Professor Londa Schiebinger - 31/05/13

zaterdag 01 juni 2013 om 11u05

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Professor Londa Schiebinger van Stanford University kreeg deze week een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit Brussel. Ze was een van de vijf vrouwen, waaronder ook Kim Clijsters, die deze eretitel in ontvangst mocht nemen. De universiteit wilde een signaal geven dat het dringend tijd wordt voor meer vrouwen in het topsegment van de academische wereld. Londa Schiebinger heeft 20 jaar van haar le

Journalist: Veronique Goossens

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Zaden-multinationals mee schuldig aan afkeer voor GGO's - 12/09/14

  Ook de multinationals die GGO-landbouwzaad op de markt brengen zijn verantwoordelijk voor de grote weerstand die er wereldwijd bestaat tegen genetisch gewijzigde organismen, de GGO’s. Dat vertelt Wim Grunewald van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie in Z-Talk Goossens. Samen met Jo Bury, een van de oprichters van het VIB probeert hij een aantal misvattingen over GGO’s de wereld uit te helpen,
 • Ludo Sarens wil een kerncentrale - 04/09/14

  “Als het van mij afhangt bouwen we hier meteen een kerncentrale.” Dat zegt Ludo Sarens, voorzitter van Sarens Group, in Z-Talk Goossens. Sarens Group uit Wolvertem is een wereldleider in het tillen en verhuizen van uitzonderlijk zware objecten en zorgt op de zes continenten mee voor de realisatie van energieprojecten.
 • "Veel bedrijfsleiders zitten in collectieve midlifecrisis." - 15/08/2014

  Dat zegt Herman Toch, marketeer en auteur van het boek “Happy Profit” in Z-Talk Goossens. “Heel wat ondernemers beseffen dat ze niet meer kunnen verder doen zoals ze al tientallen jaren bezig zijn. Dat streven naar méér, het typische kenmerk van het neoliberalisme, maakt ons niet gelukkig. En dus gaan ze zich afvragen, waar sta ik voor? En wat is het uiteindelijke doel van mijn bedrijf?“
 • "De BTW verhogen op bioscooptickets geen goeie zaak." - 07/08/14

  Dat zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis in Z-Talk Goossens. Nu de federale regeringsonderhandelaars op zoek zijn naar middelen om de lasten op arbeid te kunnen verlichten wordt gekeken hoe hogere BTW-tarieven dat verlies aan inkomsten kunnen goedmaken. Mogelijk verdwijnt een aantal gunstregimes in de BTW-tarieven, zoals bijvoorbeeld het bioscoopbezoek.
 • "Geen successierechten op erfenissen die in economie belegd zitten." - 31/07/14

  Dat is voor Jos Peeters, de “vader” van het Vlaamse risicokapitaal, een manier om de motor van het risicokapitaal weer aan te zwengelen in Vlaanderen. Hij zegt dat in het weekendmagazine op Kanaal Z, Z-Talk Goossens.
 • "De geur van het wild verblindt de jager." - 26/06/14

  Dat zegt Hans Crijns, partner bij Vlerick Business School, in Z-Talk Goossens. Zijn impulscentrum voor groeimanagement van middelgrote bedrijven iGMO bestaat 20 jaar en hij blikt samen met Karel Cardoen van de gelijknamige autosupermarkten terug op die afgelopen twee decennia.
 • "Wij betalen analisten die kleine Belgische aandelen volgen." - 19/06/14

  Dat zijn de plannen van Euronext-Brussel-baas Vincent Van Dessel, naar aanleiding van een nieuw hoofdstuk voor de pan-Europese beurs Euronext. In Z-Talk Goossens vertelt Vincent Van Dessel waarom een beursgang van Euronext een interessante investering zou kunnen zijn voor de Belgische belegger.
 • "CM en ACV deden aan zelfbehoud in ACW-debacle."

  Mieke Van Hecke, de topvrouw van het katholieke onderwijs, spaart de christelijke zuil niet in een gesprek bij Z-Talk Goossens. “Ik heb een grote machteloosheid gevoeld in de periode waarin het ACW zo verguisd werd na het Dexia-debacle. Het was schrijnend hoe al die sociale organisaties onder de koepel mee door het slijk werden gehaald.”
 • "ECB kan leningen aan KMO's best verpakken in CDO's."

  Dat zegt professor Paul De Grauwe in Z-Talk Goossens. Aanleiding is de toenemende vrees voor deflatie in Europa en de mogelijkheden van de Europese Centrale Bank om daar iets aan te doen. Economen Paul De Grauwe en Gert Peersman zijn het er beiden over eens dat deflatie een reëel gevaar vormt in Europa, omdat dan de economische groei wel eens helemaal zou kunnen stilvallen.
 • "Nationale parlementen moeten zich niet moeien met Europese commissievoorzitter."

  Z-Talk Goossens met Guy Verhofstadt, Johan Van Overtveldt en Marianne Thyssen, Gerolf Annemans,
 • "Niets mis met kinderen in BSO of TSO"

  Z-Talk Goossens met Liesbeth Homans, Caroline Gennez, Kris Peeters en Wouter Van Besien.
 • Z-Talk Verkiezingen - 26/04/14

  De Vlaamse verkiezingen: hoe denken lijsttrekkers over het oplossen van de files en het betaalbaar houden van huizen. Freya Van den Bossche (sp.a) gaat het debat aan met Bart Somers (Open VLD) over het woonbeleid en Hilde Crevits (CD&V) en Jan Peumans (N-VA) discussiëren over mobiliteit.

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ