Stormloop op "oude" trucks

woensdag 07 augustus 2013 om 19u55

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Zowel Volvo als DAF Trucks drijven hun productie in België op om aan de stijgende vraag tegemoet te komen. Vanaf 1 januari 2014 moeten alle nieuwe trucks aan de zogenaamde "euro 6"-normen voldoen. Maar die technologie is duurder, waardoor veel transporteurs nog gauw oudere "euro 5" modellen bestellen.

Journalist: Eva Verbist

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Cameron wint eerste TV-battle

  De Britse premier David Cameron en zijn uitdager Ed Miliband hebben hun eerste grote tv-optreden achter de rug, in de aanloop naar de verkiezingen binnen 6 weken. De twee gingen niet rechtstreeks in debat maar werden los van elkaar geïnterviewd. Cameron maakte de beste indruk bij de kijkers. Hij wil vooral scoren met z'n economische merites.
 • Minimumrente van 0,11% op spaargeld

  Een spaarboekje moet minstens 0,11 procent opbrengen. Dat heeft minister van Financiën Van Overtveldt vastgelegd. Een negatief rendement kan wettelijk niet. Maar nu ligt er dus ook een duidelijke bodem onder de rente.
 • Innovatie Liquidfloors bekroond

  Liquidfloors uit Kortrijk heeft dan weer de innovatieprijs weggekaapt voor het beste startersproject. De jonge KMO heeft gietvloeren ontwikkeld die elastisch zijn.
 • Belgische glas-knowhow naar Abu Dhabi

  Op de handelsmissie in Abu Dhabi heeft de Gentse glasfabrikant Meyvaert een belangrijk contract in de wacht gesleept. De KMO mag de vitrinekasten leveren voor het nieuwe Louvre-museum in de Golfstaat. Een belangrijke referentie, zegt Meyvaert, want de museummarkt is een kleine wereld.
 • Google blijft absoluut topmerk

  Google, Colruyt en Facebook zijn voor het tweede jaar op rij de meest invloedrijke merken in ons land. Dat blijkt uit een enquête van studiebureau Ipsos. Opvallende stijgers zijn Samsung, Coca-Cola en Proximus.
 • "Mystery calls" van Peeters onder vuur

  Minister van Werk Kris Peeters krijgt veel tegenkanting op zijn voorstel om mystery calls te organiseren. Peeters wil sociale inspecteurs anoniem laten controleren of werkgevers controleren van allochtone afkomst weigeren. Ondernemersorganisaties Unizo en VBO vinden dat de werkgevers geviseerd worden. En ook regeringspartij N-VA is niet te spreken over het voorstel.
 • Facebook mikt hoog met Messenger

  Facebook gaat z'n chatapp Messenger fors uitbouwen en openstellen voor andere appontwikkelaars. Nu kan je met Messenger alleen je vrienden bereiken, maar binnenkort ook bedrijven. Als je hun helpdesk wil contacteren bijvoorbeeld. Een slimme strategie, zeggen sociale media experts. Facebook kan zo z'n tentakels nog verder uitspreiden.
 • Conflict in Jemen schrikt markten op

  De luchtaanvallen op Jemen hebben de beurzen op verlies gezet en deden de olieprijs vanochtend fors omhoog schieten, in Londen met dik vijf procent. Nochtans is Jemen niet zo'n belangrijke olieproducent, wereldwijd maar de 39ste. Het is wel een cruciale schakel voor de doorvoer van olie. En er is de vrees voor een escalatie in de regio.
 • Belgische polsbandjes voor Amerikaanse festivals?

  De Antwerpse start-up PlayPass heeft in New York de "Global Innovator"-prijs gewonnen voor meest beloftevolle start-up. PlayPass ontwikkelt slimme polsbandjes voor onder meer muziekfestivals. Ze hopen door de prijs nu voet aan de grond te krijgen in de VS en daar geld te vinden voor een wereldwijde expansie.
 • Antidumpingtaksen op inox

  De Europese Commissie gaat vanaf morgen antidumpingtaksen heffen op roestvrij staal, of inox, uit China en Taiwan. De Commissie doet dat na klachten van de Europese staalfederatie over concurrentievervalsing. Maar volgens technologiefederatie Agoria gaat de taks de prijzen van inox in Europa de hoogte injagen, wat nefast is voor de consument en voor de vele bedrijven die met inox werken.
 • Kraft en Heinz fuseren

  De Amerikaanse voedingsreuzen Kraft en Heinz gaan fuseren. Samen worden ze de nummer 3 in Noord-Amerika en het nummer 5 van de wereld. De monsterdeal, tot nog toe de grootste dit jaar, komt uit de koker van de eigenaars van Heinz, twee investeringsmaatschappijen: Berkshire Hathaway van Warren Buffet, en 3G Capital, de Brazilianen achter AB InBev.
 • 2014 horrorjaar voor handel

  2014 was het slechtste jaar ooit voor de handel. Dat zegt sectorfederatie Comeos. Er zijn nog nooit zoveel herstructureringen geweest - 2 op de 100 winkels zijn verdwenen. De omzet stijgt niet meer, omdat mensen meer winkelen op internet en in het buitenland. Als de regering niks doet, staan er nieuwe ontslagrondes op stapel, zegt Comeos.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ