event ruim 16 000 bezoekers. Het festival pakte dit jaar ook uit met een innovatieve applicatie.

Z-Innovation (10) - 02/09/16

Z-Innovation (10) - 02/09/16

Het Belgische bedrijf Cartamundi is de grootste producent en verdeler van kaart- en bordspellen in de wereld. Speelkaarten en bordspellen bestaan zo'n 2000 jaar en doen het nog altijd goed. Maar toch moest ook Cartamundi zich wapenen voor de online generatie. Innovatie was dus belangrijk. Het Kortrijkse bedrijf CogniStreamer behoort tot de toonaangevende spelers in de markt van software voor collaborative innovation. De software helpt bedrijven innovatieve ideëen te kneden, er concepten uit te distilleren en die concepten uit te werken tot concrete projecten.

Z-Innovation 26/08/16

Z-Innovation 26/08/16

Lekker en gezond eten. Voor vele mensen een evidentie. En dus is ook de voedingsindustrie een sector die altijd op zoek is naar innovatieve ideëen. We kijken in deze aflevering hoe ze dat aanpakken bij Puratos en Imperial Meat Products.

Z-Innovation (8) - 01/07/16

Z-Innovation (8) - 01/07/16

Innovatie. Synoniem voor al maar meer schermen rondom ons en nog meer apps op onze smartphones en tablets. Of toch niet? Flavr is een online platform waar thuischefs - mensen die goed kunnen koken - authentieke maaltijden kunnen verkopen aan mensen bij hen in de buurt.

Z-Innovation (7) - 24/06/16

Z-Innovation (7) - 24/06/16

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, auto's, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot 'internet of things'. En dat biedt oneindig veel mogelijkheden, ook voor bedrijven.

Z-Innovation (6) - 17/06/16

Z-Innovation (6) - 17/06/16

Vorig jaar werd er wereldwijd ruim 2,5 miljard euro geïnvesteerd in zgn. Fin Tech; technologische startups die de financiële wereld proberen te vernieuwen. De recente opkomst van disruptive startups die de financiële sector willen openbreken met allerlei nieuwe toepassingen is dus volop aan de gang. Enkele voorbeelden: Gambit en Assurpharma.

Z-Innovation (5) - 10/06/16

Z-Innovation (5) - 10/06/16

Onze maatschappij gaat door een grote transformatie, gedreven door digitalisering. Start-ups spelen hier een hoofdrol in. Ze zijn een kenmerkende bedrijfsvorm van dit tijdperk waarin smartphones en tablets domineren.Ook in België schieten de start-ups als paddestoelen uit de grond. 2,5 jaar geleden begon Katja Schipperheijn in Antwerpen met een eigen start-up: The Learnscape. Take Eat Easy is een food- en tech-start-up die populaire restaurants, gepassioneerde fietskoeriers en mensen die houden van lekker eten verenigt. Via een website en mobiele app leveren ze maaltijden op een milieuvriendelijke manier aan huis.

Z-Innovation (4) - 03/06/16

Z-Innovation (4) - 03/06/16

Als 'factory of the future' streeft Newtec naar een continue innovatie, zowel in haar producten als haar processen. De voorbije jaren werd ondermeer geïnvesteerd in een doorgedreven digitalisering van de productie.

Z-Innovation (3) - 27/05/16

Z-Innovation (3) - 27/05/16

Mobiliteit en urbanisatie veranderen zeer snel als gevolg van belangrijke evoluties: connectiviteit, sharing, flexibiliteit, Dit wordt gesteund door slimme en innovatieve technologieën.

Voor de stad Kortrijk ontwikkelde Be-Mobile het de innovatieve toepassing Shop & Go met de bedoeling het parkeren in Kortrijk vlotter en efficiënter te laten verlopen.

Z-Innovation (2) - 20/05/16

Z-Innovation (2) - 20/05/16

De Belgische steden zijn historisch niet gemaakt voor de huidige drukke verkeersstroom. Slimme innovatie & technologie kunnen de mobiliteitsstromen verbeteren. Het internet of things speelt daar een belangrijke rol in. Het gebruik van slimme innovatieve technologie voor het verbeteren van de mobiliteit, werd in 2013 al uitgebreid getest in het Nederlandse Eindhoven. On Wheels is een start-up die onlangs een app voor rolstoelgebruikers ontwikkelde. Zij kunnen voortaan in verschillende steden in ons land via die app zien welke winkels, horecazaken, parkeerplaatsen, sanitair of bezienswaardigheden voor hen toegankelijk zijn.

Z-Innovation (1) - 13/05/16

Z-Innovation (1) - 13/05/16

Innovatie is cruciaal voor het bedrijfsleven. In deze aflevering van Z innovation maken we kennis met 2 bedrijven die innovatief zijn in de sector van de ouderen- en gezondheidszorg. Zorabots uit Oostende ontwikkelt intelligente robots voor bejaarden. En Bone Therapeutics uit Gosselies is wereldwijd toonaangevend in celtherapie bij botziektes.