Z-Nieuws 10/12/2019: DPG Media neemt Sanoma Nederland over

Nederlandse mediasector kleurt nog Belgischer / In de studio: ING-hoofdeconoom tempert economisch optimisme / Batibouw 2.0: bouwbeurs noodgedwongen op zoek naar nieuw succesrecept / Europese luchtvaartmaatschappijen willen Green Deal mee sturen / Total pioniert met bioCNG-pomp / Beursgesprek: Colruyt scoort met halfjaarcijfers en palladium, grondstof in opmars

Total opent eerste pomp met bioCNG

Total heeft in Brussel het eerste publieke station geopend waar je bioCNG kunt tanken. Het biomethaangas is geproduceerd uit organisch afval en stoot netto een flink pak minder CO2 uit dan de gewone variant.

Z-Nieuws 9/12/2019: Vlaanderen tempert z'n klimaatambities

Vlaams klimaatplan voorziet 350 kleinere maatregelen, geen drastische ingrepen / Nog meer groen nieuws: CEO's Europese topbedrijven pleiten voor klimaatambitie - De Lijn investeert fors in hybride bussen uit Roeselare - Europese staatssteun voor innovatie in batterijtechnologie / BD myShopi neemt CityDepot over van Bpost / Vasco pompt 5 miljoen in z'n fabriek / Waalse kerstbomenkwekers boos op Ikea / Beursgesprek: de overnamestrijd om Just Eat en de miljardenovername van Sanofi

Vlaams Klimaatplan haalt 35%-doelstelling niet

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir kan vanavond naar de Klimaattop in Madrid vertrekken mét een Vlaams Klimaatplan. De regering heeft het plan vanochtend goedgekeurd. Daarin honderden maatregelen om onze CO2-uitstoot de komende 10 jaar terug te dringen. Hoewel de regering een weekend extra nam om alles nog eens grondig na te rekenen, blijkt dat ze met dit plan haar doelstellingen niet zal halen.

Waalse boomkwekers boos over goedkope kerstbomen

De Waalse federatie van boomkwekers is niet te spreken over de spotgoedkope prijzen waaraan meubelgigant Ikea zijn kerstbomen verkoopt. Volgens de federatie verstoort Ikea de markt door een prijs te vragen die onder de productiekosten ligt. De federatie roept de consument op om bewust te kiezen voor een lokale handelaar.

BD myShopi neemt CityDepot over van Bpost

Bpost doet zijn filiaal CityDepot van de hand. Het stadsdistributiebedrijf wordt overgenomen door BD myShopi, bekend om zijn digitaal promotieplatform en als verdeler van reclamefolders. Alle 30 werknemers van CityDepot blijven na de overname aan boord.