Young Leaders - Inspiring Mentors (15) - 27/01/17

Young Leaders - Inspiring Mentors (15) - 27/01/17

In deze vijftiende en laatste aflevering van "Young Leaders - Inspiring Mentors" ontmoet Hadrien Chef de baas van NRJ: Marc Vossen. Terwijl de eerste tijdens zijn traject verandert van werkgever, is de laatste reeds veertig jaar actief in de radiowereld. Hoewel hij een diploma rechten op zak heeft, besliste hij om zijn droom te verwezenlijken en, waarom niet, mensen te inspireren die het kunnen gebruiken.

Young Leaders - Inspiring Mentors (14) - 20/01/17

Young Leaders - Inspiring Mentors (14) - 20/01/17

De inwoners van de Provincie Limburg zijn gekend om het feit dat ze het warmste, gezelligste en sympathiekste volk van Vlaanderen zijn. In deze veertiende aflevering van Young Leaders Inspiring Mentors ontmoeten we twee personen die allebei afkomstig zijn uit diezelfde provincie. Naast hun afkomst delen ze ook een passie voor de wielersport.

Young Leaders - Inspiring Mentors (12) - 06/01/17

Young Leaders - Inspiring Mentors (12) - 06/01/17

Dat de cultuur- en de bedrijfswereld niet noodzakelijk enorm hoeven te verschillen in de manier waarop de managers hun werk doen, wordt in deze twaalfde aflevering van Young Leaders Inspiring Mentors nog maar eens benadrukt. Een boeiende ontmoeting tussen Frédéric Leynen, consultant en Peter de Caluwé, algemeen directeur van De Munt.

Young Leaders - Inspiring Mentors (11) - 30/12/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (11) - 30/12/16

Ellen De Vleeschouwer maakt deel uit van het marketing team van AG Insurance. Een jongedame van 31 lentes die nu een aantal belangrijke stappen zet in haar carrière. In deze aflevering ontmoet ze Peter Verschelden, CEO van Moore Stephens België. Men zou kunnen denken dat een boekhoudingsexpert en een marketeer niet gemaakt zijn voor elkaar, maar de energie tussen beide bewijst het tegendeel.

Young Leaders - Inspiring Mentors  (10) - 23/12/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (10) - 23/12/16

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors In deze aflevering volgen we het traject van een bijzonder duo. Ann Lettens, werkzaam op de 'international tax' afdeling bij Moore Stephens en Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel. Een kruising tussen een leeuw en een stier. En dit alles in een uitzonderlijke setting.

Young Leaders - Inspiring Mentors (9) - 16/12/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (9) - 16/12/16

Dat men als mentee gecoacht zou worden door een Minister, had waarschijnlijk niemand kunnen verwachten. En toch is het wat Nathalie Cambier overkwam. Haar wensen en verzuchtingen heeft ze kunnen delen met onze Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt. Gedurende hun traject merkte Nathalie dat ze haar zinnen eigenlijk had gezet op een totaal verschillende job dan waar ze werkte.

Young Leaders - Inspiring Mentors (8) - 09/12/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (8) - 09/12/16

Het is niet omdat men reeds aan het hoofd staat van een team en zich bezig houdt met één van de belangrijkste zaken binnen een bedrij, onderzoek en ontwikkeling, dat men zich niet langer kan laten inspireren door iemand met een andere ervaring. Dat bewijst Hans Aerts ons deze week in zijn ontmoeting met de CEO van BSH Belgium, Georges Van der Meulen.

Young Leaders - Inspiring Mentors (7) - 02/12/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (7) - 02/12/16

Een ontmoeting tussen Cynthia Vanhee, een jonge communicatiedirecteur bij GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, en Arnoud Raskin die zowel straatkinderen onderwijst dankzij Mobile School en bedrijfsleiders of andere kaderleden die hun management skills wensen bij te schaven.

Young Leaders - Inspiring Mentors  (6) - 25/11/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (6) - 25/11/16

Hij mag dan even onder de indruk geweest zijn van de 24 of 27 sets schaken die zijn mentor speelde tegen Kasparov, Niels Van Berlaer heeft reeds twaalf jaar ervaring in een niet al te doordeweekse omgeving: die van Deme. Zijn mentor, expert schaker en tevens CEO van CEBEO was alleszins aangenaam verrast met zijn mentee. Een team dat niet snel zal stoppen met boeien.

Young Leaders - Inspiring Mentors  (5) - 18/11/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (5) - 18/11/16

De upcoming leader van deze week is niemand minder dan Sonja Gehlen. Ze had nooit gerekend op het feit dat haar werkplek, de luchthaven van Brussel, in het oog van de storm zou komen op 22 maart van dit jaar. En die gebeurtenissen hebben haar mentor, Laura Ahto, CEO bij de Europese afdeling van Bank of New York, nog dichter bij haar mentee gebracht.

Young Leaders - Inspiring Mentors  (4) - 11/11/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (4) - 11/11/16

Dat Francis Blake, voormalig bestuurder bij Derbigum, zijn kennis en ervaring graag deelt met de generatie opkomende leiders, zal ondertussen geweten zijn. Dat hij dit jaar zijn tijd zou delen met Satoko Nakayama, had hij waarschijnlijk niet verwacht. Een ontluisterende ontmoeting tussen de private sector en de Federale Overheidsdienst Financiën.

Young Leaders - Inspiring Mentors  (3) - 04/11/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (3) - 04/11/16

Hugo Cuypers, een jong aanstormend talent dat nog maar net is gestart met zijn professionele uitdaging. In deze aflevering ontmoet hij Sabine Denis, bestuurder bij een vzw. Een ontmoeting tussen de financiële wereld en de wereld van het duurzaam ondernemen, tussen een kolibrie en een panda. Een relatie met weinig kans op slagen, of toch?

Young Leaders - Inspiring Mentors  (2) - 28/10/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (2) - 28/10/16

Om de digitalisering van AG Insurance kracht bij te zetten, werd Julie Schildknecht, Digital Program Manager bij hetzelfde bedrijf, gekoppeld met John Porter, CEO van Telenet. Deze Australiër is meer dan alleen geïnteresseerd in de digitalisering. Ondanks zijn drukke agenda, heeft hij steeds tijd vrijgemaakt voor zijn mentee. Een 'match made in heaven'.

Young Leaders - Inspiring Mentors (1) - 21/10/16

Young Leaders - Inspiring Mentors (1) - 21/10/16

In deze eerste aflevering van "Young Leaders - Inspiring Mentors", ontdekken we het parcours dat Kathy Van Damme, werkneemster bij de VREG - de energieregulator van Vlaanderen - en Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance, samen hebben afgelegd. Ook al is Kathy werkneemster, toch heeft ze een nieuw bedrijf opgericht. Hans is aangenaam verrast door de energie die deze nieuwe generatie leaders uitstraalt.

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (5) - 26/12/15

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (5) - 26/12/15

15 talentvolle jongeren werden het voorbije jaar gecoacht door een inspirerende mentor tijdens het project "Young Leaders, Inspiring Mentors". Ze hadden vele gesprekken over leiderschap, inspiratie en doorzettingsvermogen, maar ook het belang van teamwork kwam heel vaak aan bod. Hoe zorg je voor betrokkenheid als hefboom voor succes in je organisatie?

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (4) - 19/12/15

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (4) - 19/12/15

Ondernemers, politici of leiders uit het sociale en culturele veld delen graag hun expertise met talentvolle jongeren. Naarmate ze meer tijd met elkaar doorbrengen, wordt er ook gepraat over de moeilijke momenten die je als leider vroeg of laat moet trotseren. En over hoe je met fouten omgaat.

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (3) - 12/12/15

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (3) - 12/12/15

Dankzij Young Leaders, Inspiring Mentors werden 15 talentvolle jongeren het voorbije jaar gecoacht door een inspirerende mentor. Een boeiend traject voor beiden. En uit de interviews blijkt ook hoe belangrijk inspiratie is voor huidige en toekomstige leiders.

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (2) - 05/12/15

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (2) - 05/12/15

Ondernemers, politici of mensen die verantwoordelijkheid dragen in het sociale en culturele veld delen graag hun expertise met toekomstige leiders. Voor de jongeren die via het project "Young Leaders, Inspiring Mentors" worden gecoacht, vormt dat een enorme meerwaarde.

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (1) - 28/11/15

LEAD-IN: Young Leaders - Inspiring Mentors (1) - 28/11/15

Tijdens deze nieuwe jaargang van Z-Young Leaders, Inspiring Mentors laten we 15 duo's van talentvolle jongeren en hun inspirerende mentoren aan het woord. Het eerste gespreksonderwerp is niet toevallig leadership. Wat typeert een goede leider?