Z-Digital Transformation (10) - 19/05/18

Miko is ontstaan in 1801 als een handel in koloniale waren. Later specialiseerde het zich in koffie en vandaag heeft het zowel een koffie- als kunststofafdeling. Op het vlak van digitale transformatie zet Miko in op e-commerce en volgt het de blockchain technologie van nabij.

Z-Digital Transformation (9) - 1205/18

FNG Group is een mode retailer die actief is in de Benelux, bekend van onder meer Brantano, CKS en Fred + Ginger. E-commerce heeft een grote impact op de sector. Maar FNG gelooft dat ook fysieke winkels belangrijk zullen blijven. Daar wordt meer en meer ingezet op digitale tools, beleving en een persoonlijke service.

Z-Digital Transformation (8) - 05/05/18

DHL Aviation heeft op Brussels Airport een gloednieuwe terminal voor het verzenden van pakjes in gebruik genomen. Een belangrijk deel van het werk verloopt nu automatisch. Het koerierbedrijf bekijkt ook de mogelijkheden van elektrische fietsen en drones om pakjes bij eindklanten te bezorgen.

Z-Digital Transformation (6) - 21/04/18

Ninatrans is een transportbedrijf in de derde generatie. Het werd in 2014 verkozen tot beste transportbedrijf van Europa. CEO Benny Smets is IT'er van opleiding en maakt al 25 jaar werk van digitalisering in zijn onderneming. Naast nieuwe interne systemen bestudeert Ninatrans vandaag ook de driverless truck.

Z-Digital Transformation (5) - 14/04/18

JTEKT Torsen is een toeleverancier voor de automobielsector, die differentiëlen en tandwielen voor transmissies ontwikkelt en produceert. In 2007 werd een eerste robot in dienst genomen, vandaag telt de fabriek er 22. Het aantal personeelsleden steeg in die periode van 110 naar 200.

Z-Digital Transformation (4) - 07/04/18

i3 Group startte 50 jaar geleden met het maken van klassieke schoolborden. Vandaag is het een producent van technologische oplossingen en aangepast meubilair voor het onderwijs. CEO Gert Van Erum heeft de ambitie om uit te groeien tot een wereldspeler.

Z-Digital Transformation (3) - 31/03/18

BMT Aerospace uit Oostkamp levert kritische onderdelen voor de luchtvaartindustrie aan klanten zoals Airbus, Boeing of Rolls Royce. Het wil digitaliseren op alle vlakken. Zo maakt het werk van robotisering in elke machine en wil het fors investeren in 3D printing.

Z-Digital Transformation (2) - 24/03/18

Furnibo is een algemeen aannemingsbedrijf, actief in de private en openbare sector. Vandaag maakt het volop werk van het Building Information Modeling programma. Daarbij verloopt de voorbereidende fase van het bouwen al digitaal. Een volgende stap wordt de introductie van 3D printing.

Z-Digital Transformation (1) - 17/03/18

DVC is een familiebedrijf, dat 30 jaar geleden werd opgericht. Het ontwikkelt en produceert elektronica op maat. DVC heeft geïnvesteerd in het online platform myProto, dat klanten toelaat zelf hun stukken te configureren en onmiddellijk een bestelling te plaatsen.