42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Seine-Scheldeverbinding dichterbij

  Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk hebben samen een subsidie-aanvraag ingediend bij Europa voor de aanleg van de Seine-Scheldverbinding. Een mega-infrastructuurproject van liefst 5 miljard euro. Het zou de Vlaamse en ook Nederlandse havens verbinden met Parijs. Iets wat zowel economie als mobiliteit
 • Colaflesje wordt 100

  Het bekende glazen coca-colaflesje wordt 100 jaar vandaag. Over de jaren is het flesje uitgegroeid tot een designicoon en een symbool van de Westerse consumptiemaatschappij. In een eeuw tijd is het flesje amper van look veranderd. Toch zit er nog geen sleet op het design, volgens marketeers.
 • Batibouw focust op renovatie

  Renovatie, daar draait het dit jaar rond op de bouwbeurs Batibouw. Almaar meer mensen renoveren in plaats van een nieuwe woning te bouwen. Daarom gaat dit jaar een groot deel van de aandacht naar renovatie. De beurs op de Heizel in Brussel heeft zijn deuren geopend voor professionelen, dit weekend voor het publiek.
 • Multinational Ridgid kiest voor Limburg

  De Amerikaanse gereedschapsproducent Ridgid verhuist z'n Europees en Aziatisch distributiecentrum van Heverlee naar Sint-Truiden. Alle 60 werknemers verhuizen mee. In Limburg is er meer ruimte, er is minder verkeer en ook minder competitie voor technische werkkrachten, zegt Ridgid. En investeringsmaatschappij LRM kwam met een aantrekkelijk voorstel
 • Coucke investeert in farmabelofte Mithra

  Marc Coucke heeft zijn volgende investering bekendgemaakt: Mithra, een farmaceutisch bedrijf uit Luik. Mithra produceert onder meer de populairste anticonceptiepil in België en heeft een aantal veelbelovende vrouwengeneesmiddelen in voorbereiding. Het bedrijf plant dit jaar nog een beursgang en daarbij is de ervaring van Coucke een troef
 • Europese Commissie stelt energie-unie voor

  De Europese Commissie wil een interne markt voor energie creëren. Dat heeft ze gezegd bij de voorstelling van haar plannen voor een energie-unie. Europa voert nu meer dan de helft van zijn energie in. Van die kwetsbare situatie wil het af.
 • Europese Commissie stelt energie-unie voor

  De Europese Commissie wil een interne markt voor energie creëren. Dat heeft ze gezegd bij de voorstelling van haar plannen voor een energie-unie. Europa voert nu meer dan de helft van zijn energie in. Van die kwetsbare situatie wil het af.
 • Ethias koopt First-klanten uit

  Verzekeraar Ethias doet een riant aanbod aan de houders van zogenaamde First-A-spaarrekeningen. Het biedt klanten een forse uitstappremie van 14 procent. Zo hoopt de verzekeraar zo veel mogelijk First-rekeningen te kunnen afsluiten. Dat moet ook van Europa, want het is door die producten dat Ethias in 2008 in de problemen kwam, waardoor de overheid moest bijspringen.
 • Dicar breidt mobilhomepark uit

  Mobilhomespecialist Dicar heeft een nieuwe megashowroom van ruim 3.000 vierkante meter geopend in Geel. Maar liefst 400 modellen staan er uitgestald. Dicar verkoopt nu al bijna 1 op de 3 nieuwe mobilhomes in België en dankzij de vergrijzing ziet het bedrijf nog ruimte voor groei.
 • Handel in CO2 hervormd

  Bedrijven gaan binnen enkele jaren meer moeten betalen om CO2 uit te stoten. Dat heeft het Europees parlement beslist. Op dit moment is de prijs om CO2 uit te stoten te laag, vindt Europa, daarom moet een mechanisme de prijs automatisch corrigeren. De ingreep moet bedrijven aanmoedigen om over te stappen op groenere technologie.
 • Ambitieuze liberale energieplannen

  Morgen stelt de Europese Commissie haar plannen voor een energie-unie voor. Aanleiding voor de liberale fractie in het Europese Parlement om haar prioriteiten op dat vlak duidelijk te maken. De Commissie moet een leidende rol spelen in internationale energie-onderhandelingen en de lidstaten regels opleggen en die ook controleren, vinden de liberalen.
 • Kinepolis ziet winst terugvallen

  De jaarcijfers van Kinepolis zijn slecht op de maag gevallen. Het aandeel heeft een dreun gekregen van bijna min 8 procent. De bioscoopgroep zag z'n courante winst dalen, en dat voor het eerst in 10 jaar. Belangrijkste oorzaak zijn lagere opbrengsten uit schermreclame en uit filmdistributie

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ