DP World desinvesteert in Antwerpen

dinsdag 11 september 2012 om 20u34

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Terminaluitbater DP World Belgium gaat zijn activiteiten in de Antwerpse haven grondig herschikken. De havengroep uit Dubai wil zich toeleggen op containertrafiek en gaat zijn activiteiten concentreren rond het Deurganckdok. Z'n stukgoedterminal verkoopt het aan het Belgische Zuidnatie. Bij de hele operatie zullen zo'n 80 jobs verloren gaan.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Voedingsindustrie nummer 1

  De voeding heeft de chemie voorbijgestoken en is nu de grootste industrie in ons land. Dat zegt voedingsfederatie Fevia, bij de voorstelling van haar jongste jaarrapport. De voedingssector en dan vooral de voedingsexport groeit gestaag, maar de winstmarges brokkelen af.
 • Nieuwe winkelervaringen in The Loop

  The Loop in Antwerpen is een state-of-the-art ontmoetingsplaats waar retailers en merken vanaf vandaag verkoopservaring kunnen opdoen én delen met elkaar. Nationale en internationale spelers als Samsung, Barco, Telenet en Econocom steunen deze wereldprimeur. The Loop wil de kracht van klassieke winkels en e-shops bundelen.
 • Bedrijven steunen Tomorrowland

  Een dertigtal bedrijven steunen het dancefestival Tomorrowland in de strijd tegen de buurtbewoners. Die willen beide festivalweekends verbieden omwille van overlast. Morgen spreekt de rechter zich in kortgeding uit over de eis van de buurtbewoners. Maar enkele grote bedrijven zoals Brussels Airlines en Stageco scharen zich achter de organisatie van Tomorrowland.
 • Studio 100 investeert in zwemparadijs

  In Plopsaland De Panne is Studio 100 volop bezig met de bouw van een nieuw indoor waterpretpark van 4.000 vierkante meter. Met de hoogste glijbaan van het land. Plopsaqua is een investering van 16 miljoen euro; en Studio 100 mikt ermee op 250.000 bezoekers per jaar.
 • Big deals in big pharma

  Niet minder dan 4 grote farmadeals zijn vandaag in één klap gesloten. De farmakleppers Novartis, GlaxoSmithKline en Eli Lilly verkopen verschillende afdelingen aan mekaar. Novartis en GSK gaan ook samenwerken. De deals zijn kenmerkend voor een sector op zoek naar specialisatie en innovatie. Analisten voorspellen dat het hier dan ook niet bij zal blijven.
 • Delhaize stelt nieuw winkelconcept voor

  Delhaize heeft z'n supermarkt van de nieuwste generatie voorgesteld in Wezembeek-Oppem. Die is gezelliger, aantrekkelijker en heeft allerlei nieuwe snufjes. Delhaize wil daarmee z'n aloude troeven als comfort, keuze en versheid uitspelen. De keten test de veranderingen in 2 proefwinkels.
 • Informele logies onder vuur

  De Vlaamse regering ruziet over het aanbieden van logement aan toeristen via websites als Airbnb en Couchsurfing. N-VA-minister van Toerisme Geert Bourgeois eist dat iedereen die thuis een bed of een kamer aanbiedt, zich registreert bij de overheid. Zoniet riskeer je een boete van 250 euro. Regeringspartner sp.a en de naar schatting 38.000 couchsurfers in ons land vinden dat onzin.
 • Grootste RFID-project van België

  Bij Fabricom in Zwijndrecht beheren ze hun voorraad bouwgereedschap met radiotechnologie. Elk stuk gereedschap draagt een zogenaamede RFID-chip waardoor het bedrijf z'n voorraad in real time kan opvolgen. Het is 't grootste project in z'n soort in België.
 • Ford schrapt banen in Rusland

  Ford's Russische joint venture, Ford Sollers, schrapt 700 banen en overweegt nog verdere besparingen. Door de verzwakkende Russische economie is de autoverkoop sterk teruggevallen, terwijl de zwakke roebel de kosten opdrijft. De Amerikaans-Russische samenwerking staat daarmee ook in het bedrijfsleven onder druk.
 • Sociale dumping in Brusselse hotels

  De socialistische vakbond heeft actie gevoerd bij de Nederlandse hotelketen Van der Valk. Daar werken buitenlandse kamermeisjes via een onderaannemer aan amper zes euro per uur werken, zegt de vakbond. Vorige week was er bij hotelketen Mercure al staking van kamermeisjes tegen de hoge werkdruk.
 • Staking bij Lunch Garden

  Het personeel van restaurantketen Lunch Garden gaat morgen staken. Uit protest tegen nieuwe besparingen en meer flexibele werktijden. Maar de directie zegt dat ze voordelen moét schrappen om concurrentieel te blijven. De keten van voormalige GB-restaurants heeft het al jaren moeilijk.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ