Z-Family Business: Groupe Portier 28/06/2019

De Group Portier uit Awirs bij Luik bestaat al meer dan 80 jaar. Al in de jaren '80 zette ze de eerste stappen rond governance. En die professionalisering van het bestuur is een proces dat nog steeds verder gaat.

Z-Industry Factory of the Future: AW Europe 18/04/19

AW Europe uit Baudour is een toeleverancier in de automobielsector. Het is wereldleider in automatische versnellingsbakken en systemen voor infotainment en navigatie. Deze factory of the future beschikt over een performant machinepark en maakt ook gebruik van nieuwe technologieën om zo efficiënt mogelijk te produceren met hoge kwaliteitsgarantie.

Z-Industry Factory of the Future: STAS 11/04/19

STAS STAS Doornik is een fabriek van de STAS groep, die in Europa de onbetwiste pionier wil zijn in zelflossers en kippers. In deze fabriek van de toekomst zijn operationele processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Technologische toepassingen moeten zowel de operator als ingenieur ondersteunen, maar ook de onderlinge communicatie verbeteren.

Z-Industry Factory of the Future: JTEKT Torsen 04/04/19

In 2016 werd JTEKT Torsen voor het eerst bekroond met een Factory of the Future Award. Dit jaar kreeg het er opnieuw één. Het bedrijf blijft immers inzetten op nieuwe technologieën. Big data en artificiële intelligentie worden bijvoorbeeld ingezet om het onderhoud te optimaliseren.

Z-Industry Factory of the Future: BMT Aerospace

BMT Aerospace levert wereldwijd hoogtechnologische componenten aan de luchtvaartsector. De hoofdzetel in Oostkamp produceert ondermeer tandwielen voor vliegtuigvleugels. Ze heeft een sterk uitgebouwde engineering en leverde de voorbije jaren heel wat inspanningen om de tijd tussen ontwikkeling en industriële productie korter te maken.

Z-Industry Factory of the Future: Lavetan 21/03/19

Lavetan is een onafhankelijk laboratorium dat gespecialiseerd is in microbiologische en serologische ontledingen van voeding. Het is door de jaren heen sterk geëvolueerd van ambachtelijk over industrieel tot gedigitaliseerd laboratorium. Daardoor behoort het tot de top in zijn niche en voert het jaarlijks meer dan 1 miljoen analyses uit.

Z-Industry Factory of the Future: Niko 14/03/19

Niko is gekend als fabrikant van schakelaars en stopcontacten, maar produceert ook detectoren en oplossingen om huizen te automatiseren. Het bedrijf is verticaal geïntegreerd en op ecologisch vlak een voorbeeld voor de sector. In vier jaar tijd werden bijvoorbeeld de kosten van afval gereduceerd met meer dan 10 procent.

Z-Industry Factory of the Future 07/03/19

Van Hoecke Van Hoecke is familiebedrijf uit Sint-Niklaas dat al meer dan 50 jaar actief is in functioneel meubelbeslag. De afgelopen vijf jaar startte het bedrijf ook een eigen productie van onze houten lades op. Met succes, want sinds 2016 steeg de omzet met een derde tot 72 miljoen. Er wordt continu geïnvesteerd in deze fabriek. Naast operationele excellentie ligt de focus ook op customer intimacy.

Z-Industry: Duracell 28/02/19

Bij Duracell in Aarschot worden alle AA en AAA batterijen voor heel Europa geproduceerd. Onder impuls van de nieuwe eigenaar Berkshire Hathaway wordt hier sinds 2015 een investeringsprogramma van 75 miljoen euro doorgevoerd. Daarbij is digitalisering een prioriteit.

Z-Industry: Bosch Tienen 21/02/19

Bosch Tienen is een onderdeel van de Duitse Bosch holding. Het produceert ruitenwissers en rubberen en metalen onderdelen voor zusterbedrijven in Europa en Azië. In deze Factory of the Future zijn alle machines uitgerust met camera's en sensoren. Daardoor beschikt het bedrijf in real time over een pak data, zowel van de machines als over de productieactiviteiten.

Z-Industry Factory of the Future 14/02/19

Z-Industry: Rf-Technologies Rf-Technologies is een familiebedrijf uit Oosterzele dat producten voor passieve brandbeveiliging maakt, zoals brandwerende kleppen en roosters en afdichtingsmateriaal. Het behoort tot de Europese top-3 in zijn niche en exporteert naar 25 landen. Een stevig uitgebouwd netwerk en verschillende samenwerkingen dragen bij tot dat succes.

Z-Industry Factory of the Future (1) - 07/02/19

E.D.&A. ontwikkelt en produceert elektronische besturingen voor industriële machines en apparaten. Het won een Factory of the Future Award in 2016 en is dit jaar opnieuw bekroond. De sterke groei van ED&A - nu goed voor ruim 16 miljoen euro omzet en bijna 80 medewerkers - is mede te danken aan de verdere inspanningen om de productie nog digitaler te maken.

Z-Industry Fedustria (9) - Neves & European Spinning Group - 30/11/17

De textiel- , hout- en meubelsector telt heel wat industriële toppers, die Europese kampioenen zijn. Maar minder bekend is dat liefst 90% van onze industrie bestaat uit kmo's. Zoals Neves uit Ninove, dat zich gespecialiseerd heeft in kasten op maat en European Spinning Group, een textielgroep die garens produceert voor weverijen en breiers.

Z-Industry Fedustria (8): IVC - 23/11/17

De Vlaamse textielsector telt diverse bedrijven die zijn uitgegroeid tot wereldleider in hun niche. Zo is IVC met hoofdkwartier in Avelgem dankzij innovatie, investeringen en sterke groei één van de grootste producenten van luxe vinylvloeren ter wereld.

Z-Industry Fedustria (7): Wendbaarheid - 15/11/17

Eén van de belangrijkste succesfactoren van de Belgische textielsector, is haar lange traditie van innovatie en wendbaarheid. Copaco Screenweavers uit Bavikhove is een groeibedrijf dat een sterke positie heeft uitgebouwd in de niche van gespecialiseerd doek.