Als gevolg van de coronapandemie werd elke organisatie verplicht om maximaal thuiswerk in te voeren. Dat had in heel wat bedrijven een grote impact. Ook Contassur en haar filiaal Contassur Bijstand Advies, gespecialiseerd in pensioenplannen en het beheer van pensioenfondsen voor de gas- en elektriciteitssector, moesten hun werking aanpassen.

De woonzorggroep Vulpia heeft op meer dan 40 locaties in België woonzorgcentra en assistentiewoningen. Ze heeft al lang aandacht voor digitalisering in haar strategie. In het dagelijks beheer van de groep werden een reeks administratieve zaken al gedigitaliseerd. Nu zet Vulpia verdere stappen in de vernieuwing van haar IT-systemen, de bijhorende processen en de organisatie.

Februari is de maand van de Safer Internet Day, een initiatief van de Europese Commissie dat cyberveiligheid en veiliger gedrag op het internet promoot. Intussen nemen meer dan 110 landen eraan deel. In eigen land pakt BDO uit met de resultaten van een grootschalige webscan, waarbij 15.000 websites van bedrijven en publieke instellingen werden gescreend.

Ons land is een logistieke draaischijf in Europa. Om de logistiek duurzamer te maken, wordt meer en meer gebruik gemaakt van de binnenvaart. De Vlaamse Waterweg beheert ruim 1.000 kilometer aan waterwegen. Ze maakt momenteel volop werk van digitalisering, want de administratieve processen in de binnenvaart kunnen nog efficiënter worden gemaakt

Lineas is het grootste privé spoorvrachtbedrijf in Europa. Het biedt logistieke en industriële bedrijven een alternatief aan voor transporten met vrachtwagens. Lineas transformeerde in 10 jaar tijd van een Belgisch overheidsbedrijf tot een sterk groeiende Europese private groep. Digitalisering moet die groei ondersteunen. De CFO en zijn team worden bijvoorbeeld ondersteund door RPA of robotic process automation en process mining.