Professor Londa Schiebinger - 31/05/13

zaterdag 01 juni 2013 om 11u05

Andere video's

Delen via

Embed

Please make sure your browser is JavaScript enabled and has the latest version of Flash Player installed.

Professor Londa Schiebinger van Stanford University kreeg deze week een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit Brussel. Ze was een van de vijf vrouwen, waaronder ook Kim Clijsters, die deze eretitel in ontvangst mocht nemen. De universiteit wilde een signaal geven dat het dringend tijd wordt voor meer vrouwen in het topsegment van de academische wereld. Londa Schiebinger heeft 20 jaar van haar le

Journalist: Veronique Goossens

KanaalZ-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Vorige video's

 • Dixie Dansercoer & Julie Brown - 20/12/14

  Dat zegt Dixie Dansercoer, de poolreiziger met verschillende wereldrecords op zijn naam, in Z-Talk Goossens. Zijn vrouw Julie Brown, die zijn expedities ondersteunt, treedt hem bij: “Voor mij is het onmogelijk een bedrijf aan boord te nemen dat het niet zo nauw neemt met onze gezondheid, of die van onze kinderen.
 • "Geen tax shift? Dan komen er nog acties. "

  Dat zegt Marc Leemans in Z-Talk Goossens. Hij is er samen te gast met Rudy De Leeuw, zijn evenknie bij het ABVV. Thema’s van gesprek zijn de nationale staking van aanstaande maandag, de vermogenstaks en het sociaal overleg.
 • Mon & Peter Bernaerts

  “De veilinghuizen hebben gelobbyd om cash grens van 3.000 euro op te trekken.” Dat vertelt Mon Bernaerts, oprichter van het Kunstveilinghuis Bernaerts, in Z-Talk Goossens. Bernaerts, maar ook andere veilinghuizen hebben de gevolgen ondervonden van de beperking van een cash-betaling door John Crombez in de regering Di Rupo.
 • Peter Hinssen - 22/11/14

  Na de platenfirma’s, de hotelsector, taxichauffeurs worden nu ook banken bedreigd. Dat vertelt Peter Hinssen in Z-Talk Goossens. Peter Hinssen is bekend van zijn boek “Digitaal is het nieuwe normaal.” Hij begeleidt technologische bedrijven in Silicon Valley en in ons land. “Disruptieve innovaties kunnen heel snel een totale herverkaveling teweeg brengen in sectoren,” vertelt Hinssen.
 • François Maes - 15/11/14

  Special Fruit is een van de grootste fruitinvoerders van het land. Het bedrijf ontving onlangs de “Ondernemer voor Ondernemers-trofee” voor zijn duurzaamheidsinspanningen in het Zuiden. François Maes, die al 40 jaar aan de weg timmert in de sector, wil tegen 2020 de hele keten van veld tot retailer maatschappelijk verantwoord maken. Een ambitieuze opdracht.
 • "Belgisch gebrek aan dynamiek is beangstigend."

  Dat vertelt Anne Chapelle, het zakelijk brein achter modeontwerpers Anne Demeulemeester en Haider Ackermann, in Z-Talk Goossens. Chapelle zit bijna drie kwart van haar tijd in het buitenland, waaronder China en de Verenigde Staten. 98 procent van haar omzet, zo’n 30 miljoen euro, realiseert ze buiten België. Toch probeert ze een groot deel van de productie in ons land te houden.
 • "Er moet minstens 1 grootbank verdwijnen."

  Dat zegt Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank in Z-Talk Goossens. “We zitten met vier grote banken in België, dat is er minstens één teveel,” meent Coene.
 • "Koen Geens heeft in deze regering de moeilijkste job." - 16/10/14

  Dat zegt Louis Verbeke, die afscheid neemt als voorzitter bij Vlerick Management School, in Z-Talk Goossens. Louis Verbeke was in de jaren ’80 en ’90 een van de bekendste en machtigste zakenadvocaten van het land bij Loeff Claeys Verbeke en later Allen & Overy. Kersvers minister van Justitie, Koen Geens, was toen partner bij Eubelius, een concurrerend zakenadvocatenkantoor.
 • Ivan Van de Cloot teleurgesteld in media 10/11/14

  Ivan Van De Cloot vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel commotie bestaat omtrent het Arco-debacle, terwijl het probleem van de Gemeentelijke Holding een stille dood is gestorven. Deze holding, waarvan Belgische gemeenten de aandeelhouders waren, was op zijn beurt een belangrijke aandeelhouder van Dexia. "Door Francis Vermeirens onverantwoordelijkheid heeft hij België bijna op de afgrond gebracht"
 • "Wij kunnen Netflix makkelijker aan dan Telenet" 27/09/14

  Dat laat Dominique Leroy, CEO van Belgacom, in Z-Talk Goossens uitschijnen. “De impact van Netflix op ons netwerk is groot. Het afgelopen weekend heeft de Amerikaanse aanbieder van films en series via het internet 6 à 7 procent van de capaciteit van ons netwerk in beslag genomen in heel België. In Vlaanderen ligt dat gemiddelde hoger dan in Wallonië,” verduidelijkt Leroy.
 • "Ingenieurs Electrabel in keurslijf van winst." - 20/09/2014

  Dat zegt Jan Bens, directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle, in Z-Talk Goossens. Het FANC moet toezien op de veiligheid van de kerncentrales in ons land, in handen van Electrabel. Zo zal het FANC binnenkort moeten beslissen of Doel 3 en Tihange 2 weer open mogen gaan ondanks de duizenden scheurtjes in de reactorwanden.
 • Zaden-multinationals mee schuldig aan afkeer voor GGO's - 12/09/14

  Ook de multinationals die GGO-landbouwzaad op de markt brengen zijn verantwoordelijk voor de grote weerstand die er wereldwijd bestaat tegen genetisch gewijzigde organismen, de GGO’s. Dat vertelt Wim Grunewald van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie in Z-Talk Goossens. Samen met Jo Bury, een van de oprichters van het VIB probeert hij een aantal misvattingen over GGO’s de wereld uit te helpen,

Video Archief

Trefwoord:

programmaoverzicht

Download
de IPAD app
van
KanaalZ