Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Pleidooi voor gedragscode kabinettenmxf

  Achterkamerpolitiek in de ministeriële kabinetten moet verleden tijd zijn. De kabinetsleden mogen niemand bevoordelen en moeten meer ethiek aan de dag leggen. Dat vinden de jonge high potentials van de Vrijdaggroep, een denktank die voorstellen doet over een betere samenleving.De Vrijdaggroep pleit voor een gedragscode, en alvast premier Michel wil dat voorstel bekijken.
 • Financiële markten verlamd door pannemxf

  Bijna tweeënhalf uur hebben vanmorgen over heel de wereld de Bloomberg-terminals platgelegen. Via die weg volgen meer dan 300.000 traders in realtime financiële gegevens, zoals aandelen- en obligatiekoersen. En ze doen er ook hun transacties mee. Een panne van die omvang is ongezien in de financiële markten.
 • Jetairfly geeft Antwerp Airport vleugels

  Antwerp Airport kan uitpakken met een ferme opsteker: vanaf vandaag vliegt Jetairfly 15 keer per week naar 7 nieuwe bestemmingen. Jetairfly mikt daarbij op de echte vakantiegangers én op buitenlandse toeristen en zakenreizigers die Vlaanderen willen bezoeken.
 • Bitcoinfans organiseren shoppingdag

  Morgen organiseren enkele bitcoinfans een bitcoin-shoppingdag in Gent. Je kan in de stad al bij tientalle handelszaken betalen met de virtuele munt. De bitcoin slaat aan bij winkeliers, omdat het snel en gratis is, dus geen transactiekosten zoals met bankkaarten.
 • Autoverkoop stijgt spectaculair

  Van januari tot en met maart zijn er in Europa 3,5 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat zijn er bijna 9 procent meer dan vorig jaar, zo meldt de de Europese constructeurskoepel. De grote autobouwers zien hun omzet, hun winst én hun beurswaarde fors toenemen.
 • Poetin ziet voordelen in sancties

  De Russische economie zal sterker uit de sancties komen. Dat heeft president Poetin gezegd in een marathon-uitzending op televisie. Een jaarlijks weerkerend fenomeen waarin hij vragen beantwoordt van het publiek. Meer dan een uur gingen die over de economie. Door de lage olieprijs en de westerse sancties is die er nooit eerder onder Poetins bewind zo slecht aan toe geweest als nu.
 • Doel 1 en 2 kunnen wél dicht

  Dat België zonder stroom zit als Doel 1 en Doel 2 niet langer openblijven, klopt niet. Dat zegt oppositiepartij sp.a na de uitgebreide hoorzittingen in het parlement. Doel 1 ging in februari dicht en Doel 2 normaal eind dit jaar, maar de regering besliste om de twee kerncentrales toch tot 2025 te verlengen omdat er anders een stroomtekort zou dreigen.
 • Galapagos trekt naar Nasdaq

  Galapagos trekt naar de Nasdaq. Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf heeft gisteravond zijn registratie gedaan bij de Amerikaanse beurswaakhond. Het hoopt 150 miljoen dollar op te halen. De timing is ideaal na de succesvolle testresultaten van het nieuwe reumamedicijn Filgotinib.
 • Belastingcontroles leveren meer op

  De fiscus heeft vorig jaar de helft minder bedrijven gecontroleerd. Toch leverden die controles meer op. Dat komt omdat de fiscus gerichter op zoek gaat naar bedrijven die frauderen. De vakbonden zijn blij, maar vinden dat nog te veel belastingfraudeurs door de mazen van het net glippen.
 • Boete geen probleem voor Google

  De beschuldigingen aan het adres van Google zijn niet min, en kunnen een zware impact hebben op de internetreus. Niet zozeer financieel, dat kan Google wel aan zeggen analisten. Aanpassingen aan hun zoekformule moeten doen zouden daarentegen heel wat erger zijn.
 • Google misbruikt machtspositie

  De Europese Commissie vindt dat Google de dominante positie van zijn zoekmachine misbruikt. Op webpagina's met algemene zoekresultaten zet de internetreus systematisch zijn eigen prijsvergelijker Google Shopping prominent bovenaan. Volgens de Commissie benadeelt dat de consument én andere prijsvergelijkers. Google betwist de beschuldigingen.
 • Carrièreswitch Melchior Wathelet

  Melchior Wathelet is aan de slag gegaan bij ICT-bedrijf Xperthis, eerst als waarnemer, op 1 juni wordt ie er CEO. De Waalse christendemocraat en voormalig staatssecretaris voor onder meer energie en mobiliteit kondigde afgelopen weekend z'n politieke afscheid aan. In de privésector heeft hij weinig ervaring, maar hij is vastberaden om een echte 'people manager' te worden, zegt ie.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ