Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Vlaamse landbouwers terughoudend

  Voor het tweede jaar op rij is het vertrouwen bij de landbouwers gestegen. Vooral in Wallonië dan, en in iets mindere mate in Vlaanderen. Dat blijkt uit de vertrouwensindex van Crelan. Ondanks dat gestegen vertrouwen, zijn de Vlaamse landbouwers allerminst geneigd zwaar te investeren.
 • OpenVLD versnelt regeringsvorming

  Een nieuwe federale regering ligt binnen handbereik. De formatie is in een stroomversnelling gekomen, nu er plots een Vlaamse regering is gevormd met N-VA, CD&V én Open VLD. Die drie Vlaamse partijen gaan zich ook federaal als 1 blok aanbieden, hebben ze vanmiddag meegedeeld.
 • Werkgevers hoopvol met Vlaamse formatie

  De werkgevers reageren voorzichtig positief op de doorbraak in de Vlaamse regeringsonderhandelingen. CD&V, N-VA en Open VLD hebben in hun kiescampagne immers de klemtoon gelegd op de economie. De werkgevers denken dat de kans nu groot is dat veel van hun prioriteiten worden aangepakt.
 • China stelt olietoevoer veilig

  De Chinese president Xi Jinping is op zijn rondreis in Zuid-Amerika in Cuba aangekomen. Tot gisteren nog was hij nog in Venezuela, de grootste ontvanger van Chinese kredieten in de regio. En dat is niet zo verwonderlijk want Venezuela produceert olie. En silt in ruil voor kredieten China's oliehonger.
 • Gents bedrijf trekt aandacht Samsung

  Awingu, een klein IT-bedrijf uit Lochristi, werk sinds kort samen met de grote jongens Google en Samsung. Die zien wat in het Smart Global Office van Awingu. Die technologie maakt het mogelijk om nieuwe én oude bedrijfssoftware eender waar te gebruiken op computers, tablets en smartphones.
 • Docflare meet bereik e-flyers

  Via DocFlare kan je voortaan nagaan of de documenten die je opstuurt, ook gelezen worden. Het is een online tool van SalesFlare, een start-up die nog maar pas van start is gegaan via de accelerator van KBC.
 • Netflix officieel naar België

  Het is nu officiëel. De Amerikaanse online televisiedienst Netflix komt in september naar België. Netflix groeit nu vooral in het buitenland en klokt het voorbije kwartaal af op 50 miljoen betalende klanten, hoewel die voorlopig alleen in de VS winst opbrengen. In de VS heeft Netflix de hele televisiewereld veranderd. Ook in België zal deze nieuwe speler impact hebben, verwachten media-experts.
 • Uber wil ook koerier worden

  Uber, de omstreden taxidienst in Brussel, zou op termijn ook wel eens pakjes of andere goederen kunnen vervoeren. Dat hebben ze vandaag aangetoond met een kleine stunt. De gebruikers van Uber konden via de app een ijsje bestellen dat ter plekke geleverd werd. Een actie die tegelijk liep in 144 steden wereldwijd.
 • Conflicten verontrusten markten

  De vliegramp in Oekraïne en daarna het begin van het Israëlisch grondoffensief in Gaza misten hun effect op de financiële markten niet. Gisteren verloor Wall Street meer dan één procent. En ook bij ons gingen de beursindexen in het rood. Maar vandaag was de teneur al anders. Hoe gruwelijk de beelden vandaag ook zijn, de beurzen zijn alweer gesust.
 • Oekraine-conflict bedreigt Europa

  De vliegramp in Oekraïne zet de internationale betrekkingen tussen Oost en West op scherp. Russisch president Poetin raakt steeds meer geïsoleerd. Daar heeft vooral de VS baat bij, zeggen analisten. Als er niet gauw een diplomatieke oplossing komt, dreigt Europa de grote dupe te worden.
 • Colruyt automatiseert diepvries

  Het distributiecentrum van Colruyt heeft zijn diepvriesafdeling geautomatiseerd. Daardoor bespaart Colruyt op personeelskosten en kan het ook meer diepvriespakketten verwerken per dag. En het personeel moet niet langer in min 25 graden werken.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ