Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Telenet bindt strijd aan tegen Netflix

  Telenet komt in 2016 met een eigen Vlaamse ficitiereeks, Chaussée d'Amour. In de Benelux is het nieuw dat een operator die tv-programma's distribueert, er zelf één gaat maken. Bovendien krijgen zijn betaaltelevisieklanten alle afleveringen van de serie in 1 keer. Sommigen zien hierin een antwoord op de nakende komst van het Amerikaanse Netflix, maar het kabelbedrijf ontkent.
 • Bijna-energieneutrale woning te huur

  Als je energiezuinig wil wonen, hoef je niet noodzakelijk een nieuwe passiefwoning te bouwen. In Antwerpen heeft de bouwgroep Saint-Gobain een bestaande woning gerenoveerd zodat die bijna geen energie meer verbruikt. Het prototype werd vandaag voorgesteld.
 • Eerste insectensaus in Delhaize

  Vanaf oktober brengt Damhert uit Limburg de eerste burgers op basis van insecten op de markt. Op basis van buffalowormen meer bepaald. Geen enkel grootwarenhuis verkoopt voorlopig eetbare insecten, maar Delhaize pakt vanaf overmorgen wel al uit met sausjes waar insecten in verwerkt zijn.
 • Gentse ingenieursstudenten bij Huawei

  Een tiental ingenieursstudenten van de Gentse universiteit heeft drie weken stage gelopen bij het Chinese Huawei. Dat bedrijf is één van de grootste producenten van telecomapparatuur ter wereld en levert onder meer aan Belgacom en Mobistar.
 • U2 verkoopt massaal meer op iTunes

  De weggeefactie van het nieuwe U2-album 'Songs of Innocence' op iTunes legt de Ierse band geen windeieren. Ook oude U2-albums worden nu massaal gedownload. In de ogen van heel wat marketeers is deze deal tussen 's werelds grootste technologiebedrijf Apple en één van de grootste rockbands, een meesterzet.
 • Markten op scherp voor referendum

  Twee dagen voor het Schotse referendum over onafhankelijkheid zit niet alleen het Verenigd Koninkrijk op het puntje van zijn stoel. Ook de financiële markten houden de adem in. Een JA-stem zou tot grote onzekerheid kunnen leiden in de markten. Het pond en de aandelenmarkten zouden fors dalen. De gevolgen dragen immers veel verder dan het Verenigd Koninkrijk.
 • Zaaigeld voor start-up in photonica

  Luceda Photonics, een jonge start-up uit Dendermonde, krijgt 340.000 euro om z'n groei te financieren. De investering komt van het Leuvens Imec en de Vlaamse overheid. Luceda maakt gespecialiseerde software voor bedrijven die optische chips produceren. Een markt waar veel groei in zit.
 • Strijd om het ultieme bierimperium

  AB InBev, 's werelds grootste bierbrouwer, zou met banken aan het praten zijn om een overname van de nummer 2, SAB Miller voor te bereiden. Dat meldt The Wall Street Journal. SAB Miller voelt de hete adem van AB InBev al langer in zijn nek, en deed daarom een overnamebod op Heineken, maar dat is gisteravond laat afgewezen.
 • Vakbondsalarm over Uber

  15 transportvakbonden uit 11 landen houden vandaag en morgen een symposium in Brussel. Op het agenda staat maar 1 onderwerp: de Amerikaanse taxidienst Uber en hoe die te bestrijden. Want nu Uber ook met pakjesleveringen begint, voelt de transportsector zich nog meer bedreigd.
 • Zweedse coalitie afgestraft

  De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt heeft het ontslag van zijn regering aangeboden. Bij de parlementsverkiezingen heeft z'n centrumrechtse coalitie 10 procent van z'n stemmen verloren. Die gingen grotendeels naar extreemrechts. De centrum-linkse Sociaaldemocraten kregen de meeste stemmen en gaan nu proberen een minderheidskabinet te vormen met de groenen en links.
 • Verhuur eens een auto

  Wie z'n eigen wagen niet dagelijks gebruikt, en hem wel eens wil verhuren, kan dat voortaan via de autodeelorganisatie Tapazz. Die heeft een website ontwikkeld waarop particuliere autodelers met elkaar in contact kunnen komen. Tapazz is al de zevende autodeelorganisatie in België, maar 't is de eerste die zelf geen auto's koopt.
 • Revolutionair minilabo van Biocartis

  Het Mechelse bedrijf Biocartis komt met een revolutionair systeem voor de diagnose van ziekten. "Idylla" is een soort minilabo dat in een mum van tijd genetische analyses doet, iets waar nu dagen tot weken tijd in kruipt. De eerste test die nu op de markt komt is die voor huidkanker.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ