Rijden op waterstof Bedrijven en kennisinstellingen bouwen in de provincie Vlaams-Brabant aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zulke innovatieve projecten krijgen de steun van Smart Hub Vlaams-Brabant en het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland.. In het kader van de energietransitie ontwikkelde Colruyt Group een interessante waterstoftoepassing. De retailgroep is een pionier in duurzame energie en opende in Halle recent nog één van de eerste publieke waterstoftankstations van ons land.

Nallian: Smart Data Sharing Bedrijven en kennisinstellingen bouwen in de provincie Vlaams-Brabant aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zulke innovatieve projecten krijgen de steun van Smart Hub Vlaams-Brabant en het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland.. In deze aflevering belichten we het belang van datasharing in de luchtcargo. Zo ontwikkelde Nallian het open dataplatform BRUcloud om de gegevensuitwisseling op de vrachtzone van Brussels Airport vlotter te laten verlopen. Sindsdien kloppen ook internationale luchthavens bij hen aan.

Bedrijven en kennisinstellingen bouwen in de provincie Vlaams-Brabant aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zulke innovatieve projecten krijgen de steun van Smart Hub Vlaams-Brabant en het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. In deze aflevering belichten de opkomst en ontwikkeling van 3D geprinte implantaten om gewrichtsslijtage tegen te gaan. 3D Systems en Antleron gaan nog een stap verder en bekijken hoe ze die implantaten nog beter en levend kunnen maken.

Bedrijven en kennisinstellingen bouwen in de provincie Vlaams-Brabant aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zulke innovatieve projecten krijgen de steun van Smart Hub Vlaams-Brabant en het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. In deze aflevering laten we Ectosense aan het woord. Zij ontwikkelen een klein diagnostisch toestelletje dat slaapapneu heel eenvoudig in de thuisomgeving diagnosticeert. Het aantal Belgen met slaapapneu neemt immers alsmaar toe en de drempel om naar een ziekenhuis te gaan is vaak hoog. Nightowl biedt dan een ideale oplossing.

Facadeclick: circulaire bouwtechniek Bedrijven en kennisinstellingen bouwen in de provincie Vlaams-Brabant aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zulke innovatieve projecten krijgen de steun van Smart Hub Vlaams-Brabant en het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. In deze aflevering laten we de jonge, innovatieve speler in de bouwsector Facadeclick aan het woord. De afgelopen drie jaar verrichte dit bedrijf onderzoek naar circulaire bouwstenen, geïnspireerd door Lego-blokjes.

Bedrijven en kennisinstellingen bouwen in de provincie Vlaams-Brabant aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zulke innovatieve projecten krijgen de steun van Smart Hub Vlaams-Brabant en het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. In deze aflevering laten we de jonge, innovatieve speler in de bouwsector Facadeclick aan het woord. De afgelopen drie jaar verrichte dit bedrijf onderzoek naar circulaire bouwstenen, geïnspireerd door Lego-blokjes.