Deze pagina is niet beschikbaar.
 

Vorige video's

 • Boerenbond bekroont innovatie

  Boerenbond heeft vanavond z'n innovatieprijzen uitgereikt aan 10 land- en tuinbouwers met een innovatief idee. Zoals tomatenkweker Kevin Schietecatte uit Sint-Katelijne-Waver. In plaats van elke zomer lijdzaam toe te zien hoe de tomatenprijzen kelderen, bedacht hij Tompuur: een ambachtelijke tomatenpuree.
 • Igance Van Doorselaer genomineerd

  Dit jaar wordt voor het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde een topjaar, mede dankzij de succesvolle introductie van badmode. En wie weet wordt het ook een topjaar voor z'n CEO, Ignace Van Doorselaer. De 55-jarige Van Doorselaer is 1 van de 10 genomineerden voor Manager van het Jaar. Een portret.
 • 24u-staking NMBS Logistics

  Bij NMBS Logistics, het goederenvervoer van de NMBS, is er nog tot vanavond middernacht een 24 urenstaking. Ongeveer een derde van alle NMBS-personeel werkt voor de goederenafdeling. Ze zijn ongerust over hun toekomst. NMBS Logistics staat al maanden in de etalage staat, maar er komt maar geen nieuws.
 • Energie uit Scheldewater

  Energie opwekken uit de getijden van zeeën en rivieren. Het is duurzaam en veelbelovend, maar de zogenaamde Blue energy staat voorlopig nog in z'n kinderschoenen. Op de Schelde loopt een Europees testproject.
 • Vlaamse industrie kwijnt weg

  De industrie in Vlaanderen verdwijnt in sneltempo. In 10 jaar tijd is het aandeel van de industrie in onze economie met meer dan een kwart gedaald. Dat zegt een studie van consultancybedrijf Roland Berger in opdracht van VOKA. Investeren in machinebouw blijkt verrassend genoeg één van de sleutels om onze fabrieken te laten overleven.
 • Fiscus wordt softer

  Financiënminister Van Overtveldt pleit voor een nieuwe fiscus. Hij wil dat belastingcontroleurs ondernemersvriendelijker en soepeler worden. En ze zullen zélf gecontroleerd worden, door boekhouders en fiscalisten. Van Overtveldt deed die beloftes in de Kamercommissie Financiën, waar hij z'n beleidsverklaring gaf.
 • Jobs in ruil voor lastenverlaging

  Minister van Werk Kris Peeters zei tijdens zijn beleidsverklaring dat hij garanties wil van de werkgevers, dat ze extra jobs zullen creëren. Dat moeten ze doen in ruil voor de loonlastenverlagingen die ze krijgen. Voorts benadrukte Peeters voortdurend hoe belangrijk hij sociaal overleg vindt.
 • HSBC in verdenking gesteld

  De onderzoeksrechter in Brussel heeft de bank HSBC in verdenking gesteld van zware en georganiseerde fiscale fraude, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. Beschuldigingen die kunnen tellen voor een bank.
 • Vogelgriep-alarm

  De vogelgriep is terug. Voorlopig enkel in de buurlanden, maar de Belgische kippenkwekers zijn gealarmeerd. In Groot-Brittannië, Nederland en eerder ook in Duitsland zijn al besmette dieren afgemaakt en geruimd.
 • Liberalisering Chinese beurs

  Sinds deze ochtend kunnen internationale beleggers aandelen kopen van het Chinese vasteland. Het maximumvolume in handel is vandaag meteen bereikt. De beursverbinding tussen Hongkong en Shanghai wordt gezien als een belangrijke stap richting liberalisering van de Chinese financiële markten.
 • Japan hervalt in recessie

  De Japanse economie is in een recessie beland. En dat al voor de vierde keer in 6 jaar tijd. De btw-verhoging van begin dit jaar is de grote boosdoener. Premier Abe wil vervroegde verkiezingen uitschrijven, zodat hij de volgende geplande btw-verhoging kan afwenden.
 • Belastingaftrekken nu al bevroren

  De regering Michel gaat de belastingverminderingen bevriezen. Dat wisten we al. Nieuw is dat ze dat dit jaar al wil doen. Wie bijvoorbeeld aan pensioensparen doet, zal niet het bedrag dat eerder dit jaar was aangekondigd kunnen aftrekken, 950 euro, maar dat van vorig jaar, 940 euro. Ongezien, zeggen fiscalisten, de regering past de regels aan tijdens het spel.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ