Z-Digital Transformation : Kim's Chocolates 06/07/19

Kim's Chocolates uit Tienen bestaat 32 jaar. Het maakt enerzijds pralines en anderzijds tabletten, zowel onder eigen merk als onder private label. De chocoladeproducent maakt volop werk van digitalisering en automatisering.

Z-Digital Transformation: Christeyns Gent 29/06/19

Christeyns is ruim 70 jaar geleden hier in Gent gestart als een lokale zeepziederij. Het is intussen uitgegroeid tot een internationale detergenten- en chemicaliëngroep met ruim 1.000 werknemers. Christeyns heeft jaren geleden al besloten om veel meer aandacht te besteden aan advies en services voor zijn klanten, die in hoofdzaak industriële wasserijen zijn.

Z-Digital Transformation: AZ Groeninge 22/06/19

AZ Groeninge uit Kortrijk is één van de grootste algemene ziekenhuizen van het land, met 3.000 medewerkers en zo'n 300 artsen en artsen in opleiding. Het ziekenhuis probeert verschillende uitdagingen met elkaar te verzoenen. Enerzijds is er de snelheid van evolutie in de technologische innovatie. Anderzijds blijft het veel belang hechten aan warme en kwalitatieve zorg.

Z-Digital Transformation: Belgium Coatings 15/06/19

Belgium Coatings is een bedrijf uit Grâce-Hollogne dat gespecialiseerd is in het verven van diverse goederen. Het gebruikt daarvoor technieken als zandstralen, metallisatie en industriële vloeibare verf. De grootste uitdaging voor het bedrijf is om te blijven groeien en te investeren in automatisering om het werk van de medewerkers minder zwaar te maken. Digitalisering is ook een noodzaak om de nieuwe niche van de luchtvaart te benaderen.

Z-Digital Transformation: BESIX Group 08/06/19

BESIX Group bestaat 110 jaar en heeft twee thuismarkten: de Benelux en het Midden-Oosten. Ze is actief in drie domeinen: in de contracting business, in concessions and assets - dat zijn tunnels, waterplants en energieprojecten - en in vastgoedontwikkeling. Als dominante evolutie in zijn sector ziet de groep dat digitale toepassingen en het bouwen meer en meer met elkaar verweven geraken.

Z-Digital Transformation: Menuiserie Riche 01/06/19

Menuiserie Riche is een familiebedrijf uit Mariembourg dat hoofdzakelijk buitenschrijnwerk voor gebouwen produceert. Het startte vijf jaar geleden een traject om industrie 4.0 en nieuwe technologieën te integreren in zijn productie. Het werd dit jaar bekroond voor zijn digitalisering door Agoria en Digital Wallonia.

Z-Digital Transformation: Omnimundo Antwerpen 25/05/19

De stedelijke basisschool Omnimundo in het centrum van Antwerpen telt 230 leerlingen van een veertigtal verschillende nationaliteiten. De school wil zoveel mogelijk onderwijs op maat bieden en heeft daarom de laatste jaren sterk geïnvesteerd in digitale hulpmiddelen, zoals computers, smartboards, gamification en virtual reality.

Z-Digital Transformation : Roger & Roger Moeskroen

Roger & Roger is een bedrijf dat aardappelchips, tortillachips en aardappelsnacks produceert, zowel onder private label als via het eigen merk Croky. Het bedrijf investeert al sinds zijn oprichting 20 jaar geleden in informatisering en automatisering. Dat heeft ondermeer te maken met het feit dat het 2 miljoen zakjes chips per dag produceert en moet voldoen aan de regels rond traceability in de voedingssector.

Z-Digital Transformation: Libert Paints Gent

Libert Paints is een familiebedrijf uit Gent dat verven produceert. De historiek van de onderneming gaat terug tot 1874. Drie jaar geleden bouwde de familie een gloednieuwe fabriek in de Gentse haven. Daarin ging ook heel wat aandacht naar digitalisering om de volledige productie efficiënter te maken.

Z-Digital Transformation: Zoutman Roeselare - 04/05/19

Zoutman is een Belgisch familiebedrijf, gespecialiseerd in de verwerking van zeezout. De zoutmarkt is een markt die stabiliseert. Toch slaagt het bedrijf erin dankzij investeringen in digitalisering en specialisatie, om jaarlijks nog te groeien. Zoutman maakte onder andere werk van e-CMR en een systeem voor telemetrie.

Z-Digital Transformation (10) - 19/05/18

Miko is ontstaan in 1801 als een handel in koloniale waren. Later specialiseerde het zich in koffie en vandaag heeft het zowel een koffie- als kunststofafdeling. Op het vlak van digitale transformatie zet Miko in op e-commerce en volgt het de blockchain technologie van nabij.

Z-Digital Transformation (9) - 1205/18

FNG Group is een mode retailer die actief is in de Benelux, bekend van onder meer Brantano, CKS en Fred + Ginger. E-commerce heeft een grote impact op de sector. Maar FNG gelooft dat ook fysieke winkels belangrijk zullen blijven. Daar wordt meer en meer ingezet op digitale tools, beleving en een persoonlijke service.

Z-Digital Transformation (8) - 05/05/18

DHL Aviation heeft op Brussels Airport een gloednieuwe terminal voor het verzenden van pakjes in gebruik genomen. Een belangrijk deel van het werk verloopt nu automatisch. Het koerierbedrijf bekijkt ook de mogelijkheden van elektrische fietsen en drones om pakjes bij eindklanten te bezorgen.

Z-Digital Transformation (6) - 21/04/18

Ninatrans is een transportbedrijf in de derde generatie. Het werd in 2014 verkozen tot beste transportbedrijf van Europa. CEO Benny Smets is IT'er van opleiding en maakt al 25 jaar werk van digitalisering in zijn onderneming. Naast nieuwe interne systemen bestudeert Ninatrans vandaag ook de driverless truck.

Z-Digital Transformation (5) - 14/04/18

JTEKT Torsen is een toeleverancier voor de automobielsector, die differentiëlen en tandwielen voor transmissies ontwikkelt en produceert. In 2007 werd een eerste robot in dienst genomen, vandaag telt de fabriek er 22. Het aantal personeelsleden steeg in die periode van 110 naar 200.

Z-Digital Transformation (4) - 07/04/18

i3 Group startte 50 jaar geleden met het maken van klassieke schoolborden. Vandaag is het een producent van technologische oplossingen en aangepast meubilair voor het onderwijs. CEO Gert Van Erum heeft de ambitie om uit te groeien tot een wereldspeler.

Z-Digital Transformation (3) - 31/03/18

BMT Aerospace uit Oostkamp levert kritische onderdelen voor de luchtvaartindustrie aan klanten zoals Airbus, Boeing of Rolls Royce. Het wil digitaliseren op alle vlakken. Zo maakt het werk van robotisering in elke machine en wil het fors investeren in 3D printing.

Z-Digital Transformation (2) - 24/03/18

Furnibo is een algemeen aannemingsbedrijf, actief in de private en openbare sector. Vandaag maakt het volop werk van het Building Information Modeling programma. Daarbij verloopt de voorbereidende fase van het bouwen al digitaal. Een volgende stap wordt de introductie van 3D printing.

Z-Digital Transformation (1) - 17/03/18

DVC is een familiebedrijf, dat 30 jaar geleden werd opgericht. Het ontwikkelt en produceert elektronica op maat. DVC heeft geïnvesteerd in het online platform myProto, dat klanten toelaat zelf hun stukken te configureren en onmiddellijk een bestelling te plaatsen.