Z-Nieuws 16/07/19: Duitse Von der Leyen nieuwe Europese Commissievoorzitter ?

Belgische investeerders pessimistisch over nabije toekomst / Bayer krijgt lagere boete in Roundup-zaak / 1 werknemer op de 2 wil baan met flexibeler werkrooster / Vrouwen krijgen minder vaak salariswagen dan mannen / Onderzoekscentrum VITO helpt start-ups met circulair ondernemen / Ryanair verwacht groeivertraging door leveringsproblemen bij Boeing / Modehuis Burberry doet goede zaken dankzij nieuwe ontwerper / Almaar meer boeren maken gebruik van digitale technologie

Z-Nieuws 15/07/19: Galapagos schiet fors hoger na z'n miljardendeal met Gilead

Beurswaarde Galapagos piekt boven de 8 miljard na Gilead-deal / AB InBev ontsnapt aan afstraffing na mislukte IPO / China weet groeivertraging nog te beperken te midden van handelsoorlog / Autobouwer PSA krijgt klappen buiten Europa / Apple-verdeler Lab9 stimuleert verdere groei met overname / Ouders spargen gemiddeld euro per jaar voor hun kinderen / Gighouse legt zich toe op boomende markt van freelancers / Britten stomen nieuwe generatie onderhandelaars klaar voor post-brexit-tijdperk / Beursgesprek: de triomf van Galapagos en het gezichtsverlies voor AB InBev

Apple-verdeler Lab9 stimuleert groei met overname

Online Grafics, het Kortrijkse bedrijf achter de Apple-winkels van Lab9, neemt Xpert-IT over. Net als Online Grafics een Apple-specialist voor KMO's en zelfstandigen. Xpert-IT heeft een vestiging in Antwerpen en een in Limburg. Precies waar de West-Vlamingen nog niet actief waren. En het is niet alleen geografisch een goeie match, zo klinkt het.

GigHouse legt zich toe op boomende markt van freelancers

Steeds meer werknemers gaan aan de slag als freelancer: in Vlaanderen steeg hun aandeel de afgelopen drie jaar met 22 procent. Dat blijkt uit cijfers van House of HR. Daarom lanceert het HR-bedrijf nu een website die bedrijven in contact brengt met freelancers: GigHouse. Want freelancers kunnen een antwoord bieden in de war for talent, klinkt het.

Britten stomen nieuwe generatie onderhandelaars klaar voor post-brexit-tijdperk 15/07/19

Nu het Verenigd Koninkrijk op het punt staat om de Europese Unie te verlaten, heeft het een leger aan onderhandelaars nodig. Die zullen wereldwijd ingezet worden om vrijhandelsakkoorden te sluiten. Een immense opdracht. De Britse minister van Handel lanceert daarom een opleiding die een nieuwe generatie onderhandelaars moet klaarstomen voor een post-brexit-wereld.

Chinese groei vertraagt beperkt in volle handelsoorlog 15/07/19

De Chinese economie koelt verder af. In het tweede kwartaal is de groei gedaald tot 6,2 procent. Een rechtstreeks gevolg van de handelsoorlog met de Amerikanen. Toch reageren de markten rustig op het nieuws. Want de stategische tegenzet van de Chinezen werpt z'n vruchten af. De krimpende export ruimt plaats voor een sterkere binnenlandse economie.