5G? Deze innovatietrein wilt u niet missen!

Proximus
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

11 augustus 2020, 14:19 Bijgewerkt op: 17 november 2021, 14:07

De vijfde generatie netwerktechnologie opent een wereld van innovatieve toepassingen voor industriële bedrijven, e-gezondheid, media, beveiligingsdiensten, en tal van andere sectoren. Mens, machine en site werken met het 5G-netwerk van Proximus nog efficiënter samen. 5G geeft het startschot voor grootschalige innovatie. Wat de 5G-technologie ook voor uw organisatie kan betekenen, leest u hier.

Stel u een wereldhaven voor waar zelfrijdende wagens de kortste weg vinden tussen de eindeloze rijen zeecontainers. Met drones die hun haarscherpe bewakingsbeelden zonder enige vertraging doorsturen en sleepboten die altijd met elkaar en de haven zijn verbonden. Waar augmented en virtual reality de havenarbeiders een digitaal handje helpen.

Een toekomstbeeld? Met de expertise van Proximus proeven de havenbedrijven vandaag al van de oneindige mogelijkheden van een betrouwbaar 5G-netwerk. Een pilootproject: zes maanden lang testen en evalueren ze digitale, industriële toepassingen die hun efficiëntie een stevige boost geven. Als morgen het 5G-netwerk in het hele land ontrold wordt, is de haven er helemaal klaar voor.

Reken op de expertise van Proximus

We zijn vandaag allemaal verbonden met onze smartphone, houden videoconferenties, dragen smartwatches, spelen online games. Maar met de opvolger van 4G kunt u straks veel meer dan uw film binnen een paar seconden downloaden. The Internet of Things – waar alles met elkaar geconnecteerd is – geeft de uitrol van 5G een sterke boost en omgekeerd. Zeker in de bedrijfswereld en industrie is de vijfde generatie mobiele netwerktechnologie een innovatietrein die u niet wilt missen.

Bereidt uw organisatie zich al voor om mee te rijden op de revolutionaire 5G-trein? Met Proximus erbij zit uw bedrijf goed voor een digitale transformatie. De operator lanceerde in het voorjaar als eerste 5G in ons land. Uw geknipte partner om uw bedrijf met de juiste innovatieve technologieën naar een hoger niveau te tillen.

5G? Sneller, betrouwbaarder en energiezuiniger!

Wat maakt 5G zo revolutionair? De nieuwe netwerktechnologie maakt gebruik van hogere frequenties. Daardoor is er meer mobiele bandbreedte beschikbaar dus een groter debiet, een hogere snelheid. Veel sneller! Vergelijk het met een autobaan: 4G is een klassieke steenweg terwijl 5G een autosnelweg is met een hele resem rijvakken met veel hogere maximumsnelheden. De beelden van uw bewakingsdrone komen haarscherp en ook zonder veel oponthoud binnen. Dat komt omdat een 5G-verbinding veel minder vertraging heeft. Latentie, in het jargon, is de reactietijd tussen een dataverzoek en het antwoord daarop.

Bij 5G is die tijd amper 1/1000ste van een seconde. Denk aan applicaties die onmiddellijke reactie vereisen: superefficiënte robotica in productielijnen of een hyperrealistische weergave van virtual reality. Ziet u de mogelijkheden al in uw onderneming?

5G werkt ook veel efficiënter en neemt daardoor minder ruimte in op de verbinding. Dus kunnen er veel meer apparaten tegelijkertijd verbonden worden en data doorsturen. Een boost voor het ‘Internet of Things’ waar alles met elkaar verbonden is. Bedenk welke efficiëntiewinst dit voor een geautomatiseerde industriële site kan betekenen. Tijdrovende manuele handelingen en inspecties worden dankzij de technologie preventief en in een mum van tijd afgewerkt.

Wilt u meer weten over 5G? Wat deze technologie voor uw onderneming en de ontwikkeling van compleet nieuwe businessmodellen kan betekenen? Laat u inspireren op www.proximus.be/5G.