Z-New Technologies (10) - 25/10/16

Z-New Technologies (10) - 25/10/16

In het kader van het project 'Scholen voor Morgen' wordt in Beringen het grootste scholencomplex van België gebouwd. En die school van de toekomst is er eentje die digitaal gaat.

Z-New Technologies (9) - 18/10/16

Z-New Technologies (9) - 18/10/16

De toeristische sector in België heeft recent flink geïnvesteerd in nieuwe technologieën. Dat is cruciaal omdat de nieuwe generatie toeristen op zoek is naar meer beleving. De provincie Limburg is daar een mooi voorbeeld van. In Bilzen opende zopas een gloednieuwe attractie die gebaseerd is op zeer vernieuwende technologie. Bilzen Mysteries combineert een film op tablet met licht- en geluidseffecten.

Z-New Technologies (8) - 11/10/16

Z-New Technologies (8) - 11/10/16

De Belgische bouwgroep Willemen heeft de technologie van Virtual Reality als één van de eerste in Europa omarmt .Het bedrijf werkt al langer met het BIM-systeem ofwel Building Information Modeling waarbij een bouwwerk wordt opgebouwd in een 3D-model.

Z-New Technologies (7) - 04/10/16

Z-New Technologies (7) - 04/10/16

Het gebruik van apps op mobiele apparaten geraakt al goed ingeburgerd in het bedrijfsleven. Zo is bij CSD, Centrale de Services à Domicile in Luik, met succes een pilootproject afgerond waarbij een app wordt gebruikt in de afdeling huishoudhulp.

Z-New Technologies (6) - 27/09/16

Z-New Technologies (6) - 27/09/16

Met het actieplan 2.0 voor Flanders Care gaat de Vlaamse regering meer inzetten op innovatie in de zorg. Voor Vlaams minister van welzijn en volksgezondheid Jo Vandeurzen is technologische innovatie cruciaal. Zo werd de zorgapplicatie Zapps afgelopen zomer geïntroduceerd in een groot aantal woonzorgcentra. Zapps is een elektronisch zorgdossier ontwikkeld door Care Solutions.

Z-New Technologies (5) - 07/06/16

Z-New Technologies (5) - 07/06/16

De digitalisering is een grote uitdaging voor de kleinhandel in België. Volgens een studie van Unizo ziet 50% van de handelaars omni-shopping als een bedreiging. Citylife biedt de moderne consument en de detailhandelaar een digitaal alternatief voor het klassieke getrouwheidssysteem.

Z-New Technologies (4) - 31/05/16

Z-New Technologies (4) - 31/05/16

Het gebruik van papier op de werkvloer wordt momenteel in een snel tempo vervangen door smarthphones of tablets. Ecowater is wereldleider op het gebied van waterverzachters. In België hebben ze een vestiging in het Antwerpse Olen. Het bedrijf is overtuigd van de digitale revolutie en heeft beslist om tablets te introduceren. Al hun onderhoudstechniekers zijn uitgerust met een tablet.

Z-New Technologies (3) - 24/05/16

Z-New Technologies (3) - 24/05/16

Pieter Van Leugenhagen is met zijn start-up bedrijf gepassioneerd bezig om Virtual Reality te implementeren in het bedrijfsleven. VR is volgens hem de nieuwe revolutie op het gebied van video en film. Reisorganisatie Connections is een bedrijf dat heel sterk gelooft in Virtual Reality en heeft de VR brillen recent geïntroduceerd in hun nieuw winkelconcept.

Z-New Technologies (2) - 17/05/16

Z-New Technologies (2) - 17/05/16

Virtual Reality zoekt gretig zijn weg naar de consumentenmarkt. Bovendien bekleedt België een pole position op het gebied van techniek en ontwikkeling. In pretpark Bobbejaanland opende deze maand een nieuwe attractie op basis van Virtual Reality.

Z-New Technologies (1) - 10/05/16

Z-New Technologies (1) - 10/05/16

Er wordt snel gereden op de digitale snelweg. Zo moet papier steeds meer plaats ruimen voor apps en tablets. Ook Scansource uit Brussel kiest resoluut voor de digitale snelweg. Het beursgenoteerde Amerikaans bedrijf heeft haar Europee hoofdkantoor in Brussel en het centrale Europese magazijn staat in Luik. Ze zijn gespecialiseerd in Point of Sale en barcode technologie.