Z-Family Business: ATF (1) - 25/04/19

Wat moet er met het familiebedrijf gebeuren, wanneer de bedrijfsleider onverwacht overlijdt? Het is een situatie die emotioneel zwaar is voor de familie en tegelijk bedreigend voor de onderneming. Z-Family Business praat erover met Mieke Frijters van wegenbouwer ATF uit Zandvliet.

Z-Family Business compilatie: vandeputte (compilatie) 30/03/19

De Vandeputte Group uit Moeskroen is een echt voorbeeld van een 'hidden champion'. Een sterk presterend Belgisch bedrijf dat wereldwijd actief is en tot de top in zijn niche behoort. De familiale groep maakt een hele reeks producten op basis van lijnzaad.

Z-Family Business: Vandeputte (2) - 29/03/19

De Vandeputte Group uit Moeskroen is een familiebedrijf in de vijfde generatie. Duurzaamheid en ecologie zijn belangrijke pijlers in de strategie van de onderneming. We praten erover met Henry-François en Pierre Vandeputte.

Z-Family Business: Vandeputte (1) - 28/03/19

Deze maand is Z-Family Business gewijd aan het klimaat en de aandacht voor duurzaam en ecologisch ondernemen. We zijn te gast bij de Vandeputte Group in Moeskroen, producent van lijnzaad, zepen en oleochemische producten. Een familiebedrijf met een lange historiek.

Z-Family Business: De Zetel (compilatie) - 02/03/19

Net zoals vele bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelindustrie zag De Zetel de uitkomst van het brexit referendum in 2016 met lede ogen aan. De urgentie om nieuwe markten aan te boren werd alleen maar groter.

Z-Family Business: De Zetel (2) - 28/02/19

Het familiebedrijf De Zetel is 85 jaar oud. Tot voor kort was het voor zijn export in grote mate afhankelijk van Groot-Brittannië. De voorbije jaren heeft de onderneming echter met succes nieuwe, beloftevolle markten geopend.

Z-Family Business: De Zetel (1) - 28/02/19

Over precies een maand zou de brexit zich moeten voltrekken. Eind maart stapt Groot-Brittannië normaal gezien uit de Europese Unie. Dat kan zware gevolgen hebben, ook voor vele familiebedrijven. Z-Family Business is te gast bij De Zetel in Ardooie, een onderneming die haar strategie heeft omgegooid om minder afhankelijk te worden van de Britse markt.

Z-Family Business: Bister compilatie 02/02/19

Fabienne Bister werkte als journaliste, maar koos er in 1991 voor om haar vader en oom te vervoegen in het familiebedrijf. Ze stapte zelf naar hen toe met een voorstel om het bedrijf over te nemen en een nieuw elan te geven.

Z-Family Business: Bister (2) - 01/02/19

Het verhaal van het familiebedrijf Bister begon in 1926. De kmo is intussen internationaal actief en bedrijfsleidster Fabienne Bister is ook erg geëngageerd in werkgeverskringen.

Z-Family Business: Bister (1) - 31/01/19

Deze maand gaan we in Z-Family Business langs bij Bister in Ciney, een producent van koude sausen. Fabienne Bister maakt deel uit van de derde generatie en staat al bijna 30 jaar aan het hoofd van de onderneming.

Z-Family Business: Helbig (compilatie) - 29/12/18

Om een familiebedrijf leefbaar te houden op lange termijn, is soms een transformatie nodig. Het verhaal van Luc Vermeersch, bedrijfsleider bij Helbig in Ruddervoorde, kan inspirerend werken. Hij bouwde de groothandel uit tot producent van interieuroplossingen voor de retailsector.

Z-Family Business: Helbig (1) - 27/12/18

Om een familiebedrijf leefbaar te houden op lange termijn, is soms een transformatie nodig. Het verhaal van Luc Vermeersch, bedrijfsleider bij Helbig in Ruddervoorde, kan inspirerend werken. Hij bouwde de groothandel uit tot producent van interieuroplossingen voor de retailsector.

Z-Family Business (6): Manna Foods - 30/11/18

Manna Foods is een familiebedrijf dat opgericht in 1935 en vandaag in handen is van de vierde generatie. CEO Sylvie Van den Broeck maakt volop werk van verdere expansie voor de sauzenproducent.

Z-Family Business: Manna Foods (1) - 29/11/18

Nu de generatiewissel in vele familiebedrijven zich doorzet, krijgen meer en meer vrouwen een verantwoordelijke functie. Manna Foods in Wijnegem bijvoorbeeld heeft al geruime tijd een vrouwelijke CEO, Sylvie Vandenbroeck. In deze aflevering praten we over haar visie en ambitie als hoofd van het familiebedrijf.

Z-Family Business compilatie (2): Reynders - 27/10/18

Reynders is een familiebedrijf met een stevige internationale voetafdruk. Marc Reynders is al 10 jaar CEO. Samen met zijn broers Jacques en Paul ziet hij erop toe dat de familiale waarden behouden blijven, ook nu de onderneming steeds groter wordt.