Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Tijdelijke werklozen moeten inleveren

  Werknemers die met tijdelijke werkloosheid gezet worden, bijvoorbeeld als het wat minder gaat in hun bedrijf, krijgen vanaf volgend jaar een lagere uitkering. Dat heeft de nieuwe regering beslist. Het ACV reageert verbolgen. Het systeem van tijdelijke werkloosheid is een middel om naakte ontslagen te vermijden, zegt de vakbond, dat de regering daar in snijdt is onaanvaardbaar.
 • Stroomuitval nefast voor 50% kmo's

  Komt er deze winter een brown-out of een stroomonderbreking, dan kan de helft van de ondernemers zijn activiteit niet meer naar behoren uitvoeren of moet ze zelfs stopzetten. Dat zegt Unizo op basis van een enquête bij bijna 1.000 ondernemers. Wie schade lijdt, moet die vergoed krijgen, vindt Unizo. Daarover is dringend overleg nodig.
 • Chinese groeivertraging valt mee

  De groei van de Chinese eonomie heeft z'n laagste peil bereikt in vijf jaar tijd. In het derde kwartaal van dit jaar bedroeg de groei nog maar 7,3 procent, terwijl die enkele jaren geleden nog meer dan 10 procent bedroeg. Toch is er volgens analisten geen reden tot paniek.
 • Indonesië heeft nieuwe president

  In Jakarta heeft Joko Widodo de eed afgelegd als nieuwe president van Indonesië. Widodo staat voor de moeilijke taak om de economische groei in zijn land opnieuw aan te zwengelen. Hij wil dat doen door grote investeringen in de vele havens van Indonesië.
 • Krantencontract Bpost in gevaar

  De regering is van plan om het contract voor de krantenbelevering vanaf 2016 aan een privébedrijf te geven, en niet langer aan Bpost. Dat vreest de vakbond ACOD. In alle stilte wil regeringspartij Open-VLD de voorwaarden van de aanbesteding veranderen, zodat privé distributiebedrijven meer kans maken, zegt de bond. En dat zou voor een sociaal bloedbad zorgen bij Bpost.
 • Puntensysteem tegen alcohol op werk

  Bedrijven moeten het recht hebben om werknemers te controleren op alcoholmisbruik. En wie 3 keer tegen de lamp loopt moet op staande voet ontslagen kunnen worden. Dat zegt ondernemersorganisatie Unizo. Uit eigen onderzoek van Unizo blijkt dat alcohol op het werk een groot probleem is.
 • Belfius wil 95% scoren

  Belfius mikt op 95 procent tevreden klanten tegen 2016. Een ambitie die de bankverzekeraar uitrolt met een grootscheepse campagne. Vandaag hebben zijn klanten gemiddeld maar een goeie 2 Belfius-producten. En dat aantal moet fors omhoog.
 • Coalitie tegen cybercriminaliteit

  De helft van de Belgische bedrijven werd als eens slachtoffer van cybercriminelen. Dat blijkt uit een enquête van het VBO. De ondernemersorganisatie wil de plaag nu actief gaan bestrijden en zet mee de schouders onder de Cyber Security Coalition. Daarin bundelen tientallen grote ondernemingen de krachten met de overheid en de academische wereld.
 • Limburg-plan vordert traag

  De nieuwe Vlaamse regering gaat op hetzelfde pad verder als de vorige wat betreft het strategisch actieplan voor Limburg in het kwadraat, kortweg SALK. Dat heeft ze vandaag op een bijzondere ministerraad in Hasselt bevestigd. Maar bijna twee jaar na de oprichting van de taskforce blijkt het nog te vroeg om van resultaten te spreken.
 • Unilin opent fabriek in Tsjechië

  Het West-Vlaamse Unilin, bekend van het merk Quick-Step, heeft in Tsjechië een nieuwe parketfabriek in gebruik genomen. Die verhoogt Unilins productiecapaciteit voor parket met liefst 60 procent. Tegelijk verkleint het de ecologische voetafdruk ervan met 75 procent. Want tot nog toe zat de hele productie in Maleisië.
 • Belfius pakt uit met kunst

  De hoofdzetel van Belfius, aan de Pachecolaan in Brussel opent de deuren voor het grote publiek. De staatsbank heeft er samen met het S.M.A.K een tentoonstelling geopend met moderne kunst. Bezoekers kunnen er ook kennis maken met de vaste collectie van Belfius, de grootste privéverzameling in ons land.
 • Jobs bij ING naar lageloonlanden

  Met een prikactie vanmorgen in Gent protesteert het personeel van ING tegen het aangekondigde ontslag van 148 collega's. Het banenverlies is een rechtstreeks gevolg van de beslissing van ING om een aantal van zijn activiteiten te verhuizen naar lageloonlanden. Het gaat volgens de vakbond om bijkomende ontslagen, los van de lopende sanering bij ING België.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ