"Kindjes die honger lijden niet meer op affiche"

"Kindjes die honger lijden niet meer op affiche"

Dat zegt Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11, in Z-Talk Goossens. Hij blikt vooruit naar de campagne van november, waarin hij tussen 5.5 en 6 miljoen euro hoopt in te zamelen. Een bedrag dat de voorbije tien jaar gemiddeld wordt ingezameld en dus, inflatie meegerekend, dalende is. "We zouden met gemak veel meer geld ophalen, als wij onze boodschap zouden vereenvoudigen.


"Het moeilijkst is je medewerkers kiezen."

"Het moeilijkst is je medewerkers kiezen."

Dat vertelt de West-Vlaamse ondernemer en financier Christian Dumolin, CEO van Koramic Investment Group, in Z-Talk Goossens. In deze periode van fusies- en overnames belandt er wekelijks een dossier op zijn bureau. In het verleden heeft Dumolin wel eens verkeerde beslissingen genomen, waardoor hij veel geld is verloren, vooral toen de technologiebubbel barstte in het begin van deze eeuw.


"Ik heb mijn ambities naar beneden bijgesteld".

"Ik heb mijn ambities naar beneden bijgesteld".

Dat zegt Peter Wittoeck, toponderhandelaar voor België tijdens de VN-klimaatonderhandelingen over de nakende klimaattop in Parijs, in Z-Talk Goossens. De 21e klimaattop van Parijs werd lange tijd gezien als het momentum om de klimaatopwarming tegen 2100 onder 2 graden te houden.


Rik Torfs - 10/09/15

Rik Torfs - 10/09/15

"Journalisten zijn even voorspelbaar als vakbonden en werkgevers." Dat zegt Rik Tofs, rector van de KU Leuven, in Z-Talk Goossens. Hij stelt vast dat er een verschil bestaat tussen de oproep bij de meeste journalisten om volstrekt solidair te zijn met de vluchtelingen, terwijl een groot deel van de publieke opinie daar niet zo voor te vinden is."Pensioenkost blijft systematisch onderschat."

"Pensioenkost blijft systematisch onderschat."

Dat zegt professor Economie Gert Peersman (UGent) in Z-Talk Goossens. Hij gaat in debat over de pensioenproblematiek met professor Demografie Patrick Deboosere (VUB), naar aanleiding van het optrekken van de pensioenleeftijd naar 67 jaar, die volgende week wellicht in de Kamer wordt gestemd.


"Geen animo om Europese muntunie te versterken."

"Geen animo om Europese muntunie te versterken."

Professor Hans Geeroms van het Europacollege in Brugge en de KU Leuven uit zijn ongerustheid over de Europese muntunie in Z-Talk Goossens. De muntunie is verre van af en dit zal de komende jaren blijven zorgen voor instabiliteit, lage economische groei en een hoge werkloosheid.


Bart en Ann Claes - de sterke tandem bij JBC

Bart en Ann Claes - de sterke tandem bij JBC

Dat vertelt Bart Claes, gedelegeerd bestuurder van JBC in Z-Talk Goossens. Hij is samen met zijn zus Ann Claes te gast om te praten over de uitdagingen in de kleding-retail en de kansen die ze daar vandaag zien. JBC is de grootste Belgische winkelketen met een omzet van ruim 320 miljoen. De voorbije vijf jaar groeide de keten met meer dan de helft.


"VREG vreest voor zijn onafhankelijkheid"

"VREG vreest voor zijn onafhankelijkheid"

Dat zegt André Pictoel, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse energiewaakhond VREG, in Z-Talk Goossens. Vandaag wordt het Vlaamse tarievendecreet van minister Annemie Turtelboom opnieuw besproken in de Vlaamse ministerraad.


"Ghelamco Arena wordt voorlopig niet uitgebreid."

"Ghelamco Arena wordt voorlopig niet uitgebreid."

Dat vertelt Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent in Z-Talk Goossens. Na het halen van de landstitel vorige week donderdag wordt de club overspoeld met aanvragen voor abonnementen en tickets. "We hebben 20.000 plaatsen en we zullen waarschijnlijk naar 18.000 abonnementen gaan, 1.000 plaatsen voor de bezoekers en 1.000 flexibele tickets voor de dag van de wedstrijd."


"Lotto-Soudal kost ons meer dan ¤10.000 per dag."

"Lotto-Soudal kost ons meer dan ¤10.000 per dag."

Dat zegt Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal, bij Z-Talk Goossens. Soudal is sinds dit wielerseizoen co-sponsor van de ploeg Lotto-Soudal. De fabrikant van siliconen, lijmen en isolatieschuimen hoopt hiermee zijn naambekendheid in de rest van de wereld fors te vergroten. Want er worden ook wielerwedstrijden gereden in pakweg China en Australië, belangrijke afzetmarkten voor Soudal.


Rudi Pauwels (Biocartis) - 08/05/15

Rudi Pauwels (Biocartis) - 08/05/15

"Gezondheidszorg wordt veel betaalbaarder dan we denken." Dat zegt Rudi Pauwels, de stichter van Biocartis, in Z-Talk Goossens. Pauwels heeft een indrukwekkende reputatie als biotech-ondernemer. Hij ontwikkelde in het verleden verschillende aidsremmers bij Tibotec-Virco en zette in ons land nog enkele andere biotechbedrijven op de kaart, waaronder Galapagos.

"Moslimlerares voor katholieke klas moet kunnen"

Dat zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van het katholiek onderwijs in Z-Talk Goossens. "Als een schoolreglement levensbeschouwelijke kenmerken of hoofddeksels toelaat, dan moet een moslimleerkracht met een hoofddoek uiteraard kunnen. De meeste van mijn scholen zijn opgericht door religieuzen en heel wat van die zusters droegen ook een hoofddoek, dus waarom zou ik daar tegen zijn."