DP World desinvesteert in Antwerpen

dinsdag 11 september 2012 om 20u34

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Terminaluitbater DP World Belgium gaat zijn activiteiten in de Antwerpse haven grondig herschikken. De havengroep uit Dubai wil zich toeleggen op containertrafiek en gaat zijn activiteiten concentreren rond het Deurganckdok. Z'n stukgoedterminal verkoopt het aan het Belgische Zuidnatie. Bij de hele operatie zullen zo'n 80 jobs verloren gaan.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Sponsoring universiteit door bedrijven

  De rector van de Universiteit Antwerpen wil bedrijven laten meebetalen om de geplande besparingen in het hoger onderwijs te compenseren. Hij denkt daarvoor aan een algemeen fonds, een opleidingsfonds, waaraan de bedrijven een bijdrage leveren. De werkgeversorganisaties verwijzen zijn idee meteen naar de prullenmand.
 • De winnaars van de eenheidsmarkt

  Al 20 jaar lang wint België jaarlijks zo'n 2 miljard dankzij de Europese eenheidsmarkt. Voor elke Belg is dat zo'n 180 euro per jaar. Dat hebben Duitse economen berekend. Het vrij verkeer van goederen en personen, en de eenheidsmunt, de euro, maken het makkelijker om zaken te doen met mekaar. Nu weten we ook wat dat oplevert.
 • Soudal wordt wielersponsor

  Soudal, producent van lijmen en siliconen, gaat tot 2020 samen met de Nationale Loterij de wielerploeg Lotto-Soudal sponsoren. Huidig co-sponsor Belisol haakt af en Soudal wil via de wielersponsoring zijn naamsbekendheid te vergroten in binnen- en vooral ook buitenland. Wielerliefhebbers zijn potentiële klanten, klinkt het, en we willen dat die in de winkel er meteen ons merk uitkiezen.
 • HST tussen Istanboel en Ankara

  In Turkije is de hogesnelheidslijn tussen Istanboel en de hoofdstad Ankara officieel in gebruik genomen. De rit van ruim 500 kilometer zal voortaan nog maar 3,5 uur duren, de helft van de vroegere reistijd. Voorlopig raakt de hogesnelheidstrein maar tot in het Aziatische deel van Istanboel, maar met verkiezingen in het vooruitzicht moest het prestigeproject dringend ingehuldigd worden.
 • 1,6 miljoen voor "Café Derby"

  Op dit moment lopen in Goetsenhoven bij Tienen de opnames voor een nieuwe Vlaamse filmproductie. 'Café Derby', een tragikomedie met Wim Opbrouck in de hoofdrol. Een film produceren is niet alleen een artistieke onderneming, ook een zakelijke. Noem het gerust een pop-up KMO, met eigen werknemers, businessplan én winstverwachting.
 • Enthousiasme op partijcongressen

  Gisteravond werden op de congressen van N-VA, CD&V en Open VLD het regeerakkoord en de deelname aan de Vlaamse regering goedgekeurd met een overgrote meerderheid.
 • Nederland wint WK robotvoetbal

  De Technische Universiteit van Eindhoven heeft Nederland dan toch nog de wereldtitel voetbal bezorgd. Het gaat dan wel om robotvoetbal. De Nederlandse robots wonnen de finale van China met 3-2. Wetenschappers trachten de limieten van de robottechnologie steeds verleggen en dan kan wat extra competitie zeker helpen.
 • Enerdeal wil lenen via crowdfunding

  MyMicroInvest, een platform voor crowdfunding, lanceert voor het eerst een lening via crowdfunding. Die lening gaat naar Enerdeal, de Belgische marktkleider in industriële zonnecentrales. Enerdeal wil verder kunnen uitbreiden, ook naar het buitenland.
 • Bourgeois belooft radicale omslag

  In 2003 zetelde Geert Bourgois als enige van zijn partij in het Parlement. Vandaag is hij Vlaams minister-president en legde hij zijn eerste regeerverklaring af. Opvallend veel aandacht daarin ging naar het minder bureaucratisch en centralistisch maken van Vlaanderen. Volgens Bourgeois wordt dat een van de meest fundamentele hervormingen sinds het begin van de Vlaamse autonomie.
 • Ambitieuze Vlaamse ministers

  Vlaams nieuwkomer Annemie Turtelboom zal pijnlijke maatregelen moeten nemen als minister van Begroting en Energie. Om de begroting op orde te krijgen zal ze onze energiefactuur duurder moeten maken. Minister van Werk Muyters zoekt dan weer geld voor de nieuwe bevoegdheid "Dienstencheques".
 • Woonbonus stevig teruggschroefd

  De hervorming van de woonbonus die de nieuwe Vlaamse regering afgesproken heeft, zal een sterke impact hebben op de woningmarkt. Een gezin zal tot 1.300 euro per jaar minder overhouden aan het fiscaal voordeel. Op een looptijd van 20 jaar betekent dat al gauw 23.000 euro. De ingreep zal dan ook z'n impact hebben op de woningprijzen.
 • Mobistar zet herstel in

  Op de beurs was vandaag een glansrol weggelegd voor Mobistar. De gsm-operator ging 8 procent hoger de dag uit. Zijn kwartaalresultaten hebben analisten positief verrast. Omzet en winst dalen wel nog altijd, maar minder dan verwacht. En vooral: voor het eerst in 4 jaar verdient Mobistar meer per klant.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ