42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Ambitieus Spar investeert

  De Colruyt-groep heeft een nieuw distributiecentrum voor z'n zelfstandige Spar- en Alvo-winkels geopend in Mechelen. Het oude centrum in Heist op den Berg werd te klein. Colruyt heeft de voorbije jaren flink geherstructureerd in de Spar-keten. Dat moet nu vruchten afwerpen, en groei opleveren.
 • Spontane staking Delhaize

  In de twee depots van Delhaize is er vandaag opnieuw gestaakt. In Zellik ging het om een prikactie, maar in het depot van Ninove heeft het merendeel van de arbeiders de hele dag het werk neergelegd. Bij Delhaize lopen onderhandelingen over een drastisch afslankings-plan, waarbij de directie vasthoudt aan inleveringen door het voltallige personeel.
 • Alternatieve platenzaak bekroond

  Het aantal startende bedrijven in ons land is dit jaar gedaald met 2,4 procent in vergelijking met vorig jaar. Tijd voor een aanmoedigende startersprijs, redeneert Unizo. De allereerste winnaar is Consouling Store uit Gent. Een platenzaak, muzieklabel en koffiebar onder 1 dak.
 • ING schrapt fors banen in Nederland

  ING schrapt in Nederland de komende drie jaar 1.700 banen. En daarnaast nog eens bijna 1.100 arbeidsplaatsen die worden ingevuld door externe dienstverleners. Een forse sanering. ING wil zijn IT-systemen vereenvoudigen om z'n klanten beter te bedienen. En die vereenvoudiging vergt minder personeel.
 • Superveiling 40 jaar Bernaerts

  Eén van de bekendste kunstveilinghuizen van het land, Bernaerts, bestaat 40 jaar. En dat viert het volgende week met een bijzondere veiling van liefst 1.200 loten met grote namen als Frans Floris, de school Rubens, Ensor en Magritte. De vieringsveiling wordt de kers op de taart want 2014 is voor het veilinghuis nu al een topjaar.
 • BEL20 piekt

  De Bel20 is vandaag op z'n hoogste peil beland in bijna zes-en-een-half jaar. Het positivisme van de laatste dagen staat in schril contrast met vorige maand toen de beurzen een stevige correctie ondergingen. Nochtans zijn sindsdien de groeivooruitzichten niet verbeterd. Maar de beurzen drijven op de lage rente en het soepele beleid dat centrale banken in het vooruitzicht stellen.
 • Het miljardenverlies voor Rusland

  De kelderende olieprijs gaat Rusland tachtig miljard euro kosten. Daar bovenop verliest het land jaarlijks nog eens 32 miljard euro door de Westerse sancties. Dat heeft de Russische minister van Financiën toegegeven.
 • Stakingsdag goed opgevolgd

  De stakingsactie in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxenburg is goed opgevolgd. Toch willen de vakbonden niet van een succes spreken. Niemand staakt voor zijn plezier, klinkt het. Maar als de regering met haar besparingsmaatregelen niet horen wil, moet ze voelen.
 • Werkgevers boos om imagoschade

  Staken is dan wel een recht, de werkgevers tonen weing begrip voor de acties. De hele Antwerpse haven loopt imagschade op, zo klinkt het eensluidend. Daarnaast is er ook directe economische schade.
 • Eerste Dag van de Ondernemer

  Vandaag heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke meegeholpen in een bakkerij, minister Annemie Turtelboom op een windfarm en Vlaams minister Philippe Muyters heeft aan de band van een farmabedrijf gestaan. Politici willen zo aan de lijve ondervinden wat ondernemen is, op deze eerste Dag van de Ondernemer.
 • Draghi wil inflatie snel opdrijven

  De ECB gaat drastischer ingrijpen, en snel. Dat heeft voorzitter Mario Draghi laten verstaan op een bankierscongres in Frankfurt. Het risico wordt volgens Draghi immers té groot dat de inflatie in de eurozone nog verder wegzakt. Hij lijkt zo de markten voor te bereiden op nieuwe stimulerende maatregelen in december.
 • GDF Suez beschuldigd van sociale dumping

  De socialistische vakbond neemt GDF Suez onder vuur. Ondermeer omdat het energiebedrijf steeds meer gebruik zou maken van goedkope onderaannemers. Daarvoor zet het zelfs eigen werknemers op economische werkloosheid, beweert de vakbond. Bovendien zet het de veiligheid onder druk.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ