42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • 50 landen wisselen bankgegevens uit

  In de strijd tegen belastingontduiking gaan meer dan 50 landen automatisch bankgegevens uitwisselen vanaf 2017. Dat hebben ze vanmiddag in Berlijn afgesproken. Grote vermogens hebben dus nog maar 2 jaar om zich te regulariseren. Da's meteen ook goed nieuws voor de begroting van heel wat landen.
 • Belgische economie groeit licht

  De Belgische economie is in het voorbije kwartaal met 0,2 procent gegroeid tegenover het kwartaal daarvoor. Dat blijkt uit een eerste voorlopige raming van de Nationale Bank. 0,2 's niet veel, maar betekent wel een kleine versnelling. Het cijfer is ook beter dan verwacht. Want de vrees bestond dat we al de weerslag zouden voelen van de slabakkende Duitse economie.
 • Google zoekt naar kanker

  Google onderzoekt of het via nanodeeltjes kanker of hartaanvallen vroegtijdig kan opsporen. Het idee is simpel: via een pil neemt je lichaam de deeltjes op, die gaan op zoek naar kankercellen en rapporteren aan een slimme polsband. Maar in de praktijk moeten er nog heel wat obstakels opgeruimd worden, zo blijkt.
 • Gimv investeert in Europlasma

  Europlasma in Oudenaarde kan dankzij een stevige kapitaalinjectie van investeringsmaatschappij GIMV de wereld veroveren. Europlasma maakt voornamelijk waterdichte coatings voor elektronica en sportkledij, een markt waarin nog gigantische mogelijkheden zijn, en waarin Europlasma nu al marktleider is.
 • Nieuwe plek voor jonge boekhouders

  In Antwerpen is een incubator voor startende boekhouders geopend. Een primeur in ons land. Jonge accountants kunnen er voor een prijsje een kantoor huren en advies inwinnen. Het initiatief komt van het coöperatieve boekhoudkantoor Amplitudo, dat zo z'n eigen kantorennet wil uitbouwen.
 • Vrees voor ontslagen bij KLM

  Air France-KLM ontkent dat het plannen heeft om duizenden banen te schrappen of uit te besteden. Vanochtend kopte het Nederlandse Algemeen Dagblad dat bij KLM 7.500 banen op de tocht staan. De maatschappij ontkracht dat nu. Niettemin valt er morgen, wanneer de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij cijfers voor het derde kwartaal publiceert, weinig positief nieuws te verwachten.
 • Facebook voor overledenen

  Op de begraafplaats in Kortrijk kunnen bezoekers voortaan een digitale boodschap nalaten voor de nabestaanden. Ze kunnen dat op het rouwplatform Elysway. Het is een initiatief van een bedrijfje uit Lauwe. Het is een soort Facebook voor overledenen. De begraafplaats van Kortrijk is het eerste testproject. Vanaf november wordt het concept uitgerold in heel Europa.
 • Stress in Italië

  De Europese beurzen reageren vandaag grillig op de resultaten van de Europese stresstest voor banken. 24 Europese banken zijn niet geslaagd voor de test, wat betekent dat ze hun kapitaalbuffer niet groot genoeg is om financiële rampspoed op te vangen. Voor elf banken is het echt problematisch, één van hen is de Italiaanse Banca Monte dei Passchi. Afgestraft op de beurs...
 • Brazilië kiest nipt voor Rousseff

  De financiële markten reageren negatief op de verkiezingsoverwinning van Dilma Rousseff in Brazilië. De markten hadden liever de ondernemersvriendelijke oppositiekandidaat Aecio Neves aan het roer gezien. Rousseff krijgt nu de zware opdracht om Brazilië uit recessie te helpen en buitenlandse investeringen aan te trekken.
 • Duitse ondernemers pessimistisch

  Er was extra neerwaartse druk op de aandelenmarkten door het tegenvallende Duitse ondernemersvertrouwen. De belangrijke IFO-index daalt opnieuw, nu voor de zesde maand op rij. Vooral over de industrie zijn de Duitse ondernemers somber gestemd, en de angst voor een recessie zit er stevig in.
 • Nieuwe EHBO-dienst voor bedrijven

  Op die beurs Ondernemen in Vlaanderen is ook Dyzo boven de doopvont gehouden. Dyzo is een samengaan van de vzw's Tussenstap en Efrem, die ondernemingen in moeilijkheden helpen. Met steun van de Vlaamse overheid geven ze advies aan ondernemers met betalingsproblemen, juridische problemen of andere moeilijkheden. En dat zijn er meer dan we denken.
 • Nieuwe Manager van het jaar gezocht

  Charles Beauduin van weefmachineproducent Van de Wiele en Françoise Chombar van halfgeleiderproducent Melexis zijn de eerste twee genomineerden voor de 'Manager van het Jaar'. Die verkiezing is al aan haar dertigste editie toe. De komende weken maken Trends, Kanaal Z en vMA de acht andere genomineerden bekend. Begin volgend jaar kennen we de nieuwe manager van het jaar.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ