42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • XC90 nieuwe start voor Volvo

  Volvo heeft in Stockholm de nieuwe XC90 gelanceerd, de tweede generatie van de z'n luxueuze terreinwagen. Volvo wil marktaandeel afsnoepen van de dominante Duitse autobouwers. De XC90 luidt voor Volvo ook een nieuw tijdperk in, want hij wordt gebouwd op een gloednieuw modulair productieplatform.
 • Grote bedrijven gehackt

  Er is opnieuw een geval van ernstige cyberspionage, bij minstens 5 grote ondernemingen. Dat bevestigt het federaal parket. Om welke bedrijven het gaat, wil het parket niet zeggen. Wie achter de kraak zit, is nog niet duidelijk. Maar de vermoedens gaan alwéér in de richting van een staatsorganisatie, spionage dus van een buitenlandse inlichtingendienst.
 • Elia dreigt met boetes

  Elia vreest voor een mogelijk stroomtekort in de winter. Maar de netbeheerder belooft om het minstens 4 dagen op voorhand te laten weten als bedrijven of gezinnen zonder stroom gezet dreigen te worden. Intussen neemt Elia maatregelen om zo'n tekort te voorkomen. Zo riskeren elektriciteitsleveranciers hoge boetes als ze te weinig stroom produceren.
 • Palm gaat voor prestige

  Brouwerij Palm opent een nieuwe brouwerij in thuishaven Steenhuffel. Een zogenaamde microbrouwerij, waar Palm nieuwe prestigebieren gaat uittesten en ontwikkelen. Die moeten voor Palm een nieuwe bron van inkomsten zijn, nu het klassieke palmbier meer en meer op zijn retour lijkt.
 • Vlaamse bedrijven niet voorbereid op stroomuitval

  Een uur stroomuitval zou alle Vlaamse bedrijven samen per uur zo'n 70 miljoen euro kosten. Maar amper een kwart van alle Vlaamse bedrijven is voorbereid op een mogelijke stroomuitval. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka bij haar leden. Het merendeel is er ook niet tegen verzekerd.
 • Materialise print nu ook in titanium

  Materialise begint met de productie van chirurgische instrumenten en implantaten in titanium. Tot nu toe gebeurde dit in kunststof. Het is één van de investeringen die het Leuvense bedrijf in 3D-printing doet met het geld dat het heeft opgehaald met zijn beursgang. Een beursgang die gewogen heeft op de halfjaarresultaten.
 • Overname in Turkije voor Deceuninck

  Voor het eerst in tien jaar doet de West-Vlaamse PVC-specialist Deceuninck nog eens een overname. Het koopt z'n Turkse sectorgenoot en rechtstreekse concurrent Pimas Plastik voor 20 miljoen euro. Turkije is een interessante groeimarkt, zegt Deceuninck, zeker nu de PVC-markt in West-Europa het moeilijk heeft.
 • Veertienjarige is beursgenie

  Als tiener ben je meestal nog niet geïnteresseerd in alles wat met de beurs, de economie, of met beleggen te maken heeft. Maar er bestaan uitzonderingen. Hamish Maertens uit het West-Vlaamse Beveren-Leie bijvoorbeeld. Hij is 14 jaar, belegt samen met z'n ouders in verschillende aandelen, en heeft een website waarop hij beursadvies geeft.
 • Almaar meer bierbrouwers brouwen whisky

  België is hét bierland bij uitstek, maar onze brouwers bekwamen zich ook steeds vaker in het stoken van whisky. Na Duvel Moortgat en Het Anker, bengt nu ook de Limburgse brouwerij Wilderen een whisky op de markt, de Wild Weasel. Het is al de vijfde Belgische whisky.
 • Zweeffiets in de maak

  Door de lucht op een soort platte fiets zweven, het lijkt alleen in Star wars-films mogelijk. Maar het is misschien binnenkort een commerciële werkelijkheid. Een Brits bedrijfje is aan het werken aan een Hoverbike, een zweeffiets voor één persoon.
 • Woede over stroomafschakelplan

  Wie zal bij een stroomtekort zonder elektriciteit gezet worden en wie niet? Dat is de grote vraag die bedrijven zich stellen. Door het schrijnend gebrek aan informatie weten ze totaal niet waar ze aan toe zijn. De gevolgen van zo'n afkoppeling kunnen groot zijn.
 • Opleiding tussen secundair en hogeschool

  Vanaf september zullen centra voor volwassenenonderwijs en hogescholen in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen samen nieuwe beroepsopleidingen aanbieden. Het gaat om HBO5, een niveau tussen het secundair en de hogeschool. De opleidingen zijn erg praktijkgericht, vooral in knelpuntberoepen, en ze bieden direct uitzicht op een job.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ