Krant 'De Lloyd' wordt 'Flows'

dinsdag 15 oktober 2013 om 18u00

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

'Flows' is de nieuwe naam van de wekelijkse krant voor de haven- en logistieke sector. Het is de opvolger van het failliete De Lloyd, een krant die liefst 150 jaar bestaan heeft! De sector heeft zo'n krant nodig voor z'n goede werking, zeggen de nieuwe investeerders. En op termijn willen ze er een heuse gemeenschap rond bouwen.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • De duurzaamheid van Bob Elsen 30/10/14

  Bob Elsen, oprichter en CEO van Joker, kreeg van de Universiteit Leuven een lifetime achievement award voor duurzaam ondernemerschap. Wat is dat, en hoe bracht hij dat in de praktijk ?
 • Vlaanderen tegen 2040 asbestvrij 28/10/14

  De Vlaamse regering heeft beslist dat er in Vlaanderen tegen 2040 geen asbest meer aanwezig mag zijn. Op dit ogenblik zou er volgens schattingen van OVAM nog 3.7 miljoen ton asbest in gebouwen en nutsvoorzieningen zitten.
 • Grote kansen voor kleinhandel in de stad 27/10/14

  QRF, de beursgenoteerde vastgoedvennootschap, ziet heel wat kansen voor kleinhandelaars in de Belgische binnensteden. "De binnenstand herwint aan populariteit," vertelt Anneleen Desmyter, CEO van QRF.
 • D-day voor de banken 24/10/14

  Zondag is het D-day voor de banken. Want dan maakt de Europese Centrale Bank de resultaten bekend van de stresstest. Welke banken hebben hun balans voldoende opgekuist? En welke banken kunnen een economische schok aan? Een vooruitblik met Trends-journalist Patrick Claerhout.
 • Brazilië zoekt dokters in het buitenland 23/10/14

  Omdat Brazilië te weinig huisdokters heeft, gaat het op zoek naar artsen in het buitenland. Vooral Cubaanse artsen gaan in op dat aanbod. Het project Mais Medicos is een initiatief van aftredend president Roussef, om kiezers te winnen. Volgende zondag is het de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Een reportage van Marieke Vanderschaeghe.
 • "Iedereen bespaart met elektronisch factureren" 21/10/14

  Elektronische facturatie wordt vanaf 2016 verplicht voor de overheid. Dat staat in het federale regeerakkoord. Een goede zaak, want zowel bedrijven als de overheid kunnen er flink op besparen. Dat heeft adviesbureau PwC berekend.
 • "200 parameters voorspellen aankoopgedrag"

  Met een computersysteem op basis van 200 parameters voorspelt Manutan-Overtoom het aankoopgedrag van z'n klanten. Met 2 doelstellingen: gerichter communiceren, en meer verkopen uiteraard.
 • Umicore wint "Ondernemer voor Ondernemers Trofee" 17/10/14

  De vzw "Ondernemers voor Ondernemers", die bedrijven van hier in contact brengt met duurzame projecten in het Zuiden, heeft haar eerste trofee uitgereikt aan Umicore. De jury, onder leiding van Geertrui Windels, looft de inspanningen van het bedrijf om de wereldwijde ICT-afvalberg te verminderen.
 • "Voelt ú zich wel goed, dokter?" 16/10/14

  Dokters worden dagelijks geconfronteerd met moeilijke beslissingen. Hoe vertellen ze iemand dat hij of zij kanker heeft? Hoe reageren ze als iemand euthanasie vraagt? Grote dilemma's waar we ze zelden over horen. Knack-journaliste Ann Peuteman heeft een heleboel dokters kunnen overtuigen om te getuigen. Die verhalen schreef ze neer in een nieuw boek.
 • Boekhouders vragen meer loon 14/10/14

  Tweederde van de CFO's in de financiële sector heeft vertrouwen in de groei van z'n bedrijf, volgens recruteringsbedrijf Robert Half. Maar ook de looneisen nemen weer toe. Opvallend is ook het toenemend belang voor het evenwicht tussen werk en privé.
 • Stevia-chocolade verovert de wereld 13/10/14

  Bij de Belgische chocoladeproducent Cavalier hebben ze hun productiecapaciteit verdriedubbeld om aan de toenemende vraag naar chocolade met Stevia te voldoen. Het bedrijf exporteert intussen ook naar de VS. Maar in België blijkt de aanvaarding van Stevia sneller te evolueren.
 • "De regel van het golden hour: communiceer binnen het uur"

  Bij crisissen moeten bedrijven snel communiceren, liefst binnen het uur. Ook al hebben ze nog niet alle informatie. Het is één van de adviezen uit 'Communiceren in tijden van crisis', een boek van ex-VTM-journalist en huidig communicatie-expert Jeroen Wils.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ