42 jaar loopbaan en dan pensioen

donderdag 09 januari 2014 om 18u23

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

42 jaar werken en dan mag je met pensioen. Dat is het verkiezingsvoorstel van de sp.a. Geen vaste pensioenleeftijd meer dus en ook gedaan met de vele uitzonderingen voor vervroegd pensioen. Dat moet een eenvoudiger, duidelijker en betaalbaarder pensioenstelsel opleveren.

Journalist: Stijn Wuyts

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Knaldebuut voor Alibaba

  De grootste beursgang in de geschiedenis is een feit. En hoe. De Chinese online retailer Alibaba gaat meteen 40 procent hoger bij z'n debuut op de beurs in New York. Het bedrijf is daardoor ruwweg 230 miljard dollar waard. Een historische prestatie, zeggen analisten.
 • Netflix gelanceerd in België

  Het Amerikaanse Netflix is officieel gelanceerd in België. Het is een internetdienst waarmee je vanaf 8 euro per maand films en series kan huren. Voorlopig is het aanbod nog vooral Engelstalig, maar Netflix onderhandelt met Vlaamse zenders en productiehuizen. Want de Amerikanen zijn ervan overtuigd dat tv op aanvraag de toekomst wordt.
 • Fiscale vrijhaven voor superrijken

  In het Groothertogdom Luxemburg is een zogenaamde Freeport geopend. Een gigantische kluis waar de superrijken hun kunstwerken, wijncollectie of juwelen kunnen onderbrengen en verhandelen. En dat allemaal ver buiten het vizier van de fiscus.
 • Huawei mikt naar de smartphone-top

  Trends-collega Jozef Vangelder is op bezoek is bij Huawei. Amper drie jaar geleden begon de telecomreurs smartphones onder eigen merknaam te produceren. Vandaag is het al de nummer drie wereldwijd. Huawei wil niks anders dan het leiderschap, en mikt daarbij op alle marktsegmenten, zowel de premium smartphones als de middenklasse en de massaproducten.
 • Studenten in het verweer

  De Vlaamse studenten komen op 2 oktober massaal op straat tegen een dreigende verhoging van de inschrijvingsgelden. Dat heeft de Vereniging van Vlaamse Studenten (VVS) vanochtend aangekondigd. Alle 23 Vlaamse studentenraden scharen zich achter de actie.
 • Markten opgelucht na Schots "neen"

  Niet alleen de Britse politici reageren opgelucht op de neen-stem van de Schotten. Ook de financiële markten slaken een zucht van verlichting. Of beter gezegd een zuchtje, want ze hadden al op een neen gerekend.
 • Schotland blijft bij UK

  Schotland wordt niet onafhankelijk. Dat is de uitslag van het historische referendum. Een meerderheid van 55% heeft de roep voor onafhankelijkheid verworpen. Brits premier Cameron reageert opgelucht. Ondertussen heeft de Schotse premier Alex Salmond z'n ontslag aangekondigd.
 • Het telecommirakel van Huawei

  Van een kleine verdeler van telefoonschakelaars is het Chinese Huawei in 20 jaar uitgegroeid tot een wereldspeler in telecom- en netwerkapparatuur. Die prestatie wekt ontzag, maar ook argwaan. Trends-collega Jozef Vangelder trok op onderzoek naar het hoofdkwartier van de telecomreus en brengt voor ons verslag uit.
 • 2 miljard porties friet per jaar

  Ingevroren aardappelspecialiteiten, dat zijn hoofdzakelijk frieten. Agristo produceert er jaarlijks maar liefst 400.000 ton van. 99 procent van die frieten zijn niet bestemd voor de Belgische, maar wel de buitenlandse markt. En die buitenlandse markt beperkt zich lang niet meer tot Europa. Al blijft dat wel de basis.
 • Bom onder vastgoedfiscaliteit

  België is veroordeeld door het Europees Hof van Justitie over de manier waarop de fiscus onroerend goed belast. België hanteert verschillende methodes voor woningen in België en woningen van Belgen in het buitenland. En dat is discriminatie, zegt Europa. De gevolgen van het arrest zijn enorm, zeggen fiscalisten, de regering zal verplicht worden om de belastingen op onroerend goed te verhogen.
 • Leeuwen van de Export bekroond

  De Mechelse KMO HTMS en het veel grotere Agristo uit Harelbeke mogen zich een jaar lang 'Leeuw van de Export' noemen. Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade jaarlijks bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten. Met respectievelijk 95 en 99 procent export, hebben HTMS en Agristo hun titel niet gestolen.
 • NPG opent biogascentrale

  NPG Energy heeft een nieuwe biogascentrale geopend in de Antwerpse haven. De centrale produceert groene stroom uit dierlijk en plantaardig afval en heeft een capaciteit van zo'n 3 megawatt, omgerekend goed voor 6.000 gezinnen. Niet meteen een oplossing voor het nijpende energietekort, maar het kan er wel toe bijdragen. Als de Vlaamse overheid de subsidiekraan opnieuw opendraait tenminste.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ