De bedrijfsoverdracht vormt een belangrijk momentum in het leven van veel ondernemingen én ondernemers. Het is niet altijd makkelijk om een geschikte overnemer te vinden, of een goed bedrijf om over te nemen. Dat is net waar overnamemarkt.be, een initiatief van UNIZO, over gaat: de link leggen tussen overnemers en overlaters.

De overnamemarkt in Vlaanderen draait op volle toeren. En dat is goed nieuws voor onze economie. Maar een heikel punt blijft vaak de financiering van zo'n deal. Brecht Verhaegen van investeringsmaatschappij PMV geeft aan hoe een overnamefinanciering geregeld kan worden.

Een bedrijfsoverdracht is een belangrijk momentum, een opportuniteit die een onderneming een nieuw elan kan geven, die verder groei of professionalisering mogelijk maakt. Tim Lievens van investeringsmaatschappij PMV vertelt hoe de overnamemarkt in Vlaanderen er vandaag voor staat en wat de voornaamste tendensen zijn.

Jaarlijks stelt VLAIO opvolging en overdracht bij bedrijven in de kijker met de Week van de Bedrijfsoverdracht. Maar het thema is uiteraard het hele jaar lang actueel. In een vijfdelige reeks Z-EXTRA bekijken we de aandachtspunten rond bedrijfsoverdracht en de trends op de overnamemarkt. In de eerste aflevering legt Danny Van Assche van UNIZO uit waarom ondernemers best vroeg genoeg aan hun overdracht beginnen te denken.