Deze pagina is niet beschikbaar.
 

Vorige video's

 • Douane dringt papierberg verder terug

  De douane heeft een proefproject gelanceerd om de enorme papierberg terug te dringen bij de doorvoer van goederen. Het project loopt binnen de Benelux-unie. Alleen al tussen Antwerpen en Rotterdam gaat het om 700.000 containers per jaar, die nu nog 700.000 documenten vragen.
 • Duitsers gunnen Grieken uitstel

  De Duitsers gunnen de Grieken hun 4 maanden uitstel. Een grote meerderheid in de Bundestag heeft z'n goedkeuring gegeven. De Grieken moeten nu tegen eind juni gedetailleerde hervormingsplannen uitwerken, hun alternatief voor de strenge besparingen die de trojka vroeger oplegde.
 • Indexsprong is definitef

  Het is nu officieel, de indexsprong is een feit. Lonen en uitkeringen gaan de komende maanden niet automatisch omhoog, terwijl de prijzen wel blijven stijgen. Dat zal de lonen met 2% drukken en de loonhandicap tegenover het buitenland verder terugdringen.
 • Rechtszaak tegen The Loop

  Unizo, de stad Deinze, en het Genste milieufront zetten juridische stappen om de komst van The Loop, een nieuw shoppingcenter aan Flanders Expo, tegen te houden. De kritiek is dezelfde als bij Uplace: de toegangswegen naar Gent zullen dichtslibben en het project bedreigt de middenstand in de stadskernen.
 • Proximus achtervolgd door verleden

  Proximus blikt tevreden terug op 2014. Het won aan klanten en ziet de laatste twee kwartalen ook groei in de cijfers. Toch heeft het bedrijf opnieuw iets om zich zorgen over te maken: het Hof van Beroep laat verder onderzoek verrichten naar misbruik van de monopoliepositie van Belgacom begin jaren 2000.
 • Seine-Scheldeverbinding dichterbij

  Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk hebben samen een subsidie-aanvraag ingediend bij Europa voor de aanleg van de Seine-Scheldverbinding. Een mega-infrastructuurproject van liefst 5 miljard euro. Het zou de Vlaamse en ook Nederlandse havens verbinden met Parijs. Iets wat zowel economie als mobiliteit
 • Colaflesje wordt 100

  Het bekende glazen coca-colaflesje wordt 100 jaar vandaag. Over de jaren is het flesje uitgegroeid tot een designicoon en een symbool van de Westerse consumptiemaatschappij. In een eeuw tijd is het flesje amper van look veranderd. Toch zit er nog geen sleet op het design, volgens marketeers.
 • Batibouw focust op renovatie

  Renovatie, daar draait het dit jaar rond op de bouwbeurs Batibouw. Almaar meer mensen renoveren in plaats van een nieuwe woning te bouwen. Daarom gaat dit jaar een groot deel van de aandacht naar renovatie. De beurs op de Heizel in Brussel heeft zijn deuren geopend voor professionelen, dit weekend voor het publiek.
 • Multinational Ridgid kiest voor Limburg

  De Amerikaanse gereedschapsproducent Ridgid verhuist z'n Europees en Aziatisch distributiecentrum van Heverlee naar Sint-Truiden. Alle 60 werknemers verhuizen mee. In Limburg is er meer ruimte, er is minder verkeer en ook minder competitie voor technische werkkrachten, zegt Ridgid. En investeringsmaatschappij LRM kwam met een aantrekkelijk voorstel
 • Coucke investeert in farmabelofte Mithra

  Marc Coucke heeft zijn volgende investering bekendgemaakt: Mithra, een farmaceutisch bedrijf uit Luik. Mithra produceert onder meer de populairste anticonceptiepil in België en heeft een aantal veelbelovende vrouwengeneesmiddelen in voorbereiding. Het bedrijf plant dit jaar nog een beursgang en daarbij is de ervaring van Coucke een troef
 • Europese Commissie stelt energie-unie voor

  De Europese Commissie wil een interne markt voor energie creëren. Dat heeft ze gezegd bij de voorstelling van haar plannen voor een energie-unie. Europa voert nu meer dan de helft van zijn energie in. Van die kwetsbare situatie wil het af.
 • Europese Commissie stelt energie-unie voor

  De Europese Commissie wil een interne markt voor energie creëren. Dat heeft ze gezegd bij de voorstelling van haar plannen voor een energie-unie. Europa voert nu meer dan de helft van zijn energie in. Van die kwetsbare situatie wil het af.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ