Z-Exportation: Mithra Pharmaceuticals Luik 09/11/18

Belgische bedrijven veroveren de wereld. In eerste instantie is de Europese Unie een logische exportmarkt. Vaak zijn verre exportbestemmingen nog interessanter, maar uiteraard houden die ook meer risico's in. Hoe ga je daarmee om? We vroegen het aan Jean-Manuel Fontaine, Head of External Affairs bij Mithra Pharmaceuticals en Gert Lambrecht van Credendo.

Z-Exportation: Newtec Sint-Niklaas 08/11/18

Als open economie is ons land aangewezen op export. Zeker voor bedrijven die zich specialiseren in een niche is internationale expansie een must. In een aantal hoogtechnologische sectoren behoren Belgische ondernemingen dan ook tot de wereldtop. Newtec uit Sint-Niklaas is één van hen. In deze uitzending praten we met CEO Thomas Van den Driessche en ook Gert Lambrecht van Credendo.

Z-Exportation (2) - 26/10/18

Traditioneel gaat het gros van de Belgische export naar andere landen binnen de Europese Unie, maar ook verdere bestemming zoals Turkije, Afrika of Azië zitten in de lift. Hoe beheren ondernemingen die risico's en hoe kijken ze naar de toekomst? Een gesprek met Tom Vantyghem, group credit manager van Sioen Industries en Gert Lambrecht van Credendo.

Credendo Trade Forum (6) - 10/11/16

Picanol is succesvol actief in het buitenland. Johan Verstraete (Vice President Marketing, Sales & Service bij Picanol) licht enkele hindernissen toe bij de ontwikkeling van business in opkomende markten.

Credendo Trade Forum (5) - 03/11/16

Dure machines leveren aan klanten in het buitenland is niet zonder risico. Geert Chielens (CFO van Michel Van de Wiele nv) vertelt hoe het bedrijf met die risico's omgaat in de uitbouw van de export.

Credendo Trade Forum (3) - 20/10/16

Upgrade Energy verovert groeimarkten met de steun van Credendo. Raf Vermeire (CEO van Upgrade Energy) legt uit hoe hij erin slaagt Chinese klanten leverancierskredieten te bieden.

Credendo Trade Forum (2) - 13/10/16

De prijzenslag op de internationale grondstoffenmarkt kent winnaars en verliezers. Hoe komt dat en wie zijn ze? Louise Van Cauwenbergh (Country and Sector Risk Analyst Credendo Group) geeft tekst en uitleg.

Credendo Trade Forum (1) - 06/10/16

Macro-economie en geopolitiek bepalen mee de evolutie van de internationale handel. Frank Vanwingh (Group Deputy CEO van Credendo Group) schetst met kennis van zaken de vooruitzichten ter zake.

Credendo Trade Forum (4) - 27/10/16

Katoen Natie is aandeelhouder van Katoen Natie Khonaini in Saoedi-Arabië. Bernard Steverlynck (Financial Controller bij Katoen Natie) beschrijft enkele mogelijkheden om de financiële onzekerheid bij directe investeringen in het buitenland te beperken.