DP World desinvesteert in Antwerpen

dinsdag 11 september 2012 om 20u34

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Terminaluitbater DP World Belgium gaat zijn activiteiten in de Antwerpse haven grondig herschikken. De havengroep uit Dubai wil zich toeleggen op containertrafiek en gaat zijn activiteiten concentreren rond het Deurganckdok. Z'n stukgoedterminal verkoopt het aan het Belgische Zuidnatie. Bij de hele operatie zullen zo'n 80 jobs verloren gaan.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Veertienjarige is beursgenie

  Als tiener ben je meestal nog niet geïnteresseerd in alles wat met de beurs, de economie, of met beleggen te maken heeft. Maar er bestaan uitzonderingen. Hamish Maertens uit het West-Vlaamse Beveren-Leie bijvoorbeeld. Hij is 14 jaar, belegt samen met z'n ouders in verschillende aandelen, en heeft een website waarop hij beursadvies geeft.
 • Almaar meer bierbrouwers brouwen whisky

  België is hét bierland bij uitstek, maar onze brouwers bekwamen zich ook steeds vaker in het stoken van whisky. Na Duvel Moortgat en Het Anker, bengt nu ook de Limburgse brouwerij Wilderen een whisky op de markt, de Wild Weasel. Het is al de vijfde Belgische whisky.
 • Zweeffiets in de maak

  Door de lucht op een soort platte fiets zweven, het lijkt alleen in Star wars-films mogelijk. Maar het is misschien binnenkort een commerciële werkelijkheid. Een Brits bedrijfje is aan het werken aan een Hoverbike, een zweeffiets voor één persoon.
 • Woede over stroomafschakelplan

  Wie zal bij een stroomtekort zonder elektriciteit gezet worden en wie niet? Dat is de grote vraag die bedrijven zich stellen. Door het schrijnend gebrek aan informatie weten ze totaal niet waar ze aan toe zijn. De gevolgen van zo'n afkoppeling kunnen groot zijn.
 • Opleiding tussen secundair en hogeschool

  Vanaf september zullen centra voor volwassenenonderwijs en hogescholen in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen samen nieuwe beroepsopleidingen aanbieden. Het gaat om HBO5, een niveau tussen het secundair en de hogeschool. De opleidingen zijn erg praktijkgericht, vooral in knelpuntberoepen, en ze bieden direct uitzicht op een job.
 • Mer Du Nord op rand faillissement

  Het modehuis Mer du Nord staat op de rand van het faillissement. Het Brusselse modemerk heeft vanmiddag de gerechtelijke reorganisatie aangevraagd. Als de rechter dat toekent, heeft Mer du Nord vier maanden de tijd een overnemer te vinden, als dat geweigerd wordt, is het failliet. Het personeel reageert verbijsterd.
 • Clubs zoeken meer lokale sponsors

  Europese voetbalcclubs halen steeds meer extra inkomsten uit lokale sponsordeals. Ze verbinden hun naam en spelers niet langer aan 1 merk wereldwijd. Meerdere kleine, lokale deals zijn blijkbaaar lucratiever. Het bracht de topclubs vorig seizoen 54 miljoen euro op.
 • Virtueel vastgoed verkennen

  Triangle Factory, een gamebedrijf uit Gent werkt aan een toepassing waarmee het de vastgoedsector wil veroveren. Met een 3D-bril kunnen vastgoedmakelaars huizen of appartementen die nog niet gebouwd zijn, tonen aan potentiële kopers. Da's veel efficiënter dan gewoon op plan of op videosimulaties, denkt Triangle Factory. Het jonge bedrijf hoopt op een grote doorbraak.
 • Woekerprijzen op zwarte ticketmarkt

  De overheidsdienst economie krijgt meer en meer klachten binnen over de zwarte markt van concerttickets. Belgische tickets worden op Nederlandse websites aangeboden aan woekerprijzen. Vaak meer dan de helft duurder dan de normale prijs. In Nederland mag je tickets duurder doorverkopen, hier niet.
 • Nederlandse stroom lonkt

  Nu zo goed als de helft van de kernreactoren in ons land is uitgevallen door sabotage of scheurtjes in het reactorvat, dreigt er een stroomtekort. Maar, zegt aftredend vicepremier Vande Lanotte, paniek is niet nodig. Een kabel trekken naar de dichtsbijzijnde Nederlandse gascentrale kan een oplossing zijn.
 • Trouw wordt niet beloond

  Banken bieden nieuwe klanten betere rentetarieven aan, dan hun bestaande klanten, als die hun woonkrediet willen herfinancieren. Trouw wordt dus niet beloond. Dat stelde de website Spaargids.be vast. In de tariefbladen van enkele banken staan zelfs tariefverschillen die oplopen van 1 tot 3 procent
 • Vlaanderen vraagt extra geld voor boeren

  De Vlaamse regering vraagt Europa om extra geld voor landbouwbedrijven die getroffen zijn door de Russische handelsboycot. Gisteren beloofde Europa 125 miljoen maar dat is te veel weinig, zegt Vlaams minister voor Landbouw Schauvliege. Vlaanderen zelf gaat intussen extra campagnes opzetten om fruit en groenten te promoten én nieuwe buitenlandse afzetmarkten zoeken.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ