42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Indonesië heeft nieuwe president

  In Jakarta heeft Joko Widodo de eed afgelegd als nieuwe president van Indonesië. Widodo staat voor de moeilijke taak om de economische groei in zijn land opnieuw aan te zwengelen. Hij wil dat doen door grote investeringen in de vele havens van Indonesië.
 • Krantencontract Bpost in gevaar

  De regering is van plan om het contract voor de krantenbelevering vanaf 2016 aan een privébedrijf te geven, en niet langer aan Bpost. Dat vreest de vakbond ACOD. In alle stilte wil regeringspartij Open-VLD de voorwaarden van de aanbesteding veranderen, zodat privé distributiebedrijven meer kans maken, zegt de bond. En dat zou voor een sociaal bloedbad zorgen bij Bpost.
 • Puntensysteem tegen alcohol op werk

  Bedrijven moeten het recht hebben om werknemers te controleren op alcoholmisbruik. En wie 3 keer tegen de lamp loopt moet op staande voet ontslagen kunnen worden. Dat zegt ondernemersorganisatie Unizo. Uit eigen onderzoek van Unizo blijkt dat alcohol op het werk een groot probleem is.
 • Belfius wil 95% scoren

  Belfius mikt op 95 procent tevreden klanten tegen 2016. Een ambitie die de bankverzekeraar uitrolt met een grootscheepse campagne. Vandaag hebben zijn klanten gemiddeld maar een goeie 2 Belfius-producten. En dat aantal moet fors omhoog.
 • Coalitie tegen cybercriminaliteit

  De helft van de Belgische bedrijven werd als eens slachtoffer van cybercriminelen. Dat blijkt uit een enquête van het VBO. De ondernemersorganisatie wil de plaag nu actief gaan bestrijden en zet mee de schouders onder de Cyber Security Coalition. Daarin bundelen tientallen grote ondernemingen de krachten met de overheid en de academische wereld.
 • Limburg-plan vordert traag

  De nieuwe Vlaamse regering gaat op hetzelfde pad verder als de vorige wat betreft het strategisch actieplan voor Limburg in het kwadraat, kortweg SALK. Dat heeft ze vandaag op een bijzondere ministerraad in Hasselt bevestigd. Maar bijna twee jaar na de oprichting van de taskforce blijkt het nog te vroeg om van resultaten te spreken.
 • Unilin opent fabriek in Tsjechië

  Het West-Vlaamse Unilin, bekend van het merk Quick-Step, heeft in Tsjechië een nieuwe parketfabriek in gebruik genomen. Die verhoogt Unilins productiecapaciteit voor parket met liefst 60 procent. Tegelijk verkleint het de ecologische voetafdruk ervan met 75 procent. Want tot nog toe zat de hele productie in Maleisië.
 • Belfius pakt uit met kunst

  De hoofdzetel van Belfius, aan de Pachecolaan in Brussel opent de deuren voor het grote publiek. De staatsbank heeft er samen met het S.M.A.K een tentoonstelling geopend met moderne kunst. Bezoekers kunnen er ook kennis maken met de vaste collectie van Belfius, de grootste privéverzameling in ons land.
 • Jobs bij ING naar lageloonlanden

  Met een prikactie vanmorgen in Gent protesteert het personeel van ING tegen het aangekondigde ontslag van 148 collega's. Het banenverlies is een rechtstreeks gevolg van de beslissing van ING om een aantal van zijn activiteiten te verhuizen naar lageloonlanden. Het gaat volgens de vakbond om bijkomende ontslagen, los van de lopende sanering bij ING België.
 • Mega-metroproject in Riad

  In Riad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, is gestart met de bouw van een gloednieuwe metro. Het miljardenproject moet de verkeersknoop in de stad oplossen en tegelijk werk verschaffen aan de jonge bevolking van het land. Tegen 2019 zou het klaar moeten zijn.
 • Beurscorrectie zet zich door

  Het blijft stormachtig op de aandelenmarkten. Na een bloedrode dag gisteren, duurde ook vandaag de verkoopgolf voort. In de late namiddag konden de Europese indexen wat herstellen, maar de onrust bij beleggers over de slabakkende wereldeconomie en het monetaire beleid van de ECB, blijft groot.
 • Gerechtelijk onderzoek naar Optima

  Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar vermogensplanner Optima. Dat is de krant De Tijd te weten gekomen. Het onderzoek kwam er na klachten van enkele families die jaren klant waren en zich door Optima bedrogen voelen.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ