Deze pagina is niet beschikbaar.
 

Vorige video's

 • Nieuwe EHBO-dienst voor bedrijven

  Op die beurs Ondernemen in Vlaanderen is ook Dyzo boven de doopvont gehouden. Dyzo is een samengaan van de vzw's Tussenstap en Efrem, die ondernemingen in moeilijkheden helpen. Met steun van de Vlaamse overheid geven ze advies aan ondernemers met betalingsproblemen, juridische problemen of andere moeilijkheden. En dat zijn er meer dan we denken.
 • Nieuwe Manager van het jaar gezocht

  Charles Beauduin van weefmachineproducent Van de Wiele en Françoise Chombar van halfgeleiderproducent Melexis zijn de eerste twee genomineerden voor de 'Manager van het Jaar'. Die verkiezing is al aan haar dertigste editie toe. De komende weken maken Trends, Kanaal Z en vMA de acht andere genomineerden bekend. Begin volgend jaar kennen we de nieuwe manager van het jaar.
 • Luxe voor business-passagiers

  Op de luchthaven van Zaventem heeft Brussels Airlines een nieuwe business lounge geopend. Een superdeluxe loft waar zakenlui voor hun vlucht of tussen 2 vluchten in kunnen verpozen. Met de lounge wil Brussels Airlines het zakencliënteel aan zich binden, nu de concurrentie op de luchthaven toeneemt.
 • Commissie van de laatste kans

  De Europese Commissie onder leiding van de Luxemburger Jean-Claude Juncker heeft het vertrouwen gekregen van het Europees parlement. Het wordt de commissie van de laatste kans, zegt Juncker, ze moet het vertrouwen van de burger in Europa herstellen en de economische crisis in de eurozone nu eindelijk bezweren.
 • Jetairfly landt in Antwerpen

  De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly gaat vanaf midden april volgend jaar ook vanop de luchthaven van Antwerpen vliegen. Met 15 vluchten per week naar 6 bestemmingen hoopt Jetairfly in Antwerpen op 80.000 passagiers per jaar. Voor de luchthaven betekent dat een verdubbeling van het huidige aantal passagiers. Uitbreiden is dus noodzakelijk.
 • Megabestelling voor Van Hool

  De Belgische busbouwer Van Hool heeft een recordbestelling in de wacht gesleept. De komende 3 jaar levert het 1000 bussen via zijn verdeler ABC Companies in Noord Amerika. De meeste bussen rollen in Macedonië van de band, maar 300 duurdere luxebussen worden op maat gemaakt in Koningshooikt.
 • Total verliest "Big Moustache"

  Christophe de Margerie, de CEO van oliemaatschappij Total, is gisteravond omgekomen in een vreemd vliegongeluk. Zijn privéjet is op de zakenluchthaven van Moskou gebotst met een sneeuwruimer. De Margerie, ook wel "Big Moustache" genoemd, was één van de bekendste en invloedrijkste CEO's van Europa. Hij werkte 40 jaar voor Total en was sinds 2007 CEO.
 • Stroomuitval nefast voor 50% kmo's

  Komt er deze winter een brown-out of een stroomonderbreking, dan kan de helft van de ondernemers zijn activiteit niet meer naar behoren uitvoeren of moet ze zelfs stopzetten. Dat zegt Unizo op basis van een enquête bij bijna 1.000 ondernemers. Wie schade lijdt, moet die vergoed krijgen, vindt Unizo. Daarover is dringend overleg nodig.
 • Chinese groeivertraging valt mee

  De groei van de Chinese eonomie heeft z'n laagste peil bereikt in vijf jaar tijd. In het derde kwartaal van dit jaar bedroeg de groei nog maar 7,3 procent, terwijl die enkele jaren geleden nog meer dan 10 procent bedroeg. Toch is er volgens analisten geen reden tot paniek.
 • Indonesië heeft nieuwe president

  In Jakarta heeft Joko Widodo de eed afgelegd als nieuwe president van Indonesië. Widodo staat voor de moeilijke taak om de economische groei in zijn land opnieuw aan te zwengelen. Hij wil dat doen door grote investeringen in de vele havens van Indonesië.
 • Krantencontract Bpost in gevaar

  De regering is van plan om het contract voor de krantenbelevering vanaf 2016 aan een privébedrijf te geven, en niet langer aan Bpost. Dat vreest de vakbond ACOD. In alle stilte wil regeringspartij Open-VLD de voorwaarden van de aanbesteding veranderen, zodat privé distributiebedrijven meer kans maken, zegt de bond. En dat zou voor een sociaal bloedbad zorgen bij Bpost.
 • Puntensysteem tegen alcohol op werk

  Bedrijven moeten het recht hebben om werknemers te controleren op alcoholmisbruik. En wie 3 keer tegen de lamp loopt moet op staande voet ontslagen kunnen worden. Dat zegt ondernemersorganisatie Unizo. Uit eigen onderzoek van Unizo blijkt dat alcohol op het werk een groot probleem is.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ