42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Enthousiasme op partijcongressen

  Gisteravond werden op de congressen van N-VA, CD&V en Open VLD het regeerakkoord en de deelname aan de Vlaamse regering goedgekeurd met een overgrote meerderheid.
 • Nederland wint WK robotvoetbal

  De Technische Universiteit van Eindhoven heeft Nederland dan toch nog de wereldtitel voetbal bezorgd. Het gaat dan wel om robotvoetbal. De Nederlandse robots wonnen de finale van China met 3-2. Wetenschappers trachten de limieten van de robottechnologie steeds verleggen en dan kan wat extra competitie zeker helpen.
 • Enerdeal wil lenen via crowdfunding

  MyMicroInvest, een platform voor crowdfunding, lanceert voor het eerst een lening via crowdfunding. Die lening gaat naar Enerdeal, de Belgische marktkleider in industriële zonnecentrales. Enerdeal wil verder kunnen uitbreiden, ook naar het buitenland.
 • Bourgeois belooft radicale omslag

  In 2003 zetelde Geert Bourgois als enige van zijn partij in het Parlement. Vandaag is hij Vlaams minister-president en legde hij zijn eerste regeerverklaring af. Opvallend veel aandacht daarin ging naar het minder bureaucratisch en centralistisch maken van Vlaanderen. Volgens Bourgeois wordt dat een van de meest fundamentele hervormingen sinds het begin van de Vlaamse autonomie.
 • Ambitieuze Vlaamse ministers

  Vlaams nieuwkomer Annemie Turtelboom zal pijnlijke maatregelen moeten nemen als minister van Begroting en Energie. Om de begroting op orde te krijgen zal ze onze energiefactuur duurder moeten maken. Minister van Werk Muyters zoekt dan weer geld voor de nieuwe bevoegdheid "Dienstencheques".
 • Woonbonus stevig teruggschroefd

  De hervorming van de woonbonus die de nieuwe Vlaamse regering afgesproken heeft, zal een sterke impact hebben op de woningmarkt. Een gezin zal tot 1.300 euro per jaar minder overhouden aan het fiscaal voordeel. Op een looptijd van 20 jaar betekent dat al gauw 23.000 euro. De ingreep zal dan ook z'n impact hebben op de woningprijzen.
 • Mobistar zet herstel in

  Op de beurs was vandaag een glansrol weggelegd voor Mobistar. De gsm-operator ging 8 procent hoger de dag uit. Zijn kwartaalresultaten hebben analisten positief verrast. Omzet en winst dalen wel nog altijd, maar minder dan verwacht. En vooral: voor het eerst in 4 jaar verdient Mobistar meer per klant.
 • 2,2 miljard mensen in armoede

  De armoede wereldwijd is licht gedaald. Maar die afname is heel broos. Door natuurrampen en gewapende conflicten kunnen kwetsbare groepen onmiddellijk weer onder de armoededrempel vallen. Dat is de conclusie van het rapport van de UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties.
 • Festivalgangers zijn toptoeristen

  Deze namiddag hebben zo'n 350 Tomorrowlandbezoekers uit alle delen van de wereld Manneke Pis in Brussel bezocht. Manneke Pis was voor de gelegenheid uitgedost in een festival-outfit. Een cadeautje van de organisatoren van Tomorrowland die honderden mensen op sleeptouw nemen door Brussel. Festivals zijn dan ook niet te onderschatten als aantrekkingspool voor toeristen.
 • Sofico groeit via overname

  Sofico uit Zwijnaarde is wereldspeler in een niche: software voor het beheer van leasingwagens. Wereldwijd zijn er maar zo'n 10 producenten van dergelijke pakketten. Sofico neemt nu 1 van die concurrenten over, het Franse Car Systems. Want de sector maakt zich klaar voor een grote consolidatiegolf.
 • Zuckerberg triomfeert

  Facebook blijft verbazen. Zowel het aantal gebruikers, als de inkomsten uit mobiele advertenties blijven groeien. Iets wat niet iedereen had verwacht. De koers van het aandeel staat - na een desastreus begin - op recordhoogte.
 • Half miljard voor Vlaamse groei

  De nieuwe Vlaamse regering wil geld vrijmaken voor nieuw beleid. Zo gaat een half miljard naar welzijn, een half miljard naar economie. Een belangrijk deel daarvan wil ze investeren in innovatie, in het bijzonder in KMO's.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ