Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Vlaamse regering tegen volgende week

  Een van de kleinste landen in de eurozone, Slovenië, houdt dit weekend vervroegde verkiezingen. De regering is in mei gevallen door de aanhoudende economische problemen in het land.
 • 3D-printing business ontwikkelt zich

  De markt van de 3D-printers evolueert razendsnel. Dat bleek nog maar eens vanmiddag in Lummen, waar de grootste 3D-shop van België open deur hield. Fabrikanten pakten er uit met de laatste snufjes in 3D-printing en dat lokt flink wat belangstelling.
 • Slovenen gaan kiezen

  Een van de kleinste landen in de eurozone, Slovenië, houdt dit weekend vervroegde verkiezingen. De regering is in mei gevallen door de aanhoudende economische problemen in het land.
 • IBM ontwerpt... barbecuesaus

  Computerbedrijf IBM diversifieert. Het produceert voortaan ook barbecuesaus. Het is geen late aprilgrap, wel een innovatie van Watson, de supercomputer van IBM. Op basis van honderden terrabytes aan recepten en ingrediënten is Watson aan het koken geslagen.
 • Omzet- en winstwaarschuwing Barco

  Het West-Vlaamse technologiebedrijf Barco heeft vanmorgen verrast met een omzet- en een winstwaarschuwing. Vooral de divisie voor de industrie en die van de grote LED-schermen boeren achteruit. En mogelijk wordt de defensietak verkocht. Dat laatste kon de tuimeling van de aandelenkoers enigszins temperen.
 • "Wolf of Wall St" in het echt

  Wall Street is in de ban een obscure sociale netwerksite, van het bedrijfje Cynk Technology. Het aandeel is plots door het dak gegaan. De site zou nu 4 miljard dollar waard zijn. Nochtans heeft Cynk nog geen cent omzet geboekt. Een typisch geval van fraude met centjesaandelen, vermoeden beursexperts. Net zoals in de film Wolf of Wall Street...
 • Groeikuur voor India

  De nieuwe Indiase minister van Financiën heeft de eerste begroting voorgesteld van de regering Modi. De regering mikt vooral op economische groei. Die moet binnen vier jaar klimmen naar 7 à 8 procent, tegenover nog geen 5 procent nu.
 • Stuk Bekaert-geschiedenis verdwijnt

  De voormalige Bekaert-site in Aalter krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. Of beter bestemmingen. Het terrein van bijna 20 hectare wordt in stukken verkocht door Global Estate Group. In de hoogdagen van Bekaert werkte hier meer dan 1.500 mensen, nu hoopt men op een paar honderd.
 • Piek in vergrijzingskost komt sneller

  Al in 2040, binnen dik 25 jaar, gaan de kosten van de vergrijzing hun hoogtepunt bereiken. Dat heeft de Studiecommissie voor de Vergrijzing berekend. De piek komt vroeger dan eerder verwacht. De tijd dringt dus nog meer dan voordien.
 • Slecht beursdebuut voor Argen-X

  Een ongelukkige timing voor het beursdebuut van biotechbedrijf Argen-X. De beursintroductie vanmorgen in Brussel verliep desastreus, een verlies van 7%. De jonge speler uit de biotech ondervond de algemene malaise op de aandelenmarkten.
 • Nieuwe topsnelheid telefoondraad

  Antwerpse onderzoekers van Alcatel Lucent zijn erin geslaagd om 1 gigabit per seconde te versturen via een klassieke telefoonlijn. Een snelheidsrecord dat normaal alleen met glasvezel haalbaar is. Ze tonen daarmee aan dat de klassieke telefoonlijn nog toekomst heeft.
 • Spanning voor resultatenseizoen VS

  In de Verenigde Staten is het resultatenseizoen afgetrapt. Het is aluminiumproducent Alcoa die traditioneel als eerste z'n kwartaalcijfers rapporteert. En die zijn stukken beter dan verwacht. Maar de markten zijn niet onder de indruk.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ