Iristick is een jong Belgisch bedrijf, actief in smartglasses. Het ontwikkelt en produceert zowel de brillen zelf als softwaretoepassingen. Samen met een Duits bedrijf is Iristick de enige producent van smartglasses in Europa. CEO Johan De Geyter zit met zijn bedrijf volop in een groei- en ontwikkelingsfase: om de twee jaar wil het een nieuwe bril lanceren. De meest recente ontwikkeling is de mogelijkheid om Microsoft Teams te draaien op de smartglasses.

Teamleader ontstond in 2012 als een websitebouwer, opgericht door Jeroen De Wit en twee medestudenten. De focus werd uiteindelijk verlegd naar een CRM- en beheersplatform voor kmo's. Met succes, want Teamlear telt intussen 200 medewerkers in twee kantoren in België en Nederland. In 2022 werd het bedrijf overgenomen door zijn Noorse sectorgenoot Visma. Jeroen De Wit bleef aan boord als CEO van Teamleader en vertelt hoe hij zijn visie op hybrid working heeft bijgesteld als gevolg van de coronaperiode.

De Europa Ziekenhuizen zijn een meertalig algemeen ziekenhuis in Brussel, met drie vestigingen. Het ziekenhuis telt 300 artsen-specialisten en 1.800 medewerkers. Digitalisering is een beleidsprioriteit om kwalitatieve en veilige zorg te garanderen. Er wordt geïnvesteerd in geavanceerde medische technologie, digitale processen en een aanbod aan gedigitaliseerde diensten. CEO Peter Fontaine legt uit waarom ook cyberveiligheid van belang is voor het ziekenhuis.

ACEG/keuringsplatform.be is een erkend keuringsbedrijf dat zo'n 10 jaar geleden opgericht werd door 2 ondernemers. Zij hadden ervaring in de sector, maar wilden het anders aanpakken: processen verbeteren en zoveel mogelijk digitaal werken. In 10 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een kmo met 250 medewerkers. Vandaag investeert ACEG volop in het online keuringsplatform.be, in QR-codes en inspecties met drones. Sam Decoster neemt Suyin Aerts mee op pad.