Professor Londa Schiebinger - 31/05/13

zaterdag 01 juni 2013 om 11u05

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Professor Londa Schiebinger van Stanford University kreeg deze week een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit Brussel. Ze was een van de vijf vrouwen, waaronder ook Kim Clijsters, die deze eretitel in ontvangst mocht nemen. De universiteit wilde een signaal geven dat het dringend tijd wordt voor meer vrouwen in het topsegment van de academische wereld. Londa Schiebinger heeft 20 jaar van haar le

Journalist: Veronique Goossens

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Is staatssecretaris Elke Sleurs machtig genoeg?

  Dat vraagt armoede-expert Jan Vranken zich af in het magazine Z-Talk Goossens. Hij is te gast naar aanleiding van het vijfde federale jaarboek Armoede dat deze week werd voorgesteld. Daaruit blijkt dat 15 procent van de Belgische bevolking nog steeds onder de armoedegrens leeft en een vijfde risico loopt op armoede en sociale uitsluiting. Vooral het risico op kinderarmoede neemt snel toe.
 • "Vlamingen harde werkers in Europees parlement"

  Dat zegt Derk Jan Eppink, gewezen Europees parlementslid bij Lijst Dedecker, in Z-Talk Goossens. Hij praat er over zijn jongste boek: “Het rijk der kleine koningen.”
 • "Wat als banken niet meer aan hun data kunnen?"

  Journalist Joris Luyendijk vertelt in Z-Talk Goossens wat hem het meest beangstigt nadat hij het financiële hart in Londen twee jaar lang van binnenuit leerde kennen. Hij had er 200 geheime ontmoetingen met mensen uit alle geledingen van de bankwereld en vertelde zijn relaas daarover in een blog voor de krant “The Guardian”.
 • "Mijn opvolger zou best een vrouw zijn."

  Dat zegt Karel De Boeck, CEO van restbank Dexia, in Z-Talk Goossens. Vorige week heeft hij aan de raad van bestuur van Dexia te kennen gegeven dat hij er volgend jaar mee ophoudt
 • "Jean-Pascal van Ypersele – vicevoorzitter IPCC"

  Over de laatste stand van zaken in de onderhandelingen over een klimaatakkoord. Over wat het laatste rapport van het IPCC heeft naar voor gebracht. Over zijn ambities als kandidaat-voorzitter van het intergouvernementeel klimaatpanel van de Verenigde Naties. Over de onzekerheden die nog heersen in klimaatwetenschap. Over de klimaatsceptici.
 • "Merk België heel waardevol"

  Dat zegt Luc Tack, topman bij Picanol en Tessenderlo Chemie, in Z-Talk Goossens. Belgische merken staan voor kwaliteit en dat is ook bekend in de wereld, meent Tack. “We moeten die troef uitspelen, want iedereen in de wereld is op zoek naar kwaliteit.” Daarbij is de ontwikkeling van India en China een enorme opportuniteit, eerder dan een bedreiging.
 • "Tak 23 levensverzekeringen blijven risicovol."

  Advocaat Geert Lenssens waarschuwt in Z-Talk Goossens voor misleiding van klanten door verzekeraars. Geert Lenssens verwierf bekendheid als advocaat in de financiële schandalen Lernout & Hauspie, Fortis, Dexia en Arco. Regelmatig krijgt hij ook te maken met klanten die hun kapitaal in rook zien opgaan bij tak 23-levensverzekeringen, dat zijn verzekeringen gekoppeld aan beleggingsfondsen.
 • "Socialisten moeten weer groep vrienden worden"

  Dat zegt Norbert De Batselier, gewezen directeur van de Nationale Bank, in Z-Talk Goossens. “Wie ook de voorzittersverkiezingen wint, die persoon moet weer een groep vrienden samenbrengen, die de neuzen in de zelfde richting zet. Het is duidelijk dat men meer als een team moet werken, want nu is het ieder voor zich. “
 • "Ook KBC loopt risico bij renteswaps bij KMO's"

  Johan Thijs, CEO van KBC, vertelt in Z-Talk Goossens waarom de bank niet in de fout gaat bij het afsluiten van renteswaps met KMO’s. Deze bedrijven wilden zich indekken tegen een rentestijging, terwijl de rente de voorbije jaren bleef dalen. Daar staat een vergoeding aan de bank tegenover die voor een KMO kan oplopen tot honderdduizenden of zelfs miljoenen euro.
 • Fernand Huts - 06/01/15

  “Havens Antwerpen en Zeebrugge moeten fusioneren in “Antwerpen Zeevlakte”.” Dat zegt Fernand Huts in Z-Talk Goossens. De ondernemer die Katoen Natie tot een multinational deed bloeien, maakt zich ongerust over de Vlaamse havens. In zijn nieuwste boek “Het narrenschip legt aan in Brugge, Gent en Antwerpen” analyseert hij de tekortkomingen van de havens.
 • Dixie Dansercoer & Julie Brown - 20/12/14

  Dat zegt Dixie Dansercoer, de poolreiziger met verschillende wereldrecords op zijn naam, in Z-Talk Goossens. Zijn vrouw Julie Brown, die zijn expedities ondersteunt, treedt hem bij: “Voor mij is het onmogelijk een bedrijf aan boord te nemen dat het niet zo nauw neemt met onze gezondheid, of die van onze kinderen.
 • "Geen tax shift? Dan komen er nog acties. "

  Dat zegt Marc Leemans in Z-Talk Goossens. Hij is er samen te gast met Rudy De Leeuw, zijn evenknie bij het ABVV. Thema’s van gesprek zijn de nationale staking van aanstaande maandag, de vermogenstaks en het sociaal overleg.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ