Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Virtueel vastgoed verkennen

  Triangle Factory, een gamebedrijf uit Gent werkt aan een toepassing waarmee het de vastgoedsector wil veroveren. Met een 3D-bril kunnen vastgoedmakelaars huizen of appartementen die nog niet gebouwd zijn, tonen aan potentiële kopers. Da's veel efficiënter dan gewoon op plan of op videosimulaties, denkt Triangle Factory. Het jonge bedrijf hoopt op een grote doorbraak.
 • Woekerprijzen op zwarte ticketmarkt

  De overheidsdienst economie krijgt meer en meer klachten binnen over de zwarte markt van concerttickets. Belgische tickets worden op Nederlandse websites aangeboden aan woekerprijzen. Vaak meer dan de helft duurder dan de normale prijs. In Nederland mag je tickets duurder doorverkopen, hier niet.
 • Nederlandse stroom lonkt

  Nu zo goed als de helft van de kernreactoren in ons land is uitgevallen door sabotage of scheurtjes in het reactorvat, dreigt er een stroomtekort. Maar, zegt aftredend vicepremier Vande Lanotte, paniek is niet nodig. Een kabel trekken naar de dichtsbijzijnde Nederlandse gascentrale kan een oplossing zijn.
 • Trouw wordt niet beloond

  Banken bieden nieuwe klanten betere rentetarieven aan, dan hun bestaande klanten, als die hun woonkrediet willen herfinancieren. Trouw wordt dus niet beloond. Dat stelde de website Spaargids.be vast. In de tariefbladen van enkele banken staan zelfs tariefverschillen die oplopen van 1 tot 3 procent
 • Vlaanderen vraagt extra geld voor boeren

  De Vlaamse regering vraagt Europa om extra geld voor landbouwbedrijven die getroffen zijn door de Russische handelsboycot. Gisteren beloofde Europa 125 miljoen maar dat is te veel weinig, zegt Vlaams minister voor Landbouw Schauvliege. Vlaanderen zelf gaat intussen extra campagnes opzetten om fruit en groenten te promoten én nieuwe buitenlandse afzetmarkten zoeken.
 • Drones voor betere aardappelteelt

  Drones en satellieten moeten de Belgische aardappelsector productiever en efficiënter maken. Het project iPot - pot van potato - creëert een database waardoor boeren en verwerkende industrie hun activiteiten beter op mekaar kunnen afstemmen. Dat moet onze positie als exporteur van aardappelproducten nog versterken, klinkt het.
 • Insecten eten in trek

  Het eten van insecten is aan een opmars bezig. Volgens een studie van de FAO - de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties - eten 2 miljard mensen ter wereld regelmatig wormen, kevers, sprinkhanen of andere eetbare insecten. In Azië is het al lang de normaalste zaak van de wereld. Maar ook bij ons in de lage landen raken steeds meer mensen overtuigd van de voedingswaarde.
 • Op zoek naar meer fruitvariëteiten

  Onze fruittelers moeten minder afhankelijk worden van Rusland als exportmarkt, maar ook minder afhankelijk van 1 fruitsoort. Nu is dat de Jonagold voor appels, de Conférence voor peren. Maar nieuwe variëteiten op de markt brengen is een werk van lange adem. Bij Better Tree Fruit, een KMO in het Brabantse Rillaar, weten ze daar alles van.
 • Apps over hoogtepunt heen

  Apps downloaden op je smartphone is over het hoogtepunt heen, althans wat de hoeveelheid betreft. We downloaden ze veel minder dan in de beginperiode. Maar we blijven ze wél gebruiken, zeker als ze nuttig zijn.
 • Tuinders zullen blijven plukken

  In Limburg kunnen de tuinbouwers stilaan de eerste peren gaan plukken. Veiling Haspengouw drong aan op een degelijke compensatie voor de telers, als ze niet oogsten. Een compensatie komt er nu wel, maar die zal niet volstaan om veel peren van de markt te houden, zegt de veiling.
 • Begroting op federale onderhandelingstafel

  De onderhandelaars voor een federale regering zijn vandaag voor het eerst sinds 25 juli weer samengekomen. Co-formateurs Kris Peeters en Charles Michel hebben een nota klaar die de basis moet vormen voor de onderhandelingen over een centrumrechtse regering met CD&V, N-VA, Open VLD en MR. Het eerste waarover ze zich moesten buigen is de begroting. Tegen 2019 moet er 17,3 miljard euro bespaard worde
 • 125 miljoen voor Europese tuinders

  Europa schiet de tuinbouwsector ter hulp. Nu Rusland geen Europees fruit en groenten meer invoert, maakt de Europese Commissie 125 miljoen euro vrij. Dat geld moet dienen om de overschotten op de markt te beperken, anders zouden de prijzen te veel zakken. Als telers hun producten van de markt houden, krijgen ze in ruil een vergoeding. Maar 125 miljoen is lang niet voldoende om de crisis het hoofd

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ