Z-Insurance (7) - 13/12/16

Z-Insurance (7) - 13/12/16

De wereld waarin ondernemingen zakendoen wordt almaar complexer. Meer concurrentie, snellere levertermijnen, digitalisering, internationalisering... Al die evoluties brengen geregeld ook nieuwe risico's met zich mee, waartegen een ondernemer zich maar beter kan indekken. Bij een dispuut tussen partijen kan de rechtsbijstand op verschillende manieren helpen om tot een oplossing te komen.

Z-Insurance (6) - 06/12/16

Z-Insurance (6) - 06/12/16

Vlaanderen heeft de ambitie de logistieke draaischijf van Europa te zijn. Onze economie telt heel wat transport- en logistieke bedrijven, die vaak onder zeer hoge tijdsdruk moeten presteren. Een doorgedreven veiligheidsbeleid is dus geen overbodige luxe.

Z-Insurance (5) - 29/11/16

Z-Insurance (5) - 29/11/16

Veiligheid is voor bedrijven een absolute prioriteit. Omgaan met risico's en de juiste maatregelen nemen om ongevallen en incidenten te voorkomen, is dan ook een dagelijks aandachtspunt. Voor het kranenbedrijf Michielsens uit Wijnegem is veiligheid core business.

Z-Insurance (4) - 10/05/16

Z-Insurance (4) - 10/05/16

Zaken doen wordt hoe langer hoe meer een digitaal gebeuren. Zo lijkt e-commerce in België eindelijk door te breken, worden nieuwe internet-of-things toepassingen ontwikkeld en maken steeds meer bedrijven gebruik van big data. Maar al die evoluties brengen ook een aantal nieuwe risico's met zich mee.

Z-Insurance (3) - 03/05/16

Z-Insurance (3) - 03/05/16

Wanneer iemand plots onwel wordt en problemen aan het hart heeft, zijn de eerste vijf minuten cruciaal om te overleven en hersenbeschadiging te vermijden. Om de eerste hulp bij zo'n incident te faciliteren, wordt op steeds meer plaatsen een automatische externe defibrillator of AED geinstalleerd.

Z-Insurance (2) - 26/04/16

Z-Insurance (2) - 26/04/16

Onze economie evolueert razendsnel. En de wereld waarin kmo's actief zijn wordt dus ook complexer. Ondernemen en zakendoen is per definitie risico's nemen. Maar het lijkt erop dat de risico's alleen maar groter worden. De laatste 15 jaar is er een tendens dat er ook vaker tegen bestuurders van een kmo of vzw een vordering wordt ingesteld. Toch zijn er diverse mogelijkheden om bestuurders te beschermen.

Z-Insurance (1) - 19/04/16

Z-Insurance (1) - 19/04/16

Fietsen en fietstoerisme zit in ons land duidelijk in de lift. Belgen investeren dan ook meer in kwalitatieve en in elektrische fietsen. Maar tegelijk met het fietscomfort verhoogt ook de techniciteit. Omdat fietsen duurder worden en een herstelling meer technische kennis vereist, sluiten steeds meer mensen een specifieke verzekering of bijstand af voor hun fiets.