Z-talk Goossens

“Koen Geens heeft in deze regering de moeilijkste job.” - 16/10/14

donderdag 16 oktober 2014 om 18u31

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Dat zegt Louis Verbeke, die afscheid neemt als voorzitter bij Vlerick Management School, in Z-Talk Goossens. Louis Verbeke was in de jaren ’80 en ’90 een van de bekendste en machtigste zakenadvocaten van het land bij Loeff Claeys Verbeke en later Allen & Overy. Kersvers minister van Justitie, Koen Geens, was toen partner bij Eubelius, een concurrerend zakenadvocatenkantoor.

Journalist: Veronique Goossens

 

 

Vorige video's

 • Ivan Van de Cloot teleurgesteld in media 10/11/14

  Ivan Van De Cloot vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel commotie bestaat omtrent het Arco-debacle, terwijl het probleem van de Gemeentelijke Holding een stille dood is gestorven. Deze holding, waarvan Belgische gemeenten de aandeelhouders waren, was op zijn beurt een belangrijke aandeelhouder van Dexia. "Door Francis Vermeirens onverantwoordelijkheid heeft hij België bijna op de afgrond gebracht"
 • "Wij kunnen Netflix makkelijker aan dan Telenet" 27/09/14

  Dat laat Dominique Leroy, CEO van Belgacom, in Z-Talk Goossens uitschijnen. “De impact van Netflix op ons netwerk is groot. Het afgelopen weekend heeft de Amerikaanse aanbieder van films en series via het internet 6 à 7 procent van de capaciteit van ons netwerk in beslag genomen in heel België. In Vlaanderen ligt dat gemiddelde hoger dan in Wallonië,” verduidelijkt Leroy.
 • "Ingenieurs Electrabel in keurslijf van winst." - 20/09/2014

  Dat zegt Jan Bens, directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle, in Z-Talk Goossens. Het FANC moet toezien op de veiligheid van de kerncentrales in ons land, in handen van Electrabel. Zo zal het FANC binnenkort moeten beslissen of Doel 3 en Tihange 2 weer open mogen gaan ondanks de duizenden scheurtjes in de reactorwanden.
 • Zaden-multinationals mee schuldig aan afkeer voor GGO's - 12/09/14

  Ook de multinationals die GGO-landbouwzaad op de markt brengen zijn verantwoordelijk voor de grote weerstand die er wereldwijd bestaat tegen genetisch gewijzigde organismen, de GGO’s. Dat vertelt Wim Grunewald van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie in Z-Talk Goossens. Samen met Jo Bury, een van de oprichters van het VIB probeert hij een aantal misvattingen over GGO’s de wereld uit te helpen,
 • Ludo Sarens wil een kerncentrale - 04/09/14

  “Als het van mij afhangt bouwen we hier meteen een kerncentrale.” Dat zegt Ludo Sarens, voorzitter van Sarens Group, in Z-Talk Goossens. Sarens Group uit Wolvertem is een wereldleider in het tillen en verhuizen van uitzonderlijk zware objecten en zorgt op de zes continenten mee voor de realisatie van energieprojecten.
 • "Veel bedrijfsleiders zitten in collectieve midlifecrisis." - 15/08/2014

  Dat zegt Herman Toch, marketeer en auteur van het boek “Happy Profit” in Z-Talk Goossens. “Heel wat ondernemers beseffen dat ze niet meer kunnen verder doen zoals ze al tientallen jaren bezig zijn. Dat streven naar méér, het typische kenmerk van het neoliberalisme, maakt ons niet gelukkig. En dus gaan ze zich afvragen, waar sta ik voor? En wat is het uiteindelijke doel van mijn bedrijf?“
 • "De BTW verhogen op bioscooptickets geen goeie zaak." - 07/08/14

  Dat zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis in Z-Talk Goossens. Nu de federale regeringsonderhandelaars op zoek zijn naar middelen om de lasten op arbeid te kunnen verlichten wordt gekeken hoe hogere BTW-tarieven dat verlies aan inkomsten kunnen goedmaken. Mogelijk verdwijnt een aantal gunstregimes in de BTW-tarieven, zoals bijvoorbeeld het bioscoopbezoek.
 • "Geen successierechten op erfenissen die in economie belegd zitten." - 31/07/14

  Dat is voor Jos Peeters, de “vader” van het Vlaamse risicokapitaal, een manier om de motor van het risicokapitaal weer aan te zwengelen in Vlaanderen. Hij zegt dat in het weekendmagazine op Kanaal Z, Z-Talk Goossens.
 • "De geur van het wild verblindt de jager." - 26/06/14

  Dat zegt Hans Crijns, partner bij Vlerick Business School, in Z-Talk Goossens. Zijn impulscentrum voor groeimanagement van middelgrote bedrijven iGMO bestaat 20 jaar en hij blikt samen met Karel Cardoen van de gelijknamige autosupermarkten terug op die afgelopen twee decennia.
 • "Wij betalen analisten die kleine Belgische aandelen volgen." - 19/06/14

  Dat zijn de plannen van Euronext-Brussel-baas Vincent Van Dessel, naar aanleiding van een nieuw hoofdstuk voor de pan-Europese beurs Euronext. In Z-Talk Goossens vertelt Vincent Van Dessel waarom een beursgang van Euronext een interessante investering zou kunnen zijn voor de Belgische belegger.
 • "CM en ACV deden aan zelfbehoud in ACW-debacle."

  Mieke Van Hecke, de topvrouw van het katholieke onderwijs, spaart de christelijke zuil niet in een gesprek bij Z-Talk Goossens. “Ik heb een grote machteloosheid gevoeld in de periode waarin het ACW zo verguisd werd na het Dexia-debacle. Het was schrijnend hoe al die sociale organisaties onder de koepel mee door het slijk werden gehaald.”
 • "ECB kan leningen aan KMO's best verpakken in CDO's."

  Dat zegt professor Paul De Grauwe in Z-Talk Goossens. Aanleiding is de toenemende vrees voor deflatie in Europa en de mogelijkheden van de Europese Centrale Bank om daar iets aan te doen. Economen Paul De Grauwe en Gert Peersman zijn het er beiden over eens dat deflatie een reëel gevaar vormt in Europa, omdat dan de economische groei wel eens helemaal zou kunnen stilvallen.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ