Z-Wallonië (10) - 30/01/16

Z-Wallonië (10) - 30/01/16

Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: kaas en bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. François Harenne geeft de nodige uitleg over de trappistenwereld.

Z-Wallonië (9) - 23/01/16

Z-Wallonië (9) - 23/01/16

Z-Wallonië gaat deze week op bedrijfsbezoek bij Brasserie Lefebvre, een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1876 uit Quenast. De brouwerij is zowel op de Belgische als op de buitenlandse markt aanwezig en biedt een rijk assortiment producten, smaken en verpakkingen aan. Tegenwoordig staat de 5e en 6e generatie aan het hoofd van de onderneming. Christian Deglas, voorzitter van de Vereniging van Belgische Bierjournalisten VBB geeft uitleg over de biermarkt.

Z-Wallonië (8) - 16/01/16

Z-Wallonië (8) - 16/01/16

Z-Wallonië gaat in deze nieuwe reeks eerst op bezoek bij vleesverwerkend bedrijf Delvaux uit Temploux . Deze staat bekend voor de hoogstaande kwaliteit in de afwerking van zijn vlees, en verkoopt rechtstreeks aan de collectieven: beenhouwers, restaurants, ziekenhuizen, rusthuizen en scholen. Professor Clinquart licht de tendensen op de markt toe.

Z-Wallonië (7) - 09/01/16

Z-Wallonië (7) - 09/01/16

Z-Wallonië biedt een kijkje achter de schermen bij Pomuni, een familiebedrijf in volle expansie, die verse kwaliteitsaardappelen en diepgevroren aardappelproducten levert aan retailers, groothandels en foodservices. Pierre Leburn van FIWAP, die de aardappelsector vertegenwoordigt, geeft toelichting bij de aardappelmarkt.

Z-Wallonië (6) - 02/01/16

Z-Wallonië (6) - 02/01/16

Corman is wereldmarktleider op het gebied van melkvetten. De producten worden vervaardigd volgens een natuurlijk procéde op basis van eerste keur room of boter, en wordt uitsluitend fysiek bewerkt. Ailan Masure, Directeur van FWA (Fédération Wallone de l'Agriculture) geeft toelichting.

Z-Wallonië (5) - 26/12/15

Z-Wallonië (5) - 26/12/15

Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: kaas en bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. François Harenne geeft de nodige uitleg over de trappistenwereld.

Z-Wallonië (4) - 19/12/15

Z-Wallonië (4) - 19/12/15

Greencap uit Transinne-Libin kweekt, verwerkt en verdeelt meer dan een miljoen naaldbomen per jaar. Het is één van de marktleiders van de commercialisatie van kerstbomen in Europa. Zij leveren uitsluitend aan de professionelen: tuincentra, tuinaannemers, bloemisten,... Bernard Watillon van de Union Ardennaise des Pépiniéristes licht toe.

Z-Wallonië (3) - 12/12/15

Z-Wallonië (3) - 12/12/15

Z-WalloniëDe aardappel is veel meer dan een volwaardig voedingsmiddel, het is een echte verborgen schat voor een gezonde levensstijl. Victor Emond et Fils uit Chassepierre produceert sinds begin de 20e eeuw de authentieke en IGP-beschermde Plates de Florenville. Achterkleinzoon Pierre Emond runt de familiezaak en waakt over de kwaliteit van de aardappelen. Noël Maas, Directeur van Promag, geeft meer uitleg bij het IGP-label.

Z-Wallonië (2) - 05/12/15

Z-Wallonië (2) - 05/12/15

Z-Wallonië gaat deze week op bedrijfsbezoek bij Brasserie Lefebvre, een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1876 uit Quenast. De brouwerij is zowel op de Belgische als op de buitenlandse markt aanwezig en biedt een rijk assortiment producten, smaken en verpakkingen aan. Tegenwoordig staat de 5e en 6e generatie aan het hoofd van de onderneming. Christian Deglas, voorzitter van de Vereniging van Belgische Bierjournalisten VBB geeft uitleg over de biermarkt.

Z-Wallonië (1) - 28/11/15

Z-Wallonië (1) - 28/11/15

Z-Wallonië gaat in deze nieuwe reeks eerst op bezoek bij vleesverwerkend bedrijf Delvaux uit Temploux . Deze staat bekend voor de hoogstaande kwaliteit in de afwerking van zijn vlees, en verkoopt rechtstreeks aan de collectieven: beenhouwers, restaurants, ziekenhuizen, rusthuizen en scholen. Professor Clinquart licht de tendensen op de markt toe.