Z-ICT: IOT-sensoren bij Bombardier in Brugge 12/03/19

Het optimaliseren van productie-activiteiten en logistiek blijft in elk maakbedrijf aan de orde. Ook bij treinconstructeur Bombardier Transportation in Brugge. Om de logistieke stromen beter in kaart te brengen, werd een project met IOT-sensoren uitgewerkt.

Z-ICT: Optimale IT-architectuur en de cloud 05/03/19

Digitalisering heeft niet alleen een grote impact op hoe bedrijven vandaag werken en wat ze te bieden hebben, maar ook op hoe ze hun IT-systemen organiseren en beheren. In de meeste gevallen zoeken bedrijven naar een optimale IT-architectuur en hoe ze de mogelijkheden van de cloud het best kunnen benutten om hun business te ondersteunen.

Z-ICT (2) - 26/02/19

De klimaatverandering, de vergrijzing, digitale transformatie... Er wachten ons vandaag heel wat uitdagingen om de maatschappij vooruit te helpen. Lokale overheden zijn zich bewust van de rol die zij daarbij kunnen opnemen. Zo kocht het stadsbestuur van Vilvoorde de Asiat-site, een voormalig militair domein, dat een nieuwe impuls moet geven aan de stad. In juni vindt daar alvast het Curiosity Forum plaats.

Z-ICT: Aanwervingsgolf als gevolg van digitale transformatie 19/02/19

Digitale transformatie is aan de orde in alle sectoren, zowel bij privé-bedrijven als bij de overheid. Die organisaties en bedrijven doen in de meeste gevallen een beroep op externe partners om hen daarin bij te staan. Daardoor zijn IT-dienstverleners, zoals IRIS Professional Solutions, volop aan het aanwerven.

Z-ICT: Extern datacenter als beveiliging tegen stroomuitval 18/12/18

Extern datacenter als beveiliging tegen stroomuitval De situatie rond de energiebevoorrading in ons land, baart verschillende industrieën zorgen. Eén van de domeinen waar bedrijven zich zorgen in maken, is de continuïteit van alle IT en digitale systemen. Maar wie een beroep doet op een extern datacenter, kan op beide oren slapen.

Z-ICT (8): Innovatie en cultuur cruciaal bij rekrutering van IT'ers 11/12/18

Het rekruteren van IT-profielen blijft een uitdaging. De vraag is groot en door de krapte op de arbeidsmarkt is er ook in deze sector een war for talent. Innovatie en nieuwe technologie oefent een grote aantrekkingskracht uit op jonge IT'ers. Het management moet ook aandacht besteden aan de werkomgeving en de cultuur in het bedrijf.

Z-ICT (6): Een tablet voor de thuisbezorgers - 27/11/18

E-commerce zit in België duidelijk in de lift. Eén van de gevolgen is dat koerierdiensten steeds meer verschillende bestellingen aan huis moeten leveren, die een specifieke behandeling vergen. Bij Dynalogic kregen de bezorgers een tablet om hun werk efficiënter te kunnen uitvoeren.

Z-ICT (5): Een back-up in de cloud - 20/11/18

In een digitale werkomgeving is een incident vlug gebeurd. Een panne of cyberincident met downtime en dataverlies tot gevolg is lang geen uitzondering. En het maken van een back-up is dus zeker geen overbodige luxe. De jongste tijd kiezen meer en meer bedrijven voor een back-up in de cloud.

Z-ICT: nexuzhealth, een elektronisch patiëntendossier met open source technologie 13/11/18

In de medische wereld heeft de digitalisering concreet vorm gekregen met het Elektronisch Patiënten Dossier. UZ Leuven zette in de jaren '90 al de eerste stappen naar zo'n papierloos systeem en ontwikkelde met nexuzhealth een eigen software die deze digitalisering ondersteunt. Voor de verdere uitbouw van het systeem wordt gebruik gemaakt van een open source containerplatform.

Z-ICT (3) : Digitale transformatie bij de notaris - 23/10/18

Digitale transformatie is vandaag een uitdaging voor elk bedrijf en elke organisatie. Eén van de sectoren waar deze evolutie volop aan de gang is, zijn de notarissen. Fednot, de federatie van de notarissen, heeft momenteel een hele reeks projecten lopen om de dienstverlening voor cliënten efficiënter en klantgerichter te maken.

Z-ICT: Wat te doen bij een hacking? - 16/10/18

Cyberaanvallen zijn een dagelijkse realiteit geworden. Als kmo-land is de kans bij ons erg groot dat een onderneming vroeg of laat het doelwit wordt van hackers die inbreken in haar systemen. De beste strategie is uiteraard een hacking proberen te voorkomen. Maar wat kan je als bedrijf doen als je met een hack wordt geconfronteerd?

Z-ICT: Digitalisering van servicediensten en onderhoudstechnici 09/10/18

Het digitaliseren en optimaliseren van processen beperkt zich niet tot de fysieke muren van een bedrijf. Ook servicediensten en onderhoudstechnici krijgen steeds meer digitale tools om hun taken vlotter en efficiënter uit te voeren. Dat is onder meer het geval bij Proximus, dat dagelijks honderden technici uitstuurt in het hele land met een robuuste laptop.

Z-ICT (3): Multicloud-strategie - 09/07/18

Het belang van cloudoplossingen in de Belgische economie blijft toenemen. Meer en meer zien serviceproviders en integratoren dat bedrijven ook inzetten op een multicloud-strategie, waarbij diverse cloudplatformen worden gecombineerd.

Z-ICT (11): Cybersecurity - 24/04/18

Het toenemend aantal cyberincidenten vestigt de aandacht op een goede beveiliging van IT infrastructuur. De noodzaak om daarover na te denken en beveiligingsmaatregelen te testen wordt nog versterkt door de nieuwe Europese privacyregels.

Z-ICT: Belfius 17/04/18

Digitalisering heeft in vele sectoren een grote impact. Zo staan banken en verzekeraars voor de opdracht om nieuwe technologie en een betere klantenbeleving met elkaar te verzoenen. Belfius heeft een digitale strategie ontwikkeld, waarin data en analytics een cruciale rol spelen.

Z-ICT (9): Mobiliteits-app - 10/04/18

Mobiliteitsorganisatie Touring heeft een historiek van meer dan 120 jaar. Ze heeft een heel pakket aan diensten ontwikkeld, waarvan de pechverhelping en reisbijstand het meest bekend zijn. Eén van de nieuwste oplossingen die Touring aanreikt is een mobiliteits-app. Om zoveel mogelijk toepassingen te kunnen aanbieden aan de gebruikers, werd het dataplatform achter de app geconcipieerd als een open systeem.

Z-ICT (8): Mindquest 03/04/18

Ook bij kleinere bedrijven en eenmanszaken zet de digitalisering zich door. Steeds meer kmo's zetten dan ook de stap naar de cloud. Daarbij valt op dat een private cloudomgeving weer meer in trek is.

Z-ICT (7): TVH - 27/03/18

De groep TVH uit Waregem is een groeibedrijf. De leverancier van onder meer hoogtewerkers, heftrucks en reserveonderdelen voor industriële machines is aan een internationale opmars bezig. En dat heeft ook consequenties voor de IT-afdeling.

Z-ICT (6): Beveiliging ICT-systemen en netwerken - 20/03/18

Het beveiligen van ICT-systemen en netwerken is een issue voor elke onderneming. Beveiligingsbedrijf Securitas heeft daar heel wat ervaring in opgebouwd. En het stelt die expertise ook ter beschikking van derden, als een ICT-integrator die ook datacenter diensten aanbiedt.