Een autoverzekering, brandpolis, aansprakelijkheidsverzekeringen, ze zijn essentieel voor consumenten en bedrijven. Vaak nemen we daar een rechtsbijstandsverzekering bovenop. Maar staan we wel genoeg stil bij de keuze van die rechtsbijstand?

In Z-Insurance reeks die dit najaar elke donderdag op uw scherm te zien is, hebben we het over de gevolgen van de coronaviruscrisis in de verzekeringssector en welke nieuwe oplossingen en diensten ze voorstelt. In deze aflevering focussen we op de onafhankelijke verzekeringsmakelaars en hoe zij zich hebben aangepast.

De rechtsbijstand is in ons land in opmars. Dat is geen verrassing, want de federale overheid heeft een fiscaal voordeel ingevoerd voor particulieren die een rechtsbijstandspolis onderschrijven. In deze aflevering bekijken we de evoluties in de rechtsbijstand sinds de coronacrisis.

De voorbije weken gaf Z-Insurance een overzicht van hoe verzekeringsmaatschappijen en makelaars zijn omgegaan met de impact van de coronacrisis. De digitalisering van de sector kreeg een boost en er werden ook nieuwe oplossingen en diensten voorgesteld. In deze afleveringen maken we de balans op met Marc Simons, de voorzitter van Brocom.

Elk arbeidsongeval is er één teveel. Net daarom besteden de verzekeringsmaatschappijen en makelaars heel wat aandacht aan initiatieven rond preventie. Nieuwe digitale tools kunnen daar ook toe bijdragen.

De voorbije maanden is het al corona wat de klok slaat. Er heerst overal onzekerheid. Maar hoe zit het eigenlijk met de markt van de levensverzekeringen? Is het als particulier of bedrijfsleider nu wel het moment om een levensverzekering af te sluiten?

Digitalisering, Covid-19, de wijzigingen in de wetgeving, de evolutie van de vragen en noden van klanten. Al die zaken hebben een impact op het vak van de verzekeringsmakelaar en het aanbod van de verzekeraars. Vandaag bekijken we dat in detail voor de arbeidsongevallenverzekering.

Wie na zijn actieve loopbaan graag zijn levensstijl in alle comfort wil verderzetten, doet er goed aan een extralegaal pensioen op te bouwen. Zoals de naam het al zegt: het gaat om een aanvulling op het wettelijke pensioen. Voor een aanvullend pensioen voor bedrijfsleiders zijn er verscheidene verzekeringsoplossingen. In deze uitzending bekijken we hoe u de juiste keuze maakt.

De coronacrisis heeft een belangrijke impact op onze hele economie. En dus ook op de verzekeringssector en de makelaars, die in ons land nog altijd het belangrijkste aanspreekpunt vormen voor klanten. Wat zijn de gevolgen? En hoe ziet de toekomst eruit voor de sector? KPMG Global Insurance heeft een studie gemaakt over Covid-19 en de verzekeringswereld.

Voor bedrijfsleiders met een vennootschap bestaan er verschillende mogelijkheden om een extralegaal pensioen op te bouwen. We spreken dan over een Individuele Pensioentoezegging en een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen of afgekort IPT en VAPZ. In deze aflevering leggen we uit wat de IPT inhoudt en welke de voordelen zijn voor bedrijfsleiders.

Belgische bedrijven zijn een gegeerd doelwit voor cybercriminelen. Maar liefst 12% van de aangevallen bedrijven gaven aan dat ze vorig jaar meer dan 500 keer geconfronteerd werden met een cyberincident. In deze aflevering bekijken we hoe u zich als bedrijf kunt verzekeren tegen cyberaanvallen en op welke bijstand u mag rekenen.