42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • 49 uur stroomtekort

  Nu ons land het met drie kernreactoren minder moet stellen dreigt komende winter gedurende 49 uur een stroomtekort. Tenminste, als we een gewone winter krijgen. Dat heeft de beheerder van ons hoogspanningsnet Elia berekend. Wacht ons een extreme winter, één die we maar om de 20 jaar meemaken, dan dreigt gedurende 116 uur een stroomtekort. Al zal het volgens ontslagnemend staatssecretaris voor Ene
 • Start-up laat scholen digitaal communiceren

  Eén op vier scholen communiceert digitaal met de ouders via Gimme. Gimme is een online, digitale applicatie van een jong bedrijf. Ook sportclubs en jeugdverenigingen kunnen erop aansluiten. Intussen lonkt de ambitieuze start-up al naar de buurlanden.
 • Nieuwe Oekraïne-onderhandelingen

  In Minsk, in Wit-Rusland, onderhandelen vertegenwoordigers van Rusland, Oekraïne, Europa en de pro-Russische seperatisten opnieuw over een staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne. De druk op Rusland, om zich terug te trekken uit de regio, groeit, nu steeds meer landen hun economische sancties verscherpen. Tegelijk zakt de roebel steeds verder weg.
 • Mega-kapitaalronde voor Nyrstar

  Nyrstar wil 600 miljoen euro ophalen in een grote kapitaalronde. Daarmee wil de wereldspeler in mijnbouw en metaalbewerking z'n financiële positie veilig te stellen én nieuwe investeringen doen. Nyrstar plant investeringen in 25 sites, met de bedoeling meer kostbaar metaal uit zijn basismaterialen te halen.
 • Eerste van 200 PPS-scholen klaar

  In Londerzeel heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de eerste School van Morgen geopend. Het Scholen van Morgen-project is een PPS, publiek-private samenwerking, die 7 jaar geleden is opgezet om de scholenbouw te versnellen. Het gaat om het grootste PPS-project in zijn soort in Europa: goed voor anderhalf miljard euro en 200 gebouwen.
 • Thrombogenics duikt opnieuw lager

  Het Leuvense ThromboGenics lijkt niet langer de biotechfavoriet van de beleggers. Het aandeel krijgt opnieuw een forse klap na teleurstellende halfjaarcijfers. ThromboGenics is op anderhalf jaar al ruim 80% van z'n beurswaarde verloren. Toch blijft het management strijdvaardig.
 • Century21 zoekt nieuwe inkomsten

  Century 21, de grootste residentiële vastgoedmakelaar in België, heeft een nieuwe eigenaar. Het is overgenomen door een Brussels investeringsfonds. De nieuwe CEO wil zich meer gaan toeleggen op de huurmarkt en op extra diensten. Die moeten de omzet opkrikken, nu de huizenprijzen stagneren.
 • Telenet investeert fors in netwerk

  Telenet investeert 500 miljoen euro in zijn kabelnetwerk. Over 5 jaar levert dat internetsnelheden op van minstens 1 gigabit per seconde, volgens Telenet het snelste in Europa. De uitbreiding van het netwerk is nodig om het toenemende dataverkeer te verwerken, maar het zou ook innovaties kunnen stimuleren, denkt Telenet.
 • Ook Google heeft pakjesdrone

  Na retailer Amazon blijkt ook Google te experimenteren met drones. Google werkt al 2 jaar in alle stilte aan een onbemand vliegtuigje dat gespecialiseerd is in pakjesbezorging. Een prototype is klaar en wordt getest in Australië
 • Finley is frisdrank voor volwassenen

  Coca-cola lanceert dinsdag een nieuw drankje in ons land: Finley. Een frisdrank specifiek voor volwassenen. Het drankje is minder zoet, bruist minder en heeft een subtielere en meer complexe smaak. De onderzoeksafdeling in de vestiging in Anderlecht heeft de nieuwe smaak bedacht en daarna uitgetest in Frankrijk.
 • Wetenschap in de lift

  Jongeren kiezen meer voor wetenschappelijke richtingen, zoals chemie en fysica. En dat zowel aan de universiteiten als aan de hogescholen. Voor de chemische industrie een grote meevaller. Want in die sector gaan er jaarlijks 2000 mensen met pensioen die moeten vervangen worden.
 • Fiscus krijgt vrij spel

  Fiscaal advocaten zijn niet te spreken over een nieuwe wet die het parlement in het voorjaar heeft gestemd, maar die nu pas aan het licht is gekomen. De wet bepaalt dat de overheid - als ze een rechtszaak verliest - niet langer een zogenaamde rechtsplegingsvergoeding moet betalen aan degene die de rechtszaak wint. De strijd tegen de fiscus wordt zo een stuk moeilijker en oneerlijker, zeggen fiscal

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ