Krant 'De Lloyd' wordt 'Flows'

dinsdag 15 oktober 2013 om 18u00

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

'Flows' is de nieuwe naam van de wekelijkse krant voor de haven- en logistieke sector. Het is de opvolger van het failliete De Lloyd, een krant die liefst 150 jaar bestaan heeft! De sector heeft zo'n krant nodig voor z'n goede werking, zeggen de nieuwe investeerders. En op termijn willen ze er een heuse gemeenschap rond bouwen.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • "Iedereen bespaart met elektronisch factureren" 21/10/14

  Elektronische facturatie wordt vanaf 2016 verplicht voor de overheid. Dat staat in het federale regeerakkoord. Een goede zaak, want zowel bedrijven als de overheid kunnen er flink op besparen. Dat heeft adviesbureau PwC berekend.
 • "200 parameters voorspellen aankoopgedrag"

  Met een computersysteem op basis van 200 parameters voorspelt Manutan-Overtoom het aankoopgedrag van z'n klanten. Met 2 doelstellingen: gerichter communiceren, en meer verkopen uiteraard.
 • Umicore wint "Ondernemer voor Ondernemers Trofee" 17/10/14

  De vzw "Ondernemers voor Ondernemers", die bedrijven van hier in contact brengt met duurzame projecten in het Zuiden, heeft haar eerste trofee uitgereikt aan Umicore. De jury, onder leiding van Geertrui Windels, looft de inspanningen van het bedrijf om de wereldwijde ICT-afvalberg te verminderen.
 • "Voelt ú zich wel goed, dokter?" 16/10/14

  Dokters worden dagelijks geconfronteerd met moeilijke beslissingen. Hoe vertellen ze iemand dat hij of zij kanker heeft? Hoe reageren ze als iemand euthanasie vraagt? Grote dilemma's waar we ze zelden over horen. Knack-journaliste Ann Peuteman heeft een heleboel dokters kunnen overtuigen om te getuigen. Die verhalen schreef ze neer in een nieuw boek.
 • Boekhouders vragen meer loon 14/10/14

  Tweederde van de CFO's in de financiële sector heeft vertrouwen in de groei van z'n bedrijf, volgens recruteringsbedrijf Robert Half. Maar ook de looneisen nemen weer toe. Opvallend is ook het toenemend belang voor het evenwicht tussen werk en privé.
 • Stevia-chocolade verovert de wereld 13/10/14

  Bij de Belgische chocoladeproducent Cavalier hebben ze hun productiecapaciteit verdriedubbeld om aan de toenemende vraag naar chocolade met Stevia te voldoen. Het bedrijf exporteert intussen ook naar de VS. Maar in België blijkt de aanvaarding van Stevia sneller te evolueren.
 • "De regel van het golden hour: communiceer binnen het uur"

  Bij crisissen moeten bedrijven snel communiceren, liefst binnen het uur. Ook al hebben ze nog niet alle informatie. Het is één van de adviezen uit 'Communiceren in tijden van crisis', een boek van ex-VTM-journalist en huidig communicatie-expert Jeroen Wils.
 • "Wij hebben de suits én de sneakers"

  Volgende maand houdt het Creativity World Forum halt in Kortrijk. Tientallen binnen- en buitenlandse creatieve geesten lichten hun ideeën toe. "Op ons forum hebben wij zowel de suits als de sneakers", zegt directeur Pascal Cools.
 • "Ik heb geen tijd" is een vals excuus

  Een bedrijf leiden en trainen voor een volledige triatlon. Veel mensen zeggen dat ze daar geen tijd voor hebben. Klopt niet, zegt Wouter Van Beirendonck. Hij is zaakvoerder van Novid en liep afgelopen zondag de Iron Man van Barcelona helemaal uit.
 • Flagshipstore voor Corsendonk

  Brouwerij Corsendonk heeft in het Centraal-Station van Antwerpen een café/brasserie geopend. En dat terwijl de bierconsumptie al jaren afkalft. Het café is vooral een flagshipstore en moet de naamsbekendheid van Corsendonk verder versterken
 • Zondag is het Open Bedrijvendag 03/10/14

  Die staat dit jaar in het teken van de "Uitblinkers" in de economie. Innovatieve bedrijven, die nu vaak onder radar blijven. Die bedrijven grijpen de Open Bedrijvendag vaak aan om nieuwe medewerkers voor zich te winnen.
 • Cultuursector bedreigd? 02/10/14

  De cultuursector moet het met 5 procent minder cultuursubsidies doen. Welke economische waarde vertegenwoordigt ze? Kan een cultuursector overleven zonder subsidies? Vragen voor Roeland Byl van Trends.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ