Z-ICT: Het datacenter achter het cloudplatform van Stuart 25/06/19

Belgische bedrijven kiezen almaar meer voor de cloud. Zo hoeven ze niet langer te investeren in eigen servers en genieten ze ook de schaalvoordelen van cloudplatformen voor hun digitale transformatie. Cloud partner Stuart doet voor zijn eigen cloudplatform een beroep op lokale Belgische datacenters.

Z-ICT: software op maat voor Nelson Labs 18/06/19

Digitalisering biedt oplossingen voor bedrijven die performanter willen zijn, maar evenzeer om de kwaliteit te borgen of zelfs te verhogen. Net om die redenen heeft researchlaboratorium Nelson Labs uit Leuven software op maat laten ontwikkelen.

Z-ICT: De voordelen van big data voor Prayon 11/06/19

Grote industriële bedrijven staan vandaag voor bijzondere uitdagingen. Ze willen efficiënter werken, hun kwaliteit verhogen en investeren in innovatie. Nieuwe technologische oplossingen, waaronder big data en artificiële intelligentie kunnen helpen om die verbeteringen te versnellen. Dat heeft ook Prayon ervaren, een wereldmarktleider in de chemische sector.

Z-ICT: VAB - Toughbook 04/06/19

Pech met de wagen komt altijd ongelegen. Net dan is het prettig om te kunnen rekenen op een vlotte service, bijvoorbeeld van de wegenwachters van VAB. Achter hun dienstverlening gaat een geolied IT-systeem schuil. Zo maken ze gebruik van robuuste Toughbook-laptops van Panasonic om hun activiteiten uit te voeren.

Z-ICT: Een nieuwe planningstool voor Familiehulp 28/05/19

De zorgsector staat vandaag voor grote uitdagingen. Er is een nijpend tekort aan personeel, terwijl de groep zorgbehoevenden steeds groter wordt. Om haar organisatie nog klantgerichter te maken en de medewerkers een betere werkplanning aan te bieden, liet Familiehulp een nieuwe planningstool ontwikkelen.

Z-ICT: IOT-sensoren bij Bombardier in Brugge 12/03/19

Het optimaliseren van productie-activiteiten en logistiek blijft in elk maakbedrijf aan de orde. Ook bij treinconstructeur Bombardier Transportation in Brugge. Om de logistieke stromen beter in kaart te brengen, werd een project met IOT-sensoren uitgewerkt.

Z-ICT: Optimale IT-architectuur en de cloud 05/03/19

Digitalisering heeft niet alleen een grote impact op hoe bedrijven vandaag werken en wat ze te bieden hebben, maar ook op hoe ze hun IT-systemen organiseren en beheren. In de meeste gevallen zoeken bedrijven naar een optimale IT-architectuur en hoe ze de mogelijkheden van de cloud het best kunnen benutten om hun business te ondersteunen.

Z-ICT (2) - 26/02/19

De klimaatverandering, de vergrijzing, digitale transformatie... Er wachten ons vandaag heel wat uitdagingen om de maatschappij vooruit te helpen. Lokale overheden zijn zich bewust van de rol die zij daarbij kunnen opnemen. Zo kocht het stadsbestuur van Vilvoorde de Asiat-site, een voormalig militair domein, dat een nieuwe impuls moet geven aan de stad. In juni vindt daar alvast het Curiosity Forum plaats.

Z-ICT: Aanwervingsgolf als gevolg van digitale transformatie 19/02/19

Digitale transformatie is aan de orde in alle sectoren, zowel bij privé-bedrijven als bij de overheid. Die organisaties en bedrijven doen in de meeste gevallen een beroep op externe partners om hen daarin bij te staan. Daardoor zijn IT-dienstverleners, zoals IRIS Professional Solutions, volop aan het aanwerven.

Z-ICT: Extern datacenter als beveiliging tegen stroomuitval 18/12/18

Extern datacenter als beveiliging tegen stroomuitval De situatie rond de energiebevoorrading in ons land, baart verschillende industrieën zorgen. Eén van de domeinen waar bedrijven zich zorgen in maken, is de continuïteit van alle IT en digitale systemen. Maar wie een beroep doet op een extern datacenter, kan op beide oren slapen.

Z-ICT (8): Innovatie en cultuur cruciaal bij rekrutering van IT'ers 11/12/18

Het rekruteren van IT-profielen blijft een uitdaging. De vraag is groot en door de krapte op de arbeidsmarkt is er ook in deze sector een war for talent. Innovatie en nieuwe technologie oefent een grote aantrekkingskracht uit op jonge IT'ers. Het management moet ook aandacht besteden aan de werkomgeving en de cultuur in het bedrijf.

Z-ICT (6): Een tablet voor de thuisbezorgers - 27/11/18

E-commerce zit in België duidelijk in de lift. Eén van de gevolgen is dat koerierdiensten steeds meer verschillende bestellingen aan huis moeten leveren, die een specifieke behandeling vergen. Bij Dynalogic kregen de bezorgers een tablet om hun werk efficiënter te kunnen uitvoeren.

Z-ICT (5): Een back-up in de cloud - 20/11/18

In een digitale werkomgeving is een incident vlug gebeurd. Een panne of cyberincident met downtime en dataverlies tot gevolg is lang geen uitzondering. En het maken van een back-up is dus zeker geen overbodige luxe. De jongste tijd kiezen meer en meer bedrijven voor een back-up in de cloud.

Z-ICT: nexuzhealth, een elektronisch patiëntendossier met open source technologie 13/11/18

In de medische wereld heeft de digitalisering concreet vorm gekregen met het Elektronisch Patiënten Dossier. UZ Leuven zette in de jaren '90 al de eerste stappen naar zo'n papierloos systeem en ontwikkelde met nexuzhealth een eigen software die deze digitalisering ondersteunt. Voor de verdere uitbouw van het systeem wordt gebruik gemaakt van een open source containerplatform.

Z-ICT (3) : Digitale transformatie bij de notaris - 23/10/18

Digitale transformatie is vandaag een uitdaging voor elk bedrijf en elke organisatie. Eén van de sectoren waar deze evolutie volop aan de gang is, zijn de notarissen. Fednot, de federatie van de notarissen, heeft momenteel een hele reeks projecten lopen om de dienstverlening voor cliënten efficiënter en klantgerichter te maken.

Z-ICT: Wat te doen bij een hacking? - 16/10/18

Cyberaanvallen zijn een dagelijkse realiteit geworden. Als kmo-land is de kans bij ons erg groot dat een onderneming vroeg of laat het doelwit wordt van hackers die inbreken in haar systemen. De beste strategie is uiteraard een hacking proberen te voorkomen. Maar wat kan je als bedrijf doen als je met een hack wordt geconfronteerd?

Z-ICT: Digitalisering van servicediensten en onderhoudstechnici 09/10/18

Het digitaliseren en optimaliseren van processen beperkt zich niet tot de fysieke muren van een bedrijf. Ook servicediensten en onderhoudstechnici krijgen steeds meer digitale tools om hun taken vlotter en efficiënter uit te voeren. Dat is onder meer het geval bij Proximus, dat dagelijks honderden technici uitstuurt in het hele land met een robuuste laptop.

Z-ICT (3): Multicloud-strategie - 09/07/18

Het belang van cloudoplossingen in de Belgische economie blijft toenemen. Meer en meer zien serviceproviders en integratoren dat bedrijven ook inzetten op een multicloud-strategie, waarbij diverse cloudplatformen worden gecombineerd.

Z-ICT (11): Cybersecurity - 24/04/18

Het toenemend aantal cyberincidenten vestigt de aandacht op een goede beveiliging van IT infrastructuur. De noodzaak om daarover na te denken en beveiligingsmaatregelen te testen wordt nog versterkt door de nieuwe Europese privacyregels.