42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • OpenVLD versnelt regeringsvorming

  Een nieuwe federale regering ligt binnen handbereik. De formatie is in een stroomversnelling gekomen, nu er plots een Vlaamse regering is gevormd met N-VA, CD&V én Open VLD. Die drie Vlaamse partijen gaan zich ook federaal als 1 blok aanbieden, hebben ze vanmiddag meegedeeld.
 • Werkgevers hoopvol met Vlaamse formatie

  De werkgevers reageren voorzichtig positief op de doorbraak in de Vlaamse regeringsonderhandelingen. CD&V, N-VA en Open VLD hebben in hun kiescampagne immers de klemtoon gelegd op de economie. De werkgevers denken dat de kans nu groot is dat veel van hun prioriteiten worden aangepakt.
 • Gents bedrijf trekt aandacht Samsung

  Awingu, een klein IT-bedrijf uit Lochristi, werk sinds kort samen met de grote jongens Google en Samsung. Die zien wat in het Smart Global Office van Awingu. Die technologie maakt het mogelijk om nieuwe én oude bedrijfssoftware eender waar te gebruiken op computers, tablets en smartphones.
 • Docflare meet bereik e-flyers

  Via DocFlare kan je voortaan nagaan of de documenten die je opstuurt, ook gelezen worden. Het is een online tool van SalesFlare, een start-up die nog maar pas van start is gegaan via de accelerator van KBC.
 • Uber wil ook koerier worden

  Uber, de omstreden taxidienst in Brussel, zou op termijn ook wel eens pakjes of andere goederen kunnen vervoeren. Dat hebben ze vandaag aangetoond met een kleine stunt. De gebruikers van Uber konden via de app een ijsje bestellen dat ter plekke geleverd werd. Een actie die tegelijk liep in 144 steden wereldwijd.
 • Conflicten verontrusten markten

  De vliegramp in Oekraïne en daarna het begin van het Israëlisch grondoffensief in Gaza misten hun effect op de financiële markten niet. Gisteren verloor Wall Street meer dan één procent. En ook bij ons gingen de beursindexen in het rood. Maar vandaag was de teneur al anders. Hoe gruwelijk de beelden vandaag ook zijn, de beurzen zijn alweer gesust.
 • Oekraine-conflict bedreigt Europa

  De vliegramp in Oekraïne zet de internationale betrekkingen tussen Oost en West op scherp. Russisch president Poetin raakt steeds meer geïsoleerd. Daar heeft vooral de VS baat bij, zeggen analisten. Als er niet gauw een diplomatieke oplossing komt, dreigt Europa de grote dupe te worden.
 • Colruyt automatiseert diepvries

  Het distributiecentrum van Colruyt heeft zijn diepvriesafdeling geautomatiseerd. Daardoor bespaart Colruyt op personeelskosten en kan het ook meer diepvriespakketten verwerken per dag. En het personeel moet niet langer in min 25 graden werken.
 • Australië schrapt CO2-taks

  Het parlement in Australië heeft de CO2-taks weer afgeschaft. Die taks werd pas in 2012 ingevoerd, maar premier Tony Abbott voerde vorig jaar campagne om die weer af te voeren. Dat is nu dus gelukt, tot grote woede van de oppositie.
 • Producent van koeldisplays overgenomen

  2 bedrijven uit de Kempen slaan de handen in elkaar. Investeringsgroep Heylen uit Herentals neemt frigoproducent Dru International uit Grobbendonk over. Bij Dru maken ze al 25 jaar lang marketingkoelers voor grote voedingsmerken. In alle stilte is het bedrijf uitgegroeid tot Europees marktleider in z'n niche. Groep Heylen wil Dru nu ook over de oceaan lanceren.
 • Tot 18.000 ontslagen bij Microsoft

  De hakbijl die Microsoft bovenhaalt, blijkt nog groter dan verwacht. De Amerikaanse softwarereus wil in 1 jaar tijd liefst 18.000 banen schrappen. Het grootste deel van de ontslagen valt bij Nokia, dat Microsoft amper een paar maanden geleden overnam. Of er ook in ons land banen moeten verdwijnen, is nog niet duidelijk.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ