Franchises bieden een geweldige kans aan jonge ondernemers. Door zich te binden aan een bestaand merk, kan de franchisenemer ondersteuning krijgen, terwijl hij toch onafhankelijk en vrij in zijn project blijft. Carrefour heeft vandaag een netwerk van meer dan 700 franchisenemers. Samen werken ze hand in hand en bieden ze training en advies op maat. Group S ondersteunt ook de franchisenemers door hen advies te geven over de beste manier om variabele en flexibele werkschema's voor hun werknemers te organiseren.

Franchises bieden een geweldige kans aan jonge ondernemers. Door zich te binden aan een bestaand merk, kan de franchisenemer ondersteuning krijgen, terwijl hij toch onafhankelijk en vrij in zijn project blijft. Het merk Delitraiteur behoort tot de Louis Delhaize Groep en werd opgericht in 1990. Vandaag telt het 40 verkooppunten, waarvan er 37 in franchise zijn in België en Luxemburg. De structuur op mensenmaat van het merk is heel aantrekkelijk voor ondernemers. Met name door ervoor te zorgen dat franchisegevers een evenwichtige relatie met hun franchisenemers respecteren, ondersteunt de Belgische Franchise Federatie haar leden.

Franchises bieden een geweldige kans aan jonge ondernemers. Door zich te binden aan een bestaand merk, kan de franchisenemer ondersteuning krijgen, terwijl hij toch onafhankelijk en vrij in zijn project blijft. Het Point Chaud-netwerk heeft momenteel ongeveer 50 winkels in België en is steeds op zoek naar zelfstandige en creatieve ondernemers. Group S ondersteunt ook de franchisenemers door hen deskundig advies te geven over hoe zij hun werknemers het best kunnen betalen.

Franchises bieden een geweldige kans aan jonge ondernemers. Door zich te binden aan een bestaand merk, kan de franchisenemer ondersteuning krijgen, terwijl hij toch onafhankelijk en vrij in zijn project blijft. Bij Burger Brands België, dat de Quick- en Burger King-restaurants in België beheert, wordt 80% van de restaurants als franchise uitgebaat. De franchisenemer voelt zich hier gesteund en dat er naar hem geluisterd wordt, met name via commissies voor het delen van ideeën. Group S ondersteunt ook de franchisenemers, bijvoorbeeld bij het bepalen van het meest geschikte type arbeidsovereenkomst.

Het concept van een franchisenetwerk is geen statisch gegeven. Het evolueert mee met zijn tijd. Zo maakt Heytens, de Belgische specialist in raamdecoratie, volop werk van een vernieuwd winkelconcept.

België is een land van klussers en doe-het-zelvers. Brico is één van de grootste winkelketens in dit segment. Ze telt 150 winkels waarvan er bijna 100 door franchisenemers worden uitgebaat.

Onlangs opende het nieuwe shoppingcenter Docks Bruxsel. Daar vinden we ook een vestiging van La Compagnie des Petits. Dat is een netwerk met 125 winkels in Europa, waarvan de helft via franchising wordt uitgebaat.

Een succesvol franchisenetwerk bundelt de kracht van lokale ondernemers en een sterk merk. Zo is het ook bij Colora, de keten van verfwinkels binnen de groep Boss Paints. Het netwerk ontstond in 1981 en hecht een groot belang aan professioneel advies.

België is een land van klussers en doe-het-zelvers. Brico is één van de grootste winkelketens in dit segment. Ze telt 150 winkels waarvan er bijna 100 door franchisenemers worden uitgebaat.

Het opstarten van een eigen zaak biedt startende ondernemers vaak ook de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan. Dat geldt zeker voor franchisenemers van de keten Mobalpa, die keukens, badkamermeubels en kastinrichtingen produceert.

Sinds enkele jaren zijn er weer meer startende ondernemers in ons land. Maar als zelfstandige je eigen zaak opbouwen, is een proces van lange duur. Wie echter in een franchise-netwerk stapt, zoals Lunch Garden, krijgt ondersteuning en de kans om snel succes te boeken.

Een druk professioneel leven combineren met een gezonde levensstijl is niet altijd eenvoudig. Maar toch vinden we het belangrijk om tijd te maken voor sport en beweging. Een goeie begeleiding, zoals bij de Nederlandse keten fit20, blijkt cruciaal voor om de inspanningen vol te houden.

De voedingsdistributie is in België nog steeds een groeiende sector. Dat is ondermeer te danken aan het succes van de franchising formule. Dat merken we ook bij de groep "Les Mousquetaires", bekend van de Intermarché-warenhuizen.

Consumenten hechten vandaag meer belang aan kwaliteit en variatie in hun voeding. Wie een actief leven leidt, gaat daarom vaak op zoek naar een kwalitatief aanbod in de buurt. Ook voedingswinkels passen zich aan aan de nieuwe verwachtingen van de klant. Dat merken we bijvoorbeeld bij winkelketen Delitraiteur.