Z-Innovation: Genomineerden AHA! Award (deel 1) - 05/12/19

Tijdens de Antwerp Innovation Night in december wordt voor het eerst de AHA! Award uitgereikt. Het gaat om een bekroning voor innovatieve onderzoekers verbonden aan de Associatie van Universiteit & Hogescholen Antwerpen die met hun onderzoek en expertise bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De eerste awardcategorie bekroont een beloftevol innovatietraject.

Z-Innovation UAntwerpen: Thuis op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen 28/11/19

Antwerpen kent een sterke dynamiek van innovatieve ondernemingen. Innovatieve startups en gevestigde ondernemingen die actief zijn in gezondheid en milieu, kunnen bijvoorbeeld terecht op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Daar is ook iFlux gevestigd, een spin-off van de Universiteit Antwerpen en VITO, die innovatieve technologie ontwikkelt om grondwaterverontreiniging in kaart te brengen.

Z-Innovation UAntwerpen: Medische doorbraken in de maak 07/11/19

In de medische wereld is er niet alleen een sterke technologische evolutie. Ook wetenschappers blijven gedreven zoeken naar nieuwe therapieën voor ziektes die tot nog toe ongeneeslijk bleken te zijn. De celtherapie voor multiple sclerose en immuunprofielen waar in Antwerpen aan wordt gewerkt, kunnen voor doorbraken zorgen.

Z-Innovation UAntwerpen: Duurzame chemie krijgt alle kansen in Antwerpen 31/10/19

Chemie en life sciences vormen een belangrijke industriële cluster in de regio Antwerpen. Omdat de nood aan innovatie en kruisbestuiving tussen wetenschappers en ondernemers groot is, staan een hele reeks nieuwe initiatieven op stapel. Een eerste concrete realisatie is het eco-bedrijventerrein BlueGate Antwerp, op de gesaneerde terreinen van het vroegere Petroleum Zuid.