Z-Sport (10) - 14/11/15

Z-Sport (10) - 14/11/15

Jet Import is de invoerder van internationale drankmerken zoals Red Bull, Corona, Desperados, Fever-Tree en Bionade. Het Westvlaamse familiebedrijf ontstond twee generaties geleden als een limonadefabrikant. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een jonge en snelgroeiende onderneming met een omzet van meer dan 85 miljoen euro. Via Red Bull is Jet Import sterk betrokken bij de sportwereld. Ze zijn dé partner van de avontuurlijke sporter.

Z-Sport (9) - 07/11/15

Z-Sport (9) - 07/11/15

Verzekeraar en financieel adviseur Callant werd in 1991 opgericht. Callant is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de verzekeringsmarkt met een breed pallet van diensten en specialisaties: gaande van de medische en bouwsector tot de transport- en maritieme sector. De belangrijkste waren we bijna vergeten: de sport. Callant is letterlijk en figuurlijk een sportieve verzekeraar, zowel voor zijn klanten als voor zijn medewerkers.

Z-Sport (8) - 31/10/15

Z-Sport (8) - 31/10/15

Partena neemt al geruime tijd zijn plaats in binnen de onafhankelijke ziekenfondsen. Sinds 2002 zijn ze onder de huidige naam bekend. Partena onderscheidt zich in verschillende segmenten: het klassieke ziekenfonds, kinderopvang, thuishulp en vitaliteitsmanagement. Het bedrijf draagt vitaliteit hoog in het vaandel en zet in op beweging, voeding en mentale gezondheid.

Z-Sport (7) - 24/10/15

Z-Sport (7) - 24/10/15

EDF Luminus behoort sinds november 2009 tot de Groupe EDF, de grootste elektriciteitsproducent van Europa. EDF Luminus is de tweede grootste speler op de Belgische energiemarkt: het heeft een commercieel marktaandeel van 20% en productiecapaciteit in elektriciteit van ongeveer 10%.

Z-Sport (6) - 30/05/15

Z-Sport (6) - 30/05/15

In ons land is er wellicht geen enkel merk dat zo aanwezig is in de sportwereld als Lotto. In eerste instantie denken we aan het wielrennen waarin het al jarenlang een ploeg sponsort, maar ook verschillende wedstrijden en competities steunt. De Nationale Loterij steunt ook vele andere sporten, omdat het gewoon in haar mission statement staat.

Z-Sport (5) - 23/05/15

Z-Sport (5) - 23/05/15

Het havenbedrijf Verbugge startte in de haven van Terneuzen, maar is na Vlissingen ook actief in de haven van Zeebrugge. CEO Martin Verbrugge zoekt meer samenwerking tussen de kleinere havens en hoopt die te vinden dankzij het damesvolleybal. Verbrugge is sponsor van VDK Gent, niet toevallig een club waar veel bedrijven uit het havengebied aan gekoppeld zijn.

Z-Sport (4) - 16/05/15

Z-Sport (4) - 16/05/15

De Cronos Groep biedt kansen aan jonge ondernemers om met hun creatieve ideeën door te groeien tot een gezond bedrijf. Het begeleidt start ups van A tot Z en steunt hen ook financieel, onder het alziend oog van commercieel directeur Dirk Deroost. Hun link met sport? Ze sponsoren niet alleen de Ten Miles en de Port of Antwerp Giants.

Z-Sport (3) - 09/05/15

Z-Sport (3) - 09/05/15

De laatste jaren is de hockeysport aan het boomen in ons land. De Red Lions en de Red Panthers zijn een begrip geworden en doen het op het wereldtoneel erg goed. En daar heeft Fintro zeker iets mee te maken. Het netwerk van banken is al sinds 2013 de trouwe sponsor van het hockeyfederatie.

Z-Sport (2) - 02/05/15

Z-Sport (2) - 02/05/15

CEO Jean Pierre Heynderick is een familieman. Zijn kinderen spelen tennis en rekenen op hun vader om hen te brengen en te halen van de trainingen en wedstrijden. Jean Pierre besluit te investeren in het tennis en legt zelf een indoorclub aan in enkele leegstaande magazijnen.

Z-Sport (1) - 25/04/15

Z-Sport (1) - 25/04/15

Voor de eerste aflevering van Z-Sport, een magazine over de link tussen het bedrijfsleven en sport, gaan we op bezoek bij een vaste waarde in de verzekeringswereld: AG Insurance. Het bedrijf is op en top Belgisch en wil zich zo ook profileren. Daarom kozen ze er voor om geen specifieke ploegen of clubs te sponsoren, maar wel sportfederaties en jeugd. Onder meer het BOIC, de KBWB en het eerste klasse jeugdvoetbal mogen rekenen op hun steun. Maar volgens CEO Antonio Cano is het uithangbord de AG Insurance Memorial Van Damme, de internationale atletiekmeeting die Brussel én België op de atletiekkaart zet.