Z-talk Goossens

“Veel bedrijfsleiders zitten in collectieve midlifecrisis.” - 15/08/2014

maandag 18 augustus 2014 om 09u33

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Dat zegt Herman Toch, marketeer en auteur van het boek “Happy Profit” in Z-Talk Goossens. “Heel wat ondernemers beseffen dat ze niet meer kunnen verder doen zoals ze al tientallen jaren bezig zijn. Dat streven naar méér, het typische kenmerk van het neoliberalisme, maakt ons niet gelukkig. En dus gaan ze zich afvragen, waar sta ik voor? En wat is het uiteindelijke doel van mijn bedrijf?“

Journalist: Veronique Goossens

 

 

Vorige video's

 • "De BTW verhogen op bioscooptickets geen goeie zaak." - 07/08/14

  Dat zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis in Z-Talk Goossens. Nu de federale regeringsonderhandelaars op zoek zijn naar middelen om de lasten op arbeid te kunnen verlichten wordt gekeken hoe hogere BTW-tarieven dat verlies aan inkomsten kunnen goedmaken. Mogelijk verdwijnt een aantal gunstregimes in de BTW-tarieven, zoals bijvoorbeeld het bioscoopbezoek.
 • "Geen successierechten op erfenissen die in economie belegd zitten." - 31/07/14

  Dat is voor Jos Peeters, de “vader” van het Vlaamse risicokapitaal, een manier om de motor van het risicokapitaal weer aan te zwengelen in Vlaanderen. Hij zegt dat in het weekendmagazine op Kanaal Z, Z-Talk Goossens.
 • "De geur van het wild verblindt de jager." - 26/06/14

  Dat zegt Hans Crijns, partner bij Vlerick Business School, in Z-Talk Goossens. Zijn impulscentrum voor groeimanagement van middelgrote bedrijven iGMO bestaat 20 jaar en hij blikt samen met Karel Cardoen van de gelijknamige autosupermarkten terug op die afgelopen twee decennia.
 • "Wij betalen analisten die kleine Belgische aandelen volgen." - 19/06/14

  Dat zijn de plannen van Euronext-Brussel-baas Vincent Van Dessel, naar aanleiding van een nieuw hoofdstuk voor de pan-Europese beurs Euronext. In Z-Talk Goossens vertelt Vincent Van Dessel waarom een beursgang van Euronext een interessante investering zou kunnen zijn voor de Belgische belegger.
 • "CM en ACV deden aan zelfbehoud in ACW-debacle."

  Mieke Van Hecke, de topvrouw van het katholieke onderwijs, spaart de christelijke zuil niet in een gesprek bij Z-Talk Goossens. “Ik heb een grote machteloosheid gevoeld in de periode waarin het ACW zo verguisd werd na het Dexia-debacle. Het was schrijnend hoe al die sociale organisaties onder de koepel mee door het slijk werden gehaald.”
 • "ECB kan leningen aan KMO's best verpakken in CDO's."

  Dat zegt professor Paul De Grauwe in Z-Talk Goossens. Aanleiding is de toenemende vrees voor deflatie in Europa en de mogelijkheden van de Europese Centrale Bank om daar iets aan te doen. Economen Paul De Grauwe en Gert Peersman zijn het er beiden over eens dat deflatie een reëel gevaar vormt in Europa, omdat dan de economische groei wel eens helemaal zou kunnen stilvallen.
 • "Nationale parlementen moeten zich niet moeien met Europese commissievoorzitter."

  Z-Talk Goossens met Guy Verhofstadt, Johan Van Overtveldt en Marianne Thyssen, Gerolf Annemans,
 • "Niets mis met kinderen in BSO of TSO"

  Z-Talk Goossens met Liesbeth Homans, Caroline Gennez, Kris Peeters en Wouter Van Besien.
 • Z-Talk Verkiezingen - 26/04/14

  De Vlaamse verkiezingen: hoe denken lijsttrekkers over het oplossen van de files en het betaalbaar houden van huizen. Freya Van den Bossche (sp.a) gaat het debat aan met Bart Somers (Open VLD) over het woonbeleid en Hilde Crevits (CD&V) en Jan Peumans (N-VA) discussiëren over mobiliteit.
 • "Ik voel in geen énkel fiscaal dossier politieke druk ." - 18/04/14

  Dat zegt Hans D’Hondt, de topman van de FOD Financiën in Z-Talk Goossens. Hij doet de uitspraken naar aanleiding van de zaak Karel Anthonissen versus Karel De Gucht. Vorige week werd een intern onderzoek gevoerd binnen de FOD om na te gaan of de baas van de BBI Frank Philipsen ongeoorloofde communicatie heeft gehad met Europees Commissaris Karel De Gucht over zijn belastingdossier.
 • "Retailers die nu nog een webshop openen, zijn te laat." - 12/04/14

  Dat zegt Gino Van Ossel, retailexpert van Vlerick Business School in Z-Talk Goossens. “Een webshop openen is een geleidelijk proces. Wie er nu nog aan moet beginnen, zal er wellicht niet meer tijdig in slagen,” aldus Van Ossel. Barbara Torfs, marketingdirecteur van schoenenketen Torfs, is het helemaal met hem eens.
 • Federal Computer Crime Unit wil meer mogelijkheden, ten koste van privacy. 28/03/14

  In Z-Talk Goossens vertelt Luc Beirens, het hoofd van de dienst die computercriminaliteit onderzoekt bij de Federale Politie, dat hij best meer mogelijkheden krijgt om misdaad in de virtuele wereld beter aan te pakken. Professor Bart Preneel, een autoriteit op het vlak van informatiebeveiliging aan de KU Leuven is het niet met hem eens.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ