"Europa zal de komende tien jaar voorop blijven lopen in quantumtechnologie."

"Europa zal de komende tien jaar voorop blijven lopen in quantumtechnologie."

Dat zegt Koen Bertels, professor Quantum Computing aan de Technische Universiteit Delft in Z-Talk Goossens. De Belg Bertels werkt met zijn team in Delft al jaren aan een quantum computer, die ons in staat zal stellen om exponentiële rekenkracht te ontwikkelen. Hij zal ons helpen om complexe, wereldwijde problemen beter op te lossen.


Gevolgen Brexit: "Exit financiële sector eerder naar Wall Street"

Gevolgen Brexit: "Exit financiële sector eerder naar Wall Street"

Wim Dejonghe, wereldwijd voorzitter van het zakenadvocaten-netwerk Allen & Overy, vreest dat als financiële spelers uit de City of Londen wegtrekken omwille van de Brexit, dit eerder richting Verenigde Staten zal zijn dan richting Frankfurt, Parijs of Dublin. Dat zegt hij in Z-Talk Goossens.Fortisgate: "Magistraten hebben gelogen om imago justitie te redden." - 22/04/16

Fortisgate: "Magistraten hebben gelogen om imago justitie te redden." - 22/04/16

Dat vertelt Christine Schurmans, de magistraat uit de Fortisgate, in Z-Talk Goossens. Ze klinkt zeer scherp over Ghislain Londers, de voormalige eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. Nadat hij kamervoorzitter Herman Van Rompuy waarschuwde voor politieke beïnvloeding in het kortgeding rond de verkoop van Fortis, viel Leterme 1.


"Je vader opvolgen in een bedrijf is geen cadeau." - 09/04/16

"Je vader opvolgen in een bedrijf is geen cadeau." - 09/04/16

Dat zegt Connie Vandendriessche, oprichter en aandeelhouder van Accent Jobs en bezieler van Stella P., in Z-Talk Goossens. In 2013 besloot ze Accent Jobs, dat ze in 1995 had opgericht met ondernemer Philip Cracco (Rodania), in handen te geven van een externe CEO."Wij betalen meer belastingen in de VS." - 26/03/16

"Wij betalen meer belastingen in de VS." - 26/03/16

Dat vertelt Tim Pashuysen, oprichter van het Vlaamse softwarebedrijf Stylelabs, in Z-Talk Goossens. Hij is te gast met de medeoprichter van Stylelabs, Tom De Ridder. Ook de lonen die ze in de VS uitbetalen bij hun Amerikaanse dochter liggen 20 procent hoger dan in België."Keuze voor straaljagers is politieke keuze." - 03/03/16

"Keuze voor straaljagers is politieke keuze." - 03/03/16

Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi en Manager van het jaar 2015 is dit weekend te gast in Z-Talk Goossens. Chris Van Doorslaer heeft naast zijn opmerkelijke carrière bij de grootste speelkaartenproducent ter wereld ook een ambitieuze loopbaan in het Belgische leger. Hij schopte het daar intussen tot luitenant-kolonel van de reserve, een militaire topfunctie.


"Moratorium op de schuld boven 60% BBP." - 27/02/16

"Moratorium op de schuld boven 60% BBP." - 27/02/16

Directeur van de Nationale Bank van België, Marcia De Wachter, vertelt in Z-Talk Goossens dat er ideeën opgang vinden om de schuldenproblemen in de Europese Unie, en dus ook België, op te lossen. "Die ideeën komen onder meer van Thomas Piketty en William White - de voormalige hoofdeconoom van de Bank voor Internationale Betalingen."AI-doorbraak belangrijkste nieuws van het jaar."  - 30/01/16

"AI-doorbraak belangrijkste nieuws van het jaar." - 30/01/16

Emeritus professor Etienne Vermeersch vertelt in Z-Talk dat de doorbraak in artificiële intelligentie, die deze week in "Nature" verscheen, het belangrijkste feit van het jaar is. Momenteel werkt hij aan een boek, waarin artificiële intelligentie centraal staat.


Begrotingscontrole belooft zware dobber te worden. - 20/01/16

Begrotingscontrole belooft zware dobber te worden. - 20/01/16

Dat laat minister van Financiën Johan van Overtveldt blijken in Z-Talk Goossens. "Ik vrees dat de economische groei in België eerder zal tegenvallen dan dat hij opwaarts wordt bijgesteld voor 2016. Als dat bewaarheid wordt, dan zal dat zeker een impact hebben op de begrotingscontrole, die binnenkort van start gaat," zegt Van Overtveldt.


"Elia en Fluxys bekijken of ze kunnen samengaan." - 15/01/16

"Elia en Fluxys bekijken of ze kunnen samengaan." - 15/01/16

Dat zegt Daniël Termont in Z-Talk Goossens. De Gentse burgemeester is voorzitter van Fluxys, dat de gaspijpleidingen in België en andere landen beheert. Hij is een grote voorstander van een fusie tussen Elia, dat in België het hoogspanningsnet beheert, en Fluxys.


"Ik blijf present bij Roularta" -  01/01/16

"Ik blijf present bij Roularta" - 01/01/16

"Ik blijf present bij Roularta," zo vertelt Rik De Nolf in Z-Talk Goossens. Vanaf vandaag wordt hij uitvoerend voorzitter van Roularta Media Group en draagt hij het CEO-schap over aan zijn schoonzoon Xavier Bouckaert. Maar hij zal de zaken zeer kortbij blijven opvolgen. Bouckaert krijgt de verantwoordelijkheid, zo zegt De Nolf,"Uiteraard gaan we nog fuseren en overnames doen." - 18/12/15

"Uiteraard gaan we nog fuseren en overnames doen." - 18/12/15

Dat zegt Marleen Vaesen, CEO bij het nieuwe fusiebedrijf Greenyard Foods, een van de grootste fruit- en groentebedrijven ter wereld. "Het zit in ons DNA om via fusies en overnames te groeien. Dus als er zich een mooie opportuniteit aanbiedt, dan gaan we daar zeker op ingaan en zeker fusies en overnames doen," vertelt de topvrouw van het beursgenoteerde bedrijf.


"Wij zijn niet ambitieus genoeg." - 11/12/15

"Wij zijn niet ambitieus genoeg." - 11/12/15

Dat zegt Vincent Reuter, gedelegeerd bestuurder van Union Wallonne des Entreprises, in Z-Talk Goossens. Er wordt met hem een evaluatie opgemaakt van de plannen Marshall die Wallonië naar een re-industrialisering moeten voeren. Maar de weg is nog lang.


"Regel je successie voor je dement wordt." - 04/12/15

"Regel je successie voor je dement wordt." - 04/12/15

Ingrid Stevens, aandeelhouder en gedelegeerd bestuurder bij de Antwerpse private bank Leo Stevens & Cie, is te gast in Z-Talk Goossens. Binnenkort verschijnt van haar een tweede boek over financiële levensvragen, over echtscheidingen, erfenissen en zorgenkinderen.