Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Europees investeringsfonds met spoed

  De top in Brussel is een blitztop geweest. In amper 1 dag waren de Europese staatshoofden en regeringsleiders rond. Ze hebben ondermeer hun fiat gegeven aan het investeringsfonds dat de Europese Commissie in de steigers zet voor grote strategische projecten. Investeringen die de economie een zetje moeten geven.
 • Topbedrijven VS verlekkerd op Cuba

  De versoepeling van de relaties tussen de Verenigde Staten en Cuba valt niet in dovemansoren bij de grote Amerikaanse bedrijven. Volgens zakenadvocaten werken verschillende van de 50 grootste ondernemingen in de VS al volop hun Cuba-strategie uit. Want eens de grenzen openbreken, komt het erop aan om de eerste te zijn.
 • Vlaamse elektriciteit 8,4% duurder

  Uw elektriciteitsfactuur zal vanaf 1 januari ruim acht procent hoger uitvallen. Dat is een gevolg van de hogere distributietarieven die de VREG heeft vastgelegd. Die verhoging van de tarieven was nodig, zegt de regulator, want de subsidies voor groene stroom werden jarenlang niet doorgerekend, waardoor de netbeheerders grote schulden opbouwden. En er komen nóg tariefverhogingen.
 • NewB bereidt productlancering voor

  NewB, de nieuwe ethische en coöperatieve bank in oprichting, komt volgend jaar met een eerste bankproduct. De NewB Card. Wat dat juist is, blijft voorlopig geheim. Maar NewB heeft er wel extra geld voor nodig, en voert daarom een kapitaalverhoging door van 3,5 miljoen euro. NewB hoopt ook volgend jaar zijn banklicentie binnen te halen.
 • Doel 1 en 2 krijgen 10 jaar extra

  Er komt helemaal géén kernuitstap in 2015. De regering beslist om ook de centrales Doel 1 en Doel 2, 10 jaar langer open te houden. Beide centrales zijn volgend jaar al 40 jaar oud. Door de verlenging van hun levensduur wil de regering de stroomvoorziening in ons land veiligstellen. De beslissing lokt hevige kritiek uit, zelfs van Test-Aankoop.
 • Poetin sust economische onrust

  De economische crisis in Rusland kan nog twee jaar duren. Dat heeft president Poetin gezegd tijdens een grootse televisiespeech. De Russische leider is overtuigd dat de economie er weer bovenop komt en de roebel weer zal stijgen.
 • Automerken pushen elektrische laadpalen

  5 grote automerken gaan zich bemoeien met het povere aanbod aan laadpalen voor elektrische wagens in Vlaanderen. Samen met de netbeheerders, de Vlaamse overheid en lokale besturen hebben ze Evora opgericht. Dat platform moet zorgen voor méér laadpalen en daarbij eindelijk ook rekening houden met de behoeften van de gebruikers.
 • Sabena Aerospace start met ambitie

  Het bedrijf dat op de luchthaven van Zaventem vliegtuigen onderhoudt, heet niet langer Sabena Technics maar Sabena Aerospace. Het is ook niet meer in Franse handen, maar weer volledig Belgisch. De CEO waagde zich namelijk aan een management buy-out. Hij heeft een ambitieuze nieuwe strategie voor het bedrijf en wil daarmee ook 100 extra banen creëren.
 • Base stopt met tv

  Er is geen eerlijke concurrentie mogelijk op de digitale tv-markt, zo klaagt BASE. De operator trekt dan ook de stekker uit z'n tv-aanbod Snow. Ook Mobistar eist dat de toegang tot de netwerken van duopolisten Belgacom en Telenet goedkoper wordt. Mobistar wil een alternatief tv-aanbod lanceren, maar wacht op zo'n prijsverlaging.
 • Laatste dagen voor Ford-arbeiders

  Morgen rolt de laatste auto van de band bij Ford Genk. Daarmee eindigt voor de fabriek een geschiedenis van meer dan 50 jaar. Ooit was ze het referentiecentrum voor Ford in de hele wereld. Op 1 januari begint voor 4.500 mensen de zoektocht naar een nieuwe job. De VDAB staat klaar om die grote groep op te vangen.
 • Ford: van glorie tot verval

  52 jaar lang maakte Ford Genk wagens voor de Europese markt. De hoogdagen beleefde de fabriek begin jaren 90, toen er bijna 15.000 mensen werkten. Maar al meer dan 10 jaar geleden verschenen er donkere wolken boven de Europese automarkt. Toen de hakbijl boven kwam, koos het hoofdkwartier van Ford blijkbaar voor de goedkoopste oplossing.
 • Michel slaat terug

  Premier Michel hoopt dat zijn regering samen met vakbonden en werkgeversorganisaties tot akkoorden kan komen die meer jobs opleveren. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste en enige doel, zegt hij. Hoe dat bereikt wordt, door een belasting op kapitaal of niet, is irrelevant.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ