Krant 'De Lloyd' wordt 'Flows'

dinsdag 15 oktober 2013 om 18u00

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

'Flows' is de nieuwe naam van de wekelijkse krant voor de haven- en logistieke sector. Het is de opvolger van het failliete De Lloyd, een krant die liefst 150 jaar bestaan heeft! De sector heeft zo'n krant nodig voor z'n goede werking, zeggen de nieuwe investeerders. En op termijn willen ze er een heuse gemeenschap rond bouwen.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Broederlijk Delen wil bindende regels voor multinationals

  Te veel multinationals - zoals grote mijnbouwbedrijven - schenden de mensenrechten in Centraal- en Zuid-Amerika. Daarom pleit Broederlijk Delen voor bindende regels die de multinationals ter verantwoording kunnen roepen. Een proces dat heel lang kan duren.
 • Betaalgedrag gaat erop vooruit

  Voor het derde kwartaal op rij gaat het betaalgedrag tussen bedrijven erop vooruit. Teken dat onze economie weer zuurstof krijgt, zegt Eric Van den Broele van handelsinformatiekantoor Graydon.
 • Grafeen, het wondermateriaal van de toekomst

  Het Leuvense onderzoekscentrum IMEC gaat verder onderzoek doen naar grafeen, een nieuw materiaal met fantastische eigenschappen. Grafeen zou de wereld wel eens kunnen veranderen. Onderzoeker Cédric Huyghebaert licht toe.
 • Truckvertising, of de vrachtwagen als rijdend reclamebord

  Adverteren op de achterkant van een vrachtwagen: impact gegarandeerd, zeker in een land dat wereldkampioen filerijden is. Dat vindt ook Vincent Marchal en daarom richtte hij mobilAd Truckvertising op.
 • "200 advocaten delen knowhow"

  Belgavoka bestaat niet meer, de nieuwe naam is Avolink. Een netwerk van 200 onafhankelijke advocaten dat zich voortaan ook richt naar KMO's. Eén van de bezielers, advocaat Jan Leysen, geeft uitleg bij die omschakeling.
 • Club voor Big Data lovers

  Van supermarkten weet iedereen dat ze het aankoopgedrag van al hun klanten analyseren. Maar big data duikt op in de meest verrassende domeinen. Het kan zelfs dienen om maatschappelijke problemen aan te pakken! Philippe Van Impe heeft in Brussel een groep opgericht om big data te leren gebruiken.
 • Het multiwerkgeverspensioenfonds 24/06/14

  Een 200 tal bedrijven in België heeft een eigen pensioenfonds, maar ziet zich door verstrengde wetgeving geconfronteerd met extra regels en meer kosten. Aon richtte een multiwerkgeverspensioenfonds op om de pensioenfondsen van deze bedrijven samen te brengen.
 • Chi-Chi's vanuit België naar hele wereld 23/06/14

  Francis Leroy, die hier destijds Pizzahut uitrolde, wil met Chi-Chi's de wereld veroveren. Bij Chi-Chi's eet je de Tex-Mex-keuken, die vanuit de VS naar hier is gewaaid. De Belgische markt is geen gemakkelijke en dus een leerzame case voor de rest van de wereld.
 • "Regisseur van de arbeidsmarkt" 20/06/14

  De publieke tewerkstellingsdiensten in Europa, zoals de VDAB, moeten regisseurs van de arbeidsmarkt worden. Dat schrijven Fons Leroy en professor Ludo Struyven in hun nieuw boek, Building Bridges.
 • 'Complexe wetgeving creëert rechtsonzekerheid'

  Het aantal rechtszaken over fiscale geschillen stijgt zienderogen. In België waren er in 2012 maar liefst 20.000 rechtszaken hangend. Ook op Europees vlak zien we hetzelfde. Tijd dat de wetgever in actie schiet, meent Ine Lejeune van Law Square.
 • Beleggen in een groep van 10 bedrijven tegelijk

  Participium lanceert 2 investeringsbundels om te beleggen in een groep van 10 bedrijven tegelijk. Instappen kan vanaf 25.000 euro. Jan Lagast legt uit in welke sectoren het geld gestopt wordt.
 • Asics wil stunten met race tegen de zon

  Het Japanse schoenmerk Asics wil stunten: 2 teams van ultra-lopers moeten tussen zonsopgang en -ondergang 160 km zien te overbruggen in het hooggebergte rond de Mont Blanc. De uitdaging moet andere lopers inspiratie geven om ook aan trail running te doen. Een groeimarkt in het segment van de loopschoenen.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ