Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 6

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 6

De binnenvaart is duurzaam, flexibel en economisch. Deze laatste aflevering van Z-Wijzer toetst de veronderstellingen aan de feiten. Ignace Gabriëls van Gabriëls brandstoffen en Stefan Gielen van Nyrstar delen hun ervaringen over het transport via de Vlaamse binnenwateren.

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 5

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 5

Wat Leonardo da Vinci met het ontstaan van de Vlaamse kanalen te maken heeft en op welke manieren de Vlaamse overheid de binnenvaart verder wil promoten, komt u te weten in deze aflevering van Z-Wijzer met Minister Ben Weyts en gedelegeerd bestuurder van Waterwegen en Zeekanaal Leo Clinckers.

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 4

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 4

Gisele Maes (Victrol) en Patrick Hermans (Deseo) zijn twee ondernemers die het reilen en zeilen van de binnenvaart als geen ander kennen. In deze aflevering beschouwt Patrick het leven op het schip terwijl Gisele haar visie geeft over het belang van innovatie.

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 3

Z-Wijzer Binnenscheepvaart - 3

In deze derde aflevering legt Paul Lambrechts van Promotie Binnenvaart Vlaanderen uit welke tools er allemaal beschikbaar zijn voor bedrijven om hun logistieke noden via de binnenvaart op te lossen. Daarnaast legt ondernemer Antoon Van Coillie uit wat hem inspireerde om een nieuw type schip te ontwerpen dat het onafhankelijk transport van paletten en big bags mogelijk maakt op kleinere waterwegen.