Deze pagina is niet beschikbaar.
 

Vorige video's

 • Geslaagde start resultatenseizoen

  Op de financiële markten is het uitkijken naar de start van het Europese resultatenseizoen, bij ons begint dat goed en wel op donderdag met kwartaalcijfers van onder meer CMB en Melexis. Op Wall Street is de resultatentrein nu al vertrokken, met een aantal kleppers uit de Dow Jones. En da's meteen een test voor het beleggerssentiment.
 • Duopolie dreigt in telecom

  Niet alleen Mobistar lijdt onder de overname. Ook de consument ziet zijn opties voor mobiele telefonie slinken. Volgens Test Aankoop zal het wegvallen van een belangrijke concurrent nadelig zijn voor de prijzen van telecom. Ook minister De Croo vraagt duidelijke regels om de vrije markt te beschermen.
 • België wil digitale topper worden

  Tegen 2020 moet België in Europa tot de digitale top behoren. Daarvoor lanceert de regering het actieplan "Digital Belgium". Het potentieel aan jobs in de digitale economie is bijzonder groot, zegt bevoegd minister De Croo, maar soms houdt de wetgeving initiatieven nog tegen. Daar wil hij een mouw aan passen.
 • Aderlating voor Mobistar

  Het aandeel van Mobistar kreeg een pandoering van zo'n 11,5%. De operator verliest immers een pak omzet met het vertrek van de Telenet-gsm-klanten. Gelukkig loopt de huidige huurovereenkomst met Telenet pas over 2 jaar af. Mobistar heeft dus nog even tijd om nieuwe inkomsten te zoeken.
 • Vlaamse overlever in badstoffen

  Clarysse heeft er z'n beste jaar ooit opzitten. Het familiebedrijf uit het West-Vlaamse Pittem is vandaag nog de enige Belgische badstoffenfabrikant. De anderen hebben de crisis van de voorbije jaren niet overleefd. Clarysse vond een nieuwe adem dankzij een nieuwe strategie. Bij het bedrijf werken zo'n 200 mensen.
 • Telenet neemt Base over

  Een grote omwenteling in de telecomsector. Telenet gaat gsm-operator Base overnemen, voor 1,3 miljard euro. Daardoor krijgt Telenet een eigen gsm-netwerk in handen en moet het geen huur meer betalen om het netwerk van Mobistar te gebruiken. Telenet zou meteen ook 30% van de mobiele markt beheersen.
 • Pleidooi voor gedragscode kabinetten

  Achterkamerpolitiek in de ministeriële kabinetten moet verleden tijd zijn. De kabinetsleden mogen niemand bevoordelen en moeten meer ethiek aan de dag leggen. Dat vinden de jonge high potentials van de Vrijdaggroep, een denktank die voorstellen doet over een betere samenleving.De Vrijdaggroep pleit voor een gedragscode, en alvast premier Michel wil dat voorstel bekijken.
 • Financiële markten verlamd door panne

  Bijna tweeënhalf uur hebben vanmorgen over heel de wereld de Bloomberg-terminals platgelegen. Via die weg volgen meer dan 300.000 traders in realtime financiële gegevens, zoals aandelen- en obligatiekoersen. En ze doen er ook hun transacties mee. Een panne van die omvang is ongezien in de financiële markten.
 • Jetairfly geeft Antwerp Airport vleugels

  Antwerp Airport kan uitpakken met een ferme opsteker: vanaf vandaag vliegt Jetairfly 15 keer per week naar 7 nieuwe bestemmingen. Jetairfly mikt daarbij op de echte vakantiegangers én op buitenlandse toeristen en zakenreizigers die Vlaanderen willen bezoeken.
 • Bitcoinfans organiseren shoppingdag

  Morgen organiseren enkele bitcoinfans een bitcoin-shoppingdag in Gent. Je kan in de stad al bij tientalle handelszaken betalen met de virtuele munt. De bitcoin slaat aan bij winkeliers, omdat het snel en gratis is, dus geen transactiekosten zoals met bankkaarten.
 • Autoverkoop stijgt spectaculair

  Van januari tot en met maart zijn er in Europa 3,5 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat zijn er bijna 9 procent meer dan vorig jaar, zo meldt de de Europese constructeurskoepel. De grote autobouwers zien hun omzet, hun winst én hun beurswaarde fors toenemen.
 • Poetin ziet voordelen in sancties

  De Russische economie zal sterker uit de sancties komen. Dat heeft president Poetin gezegd in een marathon-uitzending op televisie. Een jaarlijks weerkerend fenomeen waarin hij vragen beantwoordt van het publiek. Meer dan een uur gingen die over de economie. Door de lage olieprijs en de westerse sancties is die er nooit eerder onder Poetins bewind zo slecht aan toe geweest als nu.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ