Slaan de zenuwen ook toe als u moet presenteren voor een publiek? En vertrouwt u voor de lay-out van uw slides op PowerPoint? Coach Toon Verlinden toont hoe het beter kan in zijn boek "The Floor is Yours".

"We moeten samen de markt groot maken, dat is in ieders belang". Hiermee reageert Huub Vermeulen, CEO van het Nederlandse Bol.com, voor het eerst op de oproep begin deze week van enkele Belgische bedrijfsleiders om op Belgische webshops te kopen.

Professor Johan Albrecht van Itinera becijferde verschillende scenario's voor het energiebeleid in het komende decennium. De sluiting van kerncentrales is een haalbare optie, maar dat gaat best gepaard met een flinke daling van het energiegebruik.

Alle tekenen staan gunstig voor de economie het komende jaar, zegt hoofdeconoom William De Vijlder. Het klopt dat de financiële markten dat al erg duur inprijzen, maar wellicht pas vanaf de zomer zouden er wolken aan de lucht kunnen verschijnen.

Het is de tijd van het jaar: veel werknemers krijgen een uitnodiging voor het evaluatiegesprek. Vaak is dat éénrichtingsverkeer. Bovendien moeten leidinggevenden meer polsen of hun werknemers in de zogenaamde "flow" geraken, vindt Danielle Krekels van het HR-kenniscentrum CoreTalents.

Woman on Board hield een enquête over de bewuste en onbewuste vooroordelen ten aanzien van vrouwelijk leiderschap. Mannen blijken positiever te staan tegenover een vrouwelijke baas dan tegenover een mannelijke. Maar vooral: vooroordelen tegenover vrouwen vallen weg zodra ze leidinggevend zijn.

Al 112 bedrijven en organisaties scharen zich achter de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN sinds die 2 jaar geleden zijn afgesproken. Dat zegt Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking. Goed nieuws, vindt hij, want volgens hem kunnen we met lokaal ondernemerschap de extreme armoede in het zuiden doen verdwijnen.

De bitcoin is een zeepbel die vroeg of laat gaat barsten. Daar zijn steeds meer economen het over eens. De voorstanders beweren nochtans dat de bitcoin een vaste geldhoeveelheid heeft. En dat ze geen extra geld creëert, zoals de centrale banken nu wel doen. Een argument dat niet helemaal opgaat, zegt Koen De Leus (BNP Paribas Fortis). Zijn advies: blijf eraf.

Te weinig bedrijven in België slagen erin om écht te innoveren, ondanks de juiste mensen en het harde werken. Ze maken producten waar niemand op zit te wachten. Yoav Nir (ex-Barco) wil de bedrijven helpen om met het juiste product naar de markt te gaan.

Payconiq - de mobiele betaalapp in handen van ING, KBC en Belfius - laat nu ook betalingen toe via QR-code. Op die manier wil Payconiq nog meer consumenten en handelaars overtuigen mobiel te betalen. Ondertussen hebben er zich al 40.000 handelaars en vrije beroepers aangesloten.

Zonder sociale media had Laurentine Van Landeghem (25) niet gestaan waar ze nu staat: een webshop en 3 fysieke kledingwinkels onder de naam Clouds of Fashion. Het is één van de vele lessen die ze heeft neergeschreven in haar boek "From blog to brand".

De Brusselse vestiging van Start It @KBC, een accelerator die start-ups doet groeien, is verhuisd naar een groter pand. Er is namelijk veel interesse bij jongeren om zelf een onderneming op te richten. Het diverse en internationale karakter van Brussel is een goede voedingsbodem, aldus Lode Uytterschaut.

De laatste 6 jaar zijn er in de vestiging van Pfizer in Puurs 1000 mensen aangeworven. En ook nu is Pfizer op zoek naar opnieuw 100 extra mensen, vooral technische profielen. Pfizer blijft dus investeren in ons land, om tal van redenen, maar ook om fiscale redenen, zegt topman Karel Van De Sompel.

Als we beleggen op de beurs moet onze kennis op de eerste plaats komen, en onze emoties op de tweede plaats. Het boek van Geert Janssens ("De bewuste belegger", uitgeverij AUP) wil ons daar bij helpen, want vaak gebeurt net het omgekeerde.

Er moet een Europese sociale inspectie komen, vindt Bart Elias, specialist arbeidsrecht bij consultant PwC. Pas dan zal de nieuwe richtlijn rond detachering werken. De impact van die nieuwe regels op de Belgische economie zal eerder klein zijn, denkt PwC.

Er is een ongeziene stoelendans aan de gang bij de top van de Federal Reserve. Het lijkt erop dat de bankenwetgeving soepeler wordt en er wordt een zacht rentebeleid verwacht. Met alle mogelijke gevolgen van dien.