Fortisgate: "Magistraten hebben gelogen om imago justitie te redden." - 22/04/16

Dat vertelt Christine Schurmans, de magistraat uit de Fortisgate, in Z-Talk Goossens. Ze klinkt zeer scherp over Ghislain Londers, de voormalige eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. Nadat hij kamervoorzitter Herman Van Rompuy waarschuwde voor politieke beïnvloeding in het kortgeding rond de verkoop van Fortis, viel Leterme 1.


"Keuze voor straaljagers is politieke keuze." - 03/03/16

Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi en Manager van het jaar 2015 is dit weekend te gast in Z-Talk Goossens. Chris Van Doorslaer heeft naast zijn opmerkelijke carrière bij de grootste speelkaartenproducent ter wereld ook een ambitieuze loopbaan in het Belgische leger. Hij schopte het daar intussen tot luitenant-kolonel van de reserve, een militaire topfunctie.

Begrotingscontrole belooft zware dobber te worden. - 20/01/16

Dat laat minister van Financiën Johan van Overtveldt blijken in Z-Talk Goossens. "Ik vrees dat de economische groei in België eerder zal tegenvallen dan dat hij opwaarts wordt bijgesteld voor 2016. Als dat bewaarheid wordt, dan zal dat zeker een impact hebben op de begrotingscontrole, die binnenkort van start gaat," zegt Van Overtveldt.

"Uiteraard gaan we nog fuseren en overnames doen." - 18/12/15

Dat zegt Marleen Vaesen, CEO bij het nieuwe fusiebedrijf Greenyard Foods, een van de grootste fruit- en groentebedrijven ter wereld. "Het zit in ons DNA om via fusies en overnames te groeien. Dus als er zich een mooie opportuniteit aanbiedt, dan gaan we daar zeker op ingaan en zeker fusies en overnames doen," vertelt de topvrouw van het beursgenoteerde bedrijf.
"We zijn niet goed bezig met onze kinderen in België."

Dat zegt Frank Vandenbroucke, thans hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, in Z-Talk Goossens. Hij gaat in discussie met Marc De Vos, die net het boek "Ongelijk maar fair" schreef. De Vos is niet zo opgezet met het ongelijkheidsdiscours dat vandaag wordt gevoerd. In zijn boek probeert hij naar diepere oorzaken te zoeken van ongelijkheid."Geen loonakkoorden meer zoals de voorbije 25 jaar."

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, vertelt in Z-Talk Goossens hoe hij de komende cruciale weken van het sociaal overleg ziet. Onder meer de wet van 96 ter vrijwaring van de concurrentiekracht moet een nieuw gezicht krijgen aan de tafel van de groep van tien. " De loonkostenhandicap met de buurlanden zal tegen het einde van de legislatuur ongeveer 8 procent bedragen.