42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Eerste Dag van de Ondernemer

  Vandaag heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke meegeholpen in een bakkerij, minister Annemie Turtelboom op een windfarm en Vlaams minister Philippe Muyters heeft aan de band van een farmabedrijf gestaan. Politici willen zo aan de lijve ondervinden wat ondernemen is, op deze eerste Dag van de Ondernemer.
 • Draghi wil inflatie snel opdrijven

  De ECB gaat drastischer ingrijpen, en snel. Dat heeft voorzitter Mario Draghi laten verstaan op een bankierscongres in Frankfurt. Het risico wordt volgens Draghi immers té groot dat de inflatie in de eurozone nog verder wegzakt. Hij lijkt zo de markten voor te bereiden op nieuwe stimulerende maatregelen in december.
 • GDF Suez beschuldigd van sociale dumping

  De socialistische vakbond neemt GDF Suez onder vuur. Ondermeer omdat het energiebedrijf steeds meer gebruik zou maken van goedkope onderaannemers. Daarvoor zet het zelfs eigen werknemers op economische werkloosheid, beweert de vakbond. Bovendien zet het de veiligheid onder druk.
 • Onrust over werkervaringsprojecten

  De vakbonden hebben vanochtend 3.000 sollicitatiebrieven afgegeven aan Vlaams miniter van Werk Muyters. Ze zijn er niet over te spreken dat de Vlaamse regering het huidige systeem van werkervaringsprojecten gaat stopzetten, zonder dat er al een duidelijk alternatief is. Die projecten zijn er voor langdurige werklozen die dankzij begeleiding op de werkvloer opnieuw aan een vaste baan geraken.
 • Boerenbond bekroont innovatie

  Boerenbond heeft vanavond z'n innovatieprijzen uitgereikt aan 10 land- en tuinbouwers met een innovatief idee. Zoals tomatenkweker Kevin Schietecatte uit Sint-Katelijne-Waver. In plaats van elke zomer lijdzaam toe te zien hoe de tomatenprijzen kelderen, bedacht hij Tompuur: een ambachtelijke tomatenpuree.
 • Igance Van Doorselaer genomineerd

  Dit jaar wordt voor het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde een topjaar, mede dankzij de succesvolle introductie van badmode. En wie weet wordt het ook een topjaar voor z'n CEO, Ignace Van Doorselaer. De 55-jarige Van Doorselaer is 1 van de 10 genomineerden voor Manager van het Jaar. Een portret.
 • 24u-staking NMBS Logistics

  Bij NMBS Logistics, het goederenvervoer van de NMBS, is er nog tot vanavond middernacht een 24 urenstaking. Ongeveer een derde van alle NMBS-personeel werkt voor de goederenafdeling. Ze zijn ongerust over hun toekomst. NMBS Logistics staat al maanden in de etalage staat, maar er komt maar geen nieuws.
 • Energie uit Scheldewater

  Energie opwekken uit de getijden van zeeën en rivieren. Het is duurzaam en veelbelovend, maar de zogenaamde Blue energy staat voorlopig nog in z'n kinderschoenen. Op de Schelde loopt een Europees testproject.
 • Vlaamse industrie kwijnt weg

  De industrie in Vlaanderen verdwijnt in sneltempo. In 10 jaar tijd is het aandeel van de industrie in onze economie met meer dan een kwart gedaald. Dat zegt een studie van consultancybedrijf Roland Berger in opdracht van VOKA. Investeren in machinebouw blijkt verrassend genoeg één van de sleutels om onze fabrieken te laten overleven.
 • Fiscus wordt softer

  Financiënminister Van Overtveldt pleit voor een nieuwe fiscus. Hij wil dat belastingcontroleurs ondernemersvriendelijker en soepeler worden. En ze zullen zélf gecontroleerd worden, door boekhouders en fiscalisten. Van Overtveldt deed die beloftes in de Kamercommissie Financiën, waar hij z'n beleidsverklaring gaf.
 • Jobs in ruil voor lastenverlaging

  Minister van Werk Kris Peeters zei tijdens zijn beleidsverklaring dat hij garanties wil van de werkgevers, dat ze extra jobs zullen creëren. Dat moeten ze doen in ruil voor de loonlastenverlagingen die ze krijgen. Voorts benadrukte Peeters voortdurend hoe belangrijk hij sociaal overleg vindt.
 • HSBC in verdenking gesteld

  De onderzoeksrechter in Brussel heeft de bank HSBC in verdenking gesteld van zware en georganiseerde fiscale fraude, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. Beschuldigingen die kunnen tellen voor een bank.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ