Krant 'De Lloyd' wordt 'Flows'

dinsdag 15 oktober 2013 om 18u00

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

'Flows' is de nieuwe naam van de wekelijkse krant voor de haven- en logistieke sector. Het is de opvolger van het failliete De Lloyd, een krant die liefst 150 jaar bestaan heeft! De sector heeft zo'n krant nodig voor z'n goede werking, zeggen de nieuwe investeerders. En op termijn willen ze er een heuse gemeenschap rond bouwen.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Cultuursector bedreigd? 02/10/14

  De cultuursector moet het met 5 procent minder cultuursubsidies doen. Welke economische waarde vertegenwoordigt ze? Kan een cultuursector overleven zonder subsidies? Vragen voor Roeland Byl van Trends.
 • "Fiscale rechtshandhaving zeer problematisch" 30/09/14

  België moet dringend zijn fiscale rechtshandhaving hertekenen, meent fiscaal advocaat Jan Tuerlinkx. Er is een grijze zone onstaan tussen het adminstratief sanctioneren van fiscale fouten en de strafrechterlijke behandeling van fraude. Als niet ingegrepen wordt, voorspelt vele gerechtelijke procedureslagen in fiscale dossiers.
 • Eskimo van onder het stof gehaald 29/09/14

  Het Gentse nachtkleding- en ondergoedmerk Eskimo heeft 108 jaar na z'n oprichting een eerste eigen winkel geopend. Eskimo, dat sinds enige tijd aan een rebranding bezig is, wil meer voeling krijgen met de klant en boetieks beter kunnen helpen om hun merk aan de man te brengen.
 • "Groot potentieel in cultuursponsoring"

  Volgens de algemeen directeur van het Filmfestival Gent, Bart Vandesompele, kan de cultuursector veel meer inkomsten uit sponsoring halen. De truc is om cultuur te integreren in de marketingstrategie van een bedrijf. Dat zal ook nodig zijn om de dalende subsidies op te vangen.
 • "10 Belgische films op Filmfestival van Gent"

  Maar liefst 10 Belgische films staan geprogrammeerd op het Filmfestival van Gent. Het is ooit minder geweest. Met The Loft van Erik Van Looy als wereldpremière. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher verwacht er veel van.
 • "Onbekend is onbemind"

  Amper 15% van de mensen met een verstandelijke handicap heeft een job. Bij de VDAB zijn er maar liefst 6000 aangemeld, maar ze vinden geen werk. Onterecht, zegt professor Cambré. Die mensen kunnen voor veel bedrijven een echte meerwaarde zijn.
 • "We kunnen nog heel wat groter worden"

  De webshop Vente-Exclusive.com won recent nog 2 awards voor z'n aparte logistieke aanpak. Het bedrijf heeft geen stockvoorraad en kan daardoor grote kortingen geven. Het bedrijf is nu actief in de Benelux, maar wil verder groeien.
 • Ethias wil zwarte bladzijde omslaan 19/09/14

  Ethias behaalde goede resulaten tijdens het eerste half jaar. De verzekeraar ziet licht aan het einde van de tunnel, nadat ze tijdens de financiële crisis kapseisde en gestut moest worden met overheidsgeld.
 • "De meeste Syriëstrijders willen nooit meer terugkomen"

  De meeste van de Vlaamse jihadisten die naar Syrië en Irak trekken, willen nooit meer terugkeren. Dat zegt onderzoeker Montasser Alde'emeh (Universiteit Antwerpen) die in contact staat met hen. En tegelijk pleit hij voor een confederatie in Irak en Syrië om vrede te krijgen tussen soennieten en sjiieten.
 • Boerke bestaat 15 jaar 16/09/14

  Boerke, de stripheld uit Knack Focus blaast 15 kaarsjes uit. Pieter De Poortere vertelt wie Boerke is, wat hij allemaal meemaakt en wat zijn plannen met hem zijn. Volgend jaar zijn die vooral economisch getint....
 • Marktonderzoek auto's via hersenscan 15/09/14

  Wim Hamaekers van Haystack ontving een internationale Award voor het marktonderzoek naar de beleving van het interieur en design van Toyota. Uniek is dat de emotionele ervaring werd geanaliseerd aan de hand van de hersenactiviteit.
 • Een tax shift trekt iedereen mee in het bad

  De verschuiving van belasting op arbeid naar belasting op consumptie heeft veel gevolgen. Het idee ligt nu op tafel bij de federale regeringsonderhandelaars. Alain Mouton van Trends heeft de gevolgen opgelijst.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ