Goederenbehandelaar Zuidnatie is al 150 jaar een vertrouwde naam in de haven van Antwerpen. Het familiebedrijf heeft zich de voorbije jaren geprofessionaliseerd en strategisch gediversifieerd. Omwille van die keuzes werd het door Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven opgenomen in de lijst van Best Managed Companies.

Corona heeft zowat alles veranderd en niet in het minst onze manier van werken. We doen vaker aan telewerk, we gebruiken meer dan ooit digitale middelen om met de collega's te communiceren en flexibele werkuren worden stilaan de norm. Deze crisis vraagt dus een uitgekiende HR-strategie. Steve Dupont, HR manager van De Costere Accountancy, geeft tekst en uitleg.

Vlaanderen telt meer dan 30.000 sportclubs. Vaak zijn dat VZW's en al kan je een VZW niet vergelijken met een klassiek bedrijf: er zijn geen aandeelhouders, des te meer vrijwilligers en de structuur is soepeler. Toch moet de boekhouding kloppen en moeten ook sportclubs een jaarrekening en een balans indienen. En dus hebben de clubs baat bij de professionalisering van het financieel beheer. Een goed voorbeeld is Knack Volley uit Roeselare. Rosita Van Maele is daar financieel verantwoordelijke en houdt de uitgaven en inkomsten van de club nauwlettend bij.

Vanheede Environment Group maakt al meer dan 50 jaar werk van circulariteit. Al 94% van de afval- en reststoffen die het bedrijf inzamelt wordt gerecycleerd of verwerkt tot een nuttige toepassing. Om nieuwe inzichten te krijgen, liet het management zich begeleiden door coaches van Deloitte Private. Dat resulteerde in het Best Managed Companies-label, uitgereikt door Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven.

De bouwsector investeert de laatste jaren fors in innovatie en duurzaamheid. De familiale bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter realiseert spraakmakende bouwprojecten op een verantwoorde manier. Het bedrijf werd door Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven uitgeroepen tot Best Managed Company.

In deze laatste aflevering bekijkt Cynthia samen met Expert Real Estate Investment Kay Mortier welke financieringsmogelijkheden er allemaal zijn om te investeren in vastgoed.

Stadsbader zag het levenslicht in 1946 en is vandaag een derde generatie familiebedrijf. Enkele recente overnames betekenden een stevige uitbreiding van de specialisatiedomeinen en een versterking van de marktpositie. Stadsbader kreeg dit jaar het kwaliteitslabel Best Managed Company, toegekend door Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven.