Krant 'De Lloyd' wordt 'Flows'

dinsdag 15 oktober 2013 om 18u00

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

'Flows' is de nieuwe naam van de wekelijkse krant voor de haven- en logistieke sector. Het is de opvolger van het failliete De Lloyd, een krant die liefst 150 jaar bestaan heeft! De sector heeft zo'n krant nodig voor z'n goede werking, zeggen de nieuwe investeerders. En op termijn willen ze er een heuse gemeenschap rond bouwen.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • SODA-attest voor juiste attitude

  Veel leerlingen uit het TSO en BSO kampen met een verkeerde attitude. Het SODA-project beloont leerlingen die goed scoren op vlak van attitude, stiptheid en orde. Ook voor werkgevers is dat een extra troef. Coördinator Simon Mensaert gelooft in zijn project.
 • "Nieuwe Vito mikt op e-commerce"

  Mercedes-Benz heeft de nieuwe Vito gelanceerd. Een bestelwagen uit het middensegment, die zich vooral richt op e-commerce. Een groeiende markt, nu meer mensen online aankopen doen en grote vrachtwagens niet langer de binnenstad kunnen binnen rijden.
 • Shortselling kanarie in de koolmijn? 22/08/14

  Shorters van een aandeel menen dat een aandeel overgewaardeerd is en willen een te groot enthousiasme over een bedrijf de kop indrukken. Hoe vaak hebben/krijgen ze gelijk?
 • Douanerechten uitsparen, een strategische keuze 21/08/14

  Internationale handel neemt almaar toe. De druk op de marges blijft bestaan voor vele ondernemingen. Volgens Lionel Van Reet van PWC is het voor bedrijfsleiders daarom van kapitaal belang om na te denken over hoe je de kost van douanerechten kan terugdringen. Vaak gaat het om eenvoudige ingrepen.
 • Verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders? 19/08/14

  Nieuwe wetgeving en rechtspraak duiden bestuurders meer en meer op hun persoonlijke verantwoordelijkheden in een raad van bestuur. Volgens Aon wil 6 op de 10 bestuurders een verplichte bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.
 • Retailers zoeken IT voor relatie met klant 18/08/14

  Retailers staan voor een keerpunt. De oude manier van communiceren werkt steeds minder. Crosschanneling is het nieuwe buzzword. Maar om een een-op-een-relatie met de klant op te bouwen moeten retailers verder investeren in IT, ook om zichzelf te beveiligingen.
 • Duitsers krijgen loonsopslag

  De Duitse vakbonden hebben loonsverhogingen afgedwongen, tussen 2 en 3%. Hoe zijn ze daarin geslaagd? En wat betekent dat voor de loonkloof tussen België en Duitsland? Kunnen Belgische werknemers nu ook een opslag verwachten? Trends-journalist Alain Mouton beantwoordt die vragen in Z-Expert.
 • Wedden op duivensport 12/08/14

  Sinds deze maand kan je een gokje wagen in... de duivensport! Organisator Bingoal ziet daarin een grote markt, vooral in Azië, waar ze gek zijn op duiven. Maar de Belgische Duivenbond zelf is behoorlijk sceptisch, ze kunnen fraude niet uitsluiten.
 • Regionale campagne scoort 11/08/14

  Een regionale advertentiecampagne levert soms verrassend betere resultaten op. Dat merkte KBC op met "Alles Kan Beter". In die campagne konden zelfstandigen en lokale ondernemers vragen stellen aan hun (potentiële) klanten. De respons was overweldigend, zowel voor de ondernemers als voor KBC!
 • Banken bereiden zich voor op Facebook-bank 08/08/14

  KBC investeert honderden miljoenen in big data om de strijd aan te gaan met Google, Facebook en Amazon, die zich meer en meer gaan gedragen als banken.
 • Democratisering hoger onderwijs niet in gevaar 07/08/14

  Dat besluit Knack na een rondvraag bij specialisten, over de vraag of kansarmen minder toegang zullen hebben tot het hoger onderwijs als het inschrijvingsgeld wordt opgetrokken. Het hoger onderwijs staat voor een besparingsoperatie en verwacht wordt dat ouders dieper in hun buidel moeten tasten als ze hun kinderen willen laten studeren.
 • NGO's kunnen ebola niet meer alleen aan 05/08/14

  Dat zegt Bart Janssens, directeur operaties van Artsen zonder Grenzen in Brussel. Het dodental en de besmetting is volgens hem ook erg onderschat. "Er is een grote gecoördineerde actie nodig, waarbij ook bijvoorbeeld de civiele bescherming van de rijke landen, de huidige hulpverlening komt versterken.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ