Als hoogleraar en algemeen beheerder van de KU Leuven is Koenraad Debackere gepassioneerd door valorisatie van wetenschappelijk onderzoek en technologietransfer. Hij is een veelgevraagd adviseur voor het Vlaamse innovatiebeleid en volgt de biotech sector van nabij.

Isabel Vercauteren is CEO van startup Aphea.bio, een biotechbedrijf dat producten ontwikkelt voor de duurzame landbouw. De onderzoekster werkte al mee in verschillende groene biotechbedrijven en hoopt nu met Aphea.bio een nieuw succesverhaal te schrijven.

Ajit Shetty is erevoorzitter van Janssen Pharmaceutica en voorzitter van VIB. Tijdens zijn loopbaan bij het farmaconcern zag hij de biotech als nieuwe sector ontstaan. In dit interview praat hij over de maatschappelijke uitdagingen vandaag, hoe biotechbedrijven mee voor de oplossingen kunnen zorgen en wat de impact van de covid-19 crisis is op de verdere ontwikkeling van de sector.

Argenx is een biotechbedrijf met vestigingen in Gent, Boston en Tokyo. Het specialiseert zich de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van ernstige ontstekings- en kankerziekten. CEO Tim Van Hauwermeiren vertelt waarom hij voor de biotechsector koos, wat de uitdagingen zijn voor Argenx en wat het succes verklaart van de Vlaamse biotech.