42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • ABVV scheurt zich af van Groep van 10

  De regering gaat het ontwerpakkoord over de lonen, uitkeringen en de eindeloopbaan - dat de Groep van Tien heeft bereikt - uitvoeren. Al spreken we beter van de Groep van Acht, want het ABVV en zijn franstalige spitsbroeder FGTB doen niet mee. De indexsprong ligt de socialistische vakbond te zwaar op de maag.
 • Groei afgeremd door stakingen

  De groei in België strandde het voorbije kwartaal op een magere 0,1%. De consumptie is wel stabiel gebleven, voornamelijk dankzij de lage olieprijzen, maar de stakingsacties in november en december hadden een negatief effect op ons BBP.
 • Daddies en puppies in een glansrol

  In de Verenigde Staten maken ze zich op voor de SuperBowl, nu zondag. De hoogmis van het American Football en de drukst bekeken sportwedstrijd in de States. Bedrijven die tijdens de Superbowl een spotje willen uitzenden, moeten daar liefst 100.000 euro per seconde voor neertellen.
 • Start-up haalt ruim 50.000 euro binnen

  Een 24-jarige Antwerpenaar heeft een draagbaar stopcontact ontworpen. Het is een noodbatterij, om toestellen op eender welke locatie van stroom te voorzien. Dankzij crowdfunding via internet zamelde de uitvinder in minder dan een week tijd bruim 50.000 euro in, voldoende om een eerste productie in China te starten.
 • Lichtgevend textiel op Lichtfestival

  Op het Gentse Lichtfestival staat een opvallende Vlaamse innovatie: het Lichtbos. Bomen uit plastic en textiel waarin sensoren en LED-lichtjes ingebouwd zijn. Om de bomen te kunnen maken, hebben onderzoekers samengewerkt met Vlaamse KMO's. Ze bewijzen hiermee dat ze slim plastic en slim textiel al op industriële schaal kunnen maken.
 • Stakingsgolf in Duitsland

  In de Duitse metaal- en elektro-industrie is een nationale stakingsgolf in gang gezet. De metaalvakbond IG Metall, de grootste in Duitsland, wil zo een sectorale loonsverhoging van liefst 5,5 procent afdwingen. En er is nog meer sociale onrust in Duitsland, want ook in 2 regionale luchthavens wordt gestaakt.
 • Schoenwinkels in de verdrukking

  Het is over en uit voor de Nederlandse keten Schoenenreus. Zowel in het Nederlandse Den Bosch als bij ons in Hasselt heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken. Door de snoeiharde concurrentie zitten trouwens nog meer schoenwinkels in slechte papieren. Volgens cijfers van B-information heeft liefst 1 op de 3 een hoog falingsrisico.
 • 8.000 e-jobs kwijt aan buitenland

  De e-commerce in ons land was vorig jaar goed voor een totaalomzet van 5,6 miljard euro. 15% meer dan in 2013. Maar bijna de helft van de uitgaven ging naar buitenlandse webshops of Belgische handelaars die vanuit het buitenland werken. De voorwaarden zijn daar veel interessanter.
 • Overnamewedloop Belgische bedrijven

  De fusie- en overnamemarkt in ons land is in volle expansie. Steeds meer bedrijven en kapitaalfondsen zijn op overnamejacht. Dat blijkt uit een studie van de Vlerick Business School in samenwerking met accountancybedrijf BDO. Door de grote vraag gaan de prijzen pijlsnel de hoogte in.
 • Facebook vlot door de 10 miljard-grens

  Facebook heeft er een schitterend 2014 op zitten. De omzet van het vierde kwartaal is met maar liefst 49% gestegen. Voor heel het jaar overschrijdt de sociale netwerksite voor de eerste keer en ruimschoots de kaap van de 10 miljard dollar. Vooral de mobiele advertenties zijn een exploderende bron van inkomsten.
 • Europa kan 2 miljoen jobs creëren

  Europa kan in drie jaar tijd 2,1 miljoen jobs creëren. Dat zegt de Internationale Arbeidsorganisatie ILO. Maar dan moet Europees Commissievoorzitter Juncker z'n investeringsplan wél slim inzetten. In kleine bedrijven, duurzame sectoren en vooral in landen met een hoge werkloosheid.
 • Onderwijs omarmt nieuwe technologie

  We moeten dringend nieuwe technologieën gaan gebruiken in ons onderwijs. Daarover zijn veel leerkrachten en directies het eens. Maar hoe doé je dat? Ze hebben het vanmiddag uitgezocht op het Edushock Onderwijsfestival in Berchem. Nieuwe media houden leerlingen bij de les en kunnen leerkrachten werk besparen, zo blijkt.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ