Z-Internationaal Ondernemen: Welcome Teams van Flanders Investment And Trade spelen cruciale rol bij investeringen buitenlandse bedrijven in Vlaanderen.

Het Oostenrijkse chemiebedrijf Borealis besliste vorig jaar om bijna 1 miljard euro te investeren in een nieuwe chemische installatie in de Antwerpse haven. Het welkomteam Chemie heeft een belangrijke rol gespeeld bij die beslissing. De welkomteams van Flanders Investment & Trade helpen buitenlandse bedrijven die zich willen vestigen in Vlaanderen of hun activiteiten hier willen uitbreiden.

Z-Internationaal Ondernemen: Het belang van buitenlandse investeringen 17/06/19

Energetic Lighting is een Chinese producent van verlichtingsproducten. In 2008 openden ze een vestiging in Vlaanderen. Flanders Investment & Trade speelde een belangrijke rol bij de komst van Energetic Lighting naar Vlaanderen. FIT probeert buitenlandse investeringen naar Vlaanderen te halen en werkt daarvoor met een groot buitenlands netwerk van invest deputies.

Z-Internationaal Ondernemen: Hoe kan je je goed voorbereiden op internationaal ondernemen?

Flanders investment & Trade is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen. Vlaamse bedrijven kunnen er terecht voor allerlei informatie met betrekking tot export. Op de site van FIT vind je de exportgids, waar een schat aan informatie is verzameld. Je vindt er ook alle acties en events die worden georganiseerd om bedrijven zo goed mogelijk te informeren over de internationale markt. Naast de website biedt Flanders Investment & Trade nog heel wat handige publicaties aan met basisinformatie over internationaal ondernemen.

Z-Internationaal Ondernemen: Flanders International Economic Summit 2019

Op 7 mei organiseerde Flanders Investment & Trade de Flanders International Economic Summit. Daar toonde FIT de tussentijdse resultaten van de internationaliseringsstrategie 'Vlaanderen Versnelt! 2017-2021'. Flanders Investment & Trade lanceerde, in het bijzijn van Geert Bourgeois en Europees Commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, een nieuwe branding toolkit om de troeven van Vlaanderen in 5 economische domeinen internationaal te promoten. Het resultaat van een co-creatie met stakeholders, partners en bedrijven.

Z-Internationaal Ondernemen: Skyline Communications

Skyline Communications is een West-Vlaams familiebedrijf. Met zijn hightech DataMiner-software haalt het bedrijf meer dan 92% van zijn omzet uit export. In meer dan 110 landen controleren en beheren ruim 750 telecom-, broadcast- en satellietoperatoren hun netwerk met deze software. Skyline Communications opende vorig jaar een kantoor in Singapore, dankzij de steun van Flanders Investment & Trade.

Z-Internationaal Ondernemen: Sauzenfabrikant Manna Foods

Bij Flanders Investment & Trade kan u als bedrijf terecht voor allerlei advies wanneer u denkt aan exporteren of nieuwe markten wil veroveren. Sauzenfabrikant Manna Foods is al enkele jaren aan het exporteren, en maakt regelmatig gebruik van het advies van FIT. Het exportbeleid bij Manna Foods heeft een kantelmoment bereikt. Zij willen op een gestructureerde manier nieuwe markten aanboren en maken daarom gebruik van de Exportmeter. De "exportmeter" is een audittool van Flanders investment & Trade. Hij helpt u te bepalen of uw bedrijf klaar is om te gaan exporteren en die het exportpotentieel van uw bedrijf in kaart brengt.

Z-Internationaal Ondernemen: Het SOUTH BY SOUTHWEST festival in Texas.

Het SOUTH BY SOUTHWEST festival in Austin, Texas is gestart als lokaal muziekfestival. Vandaag is het één van de belangrijkste internationale fora voor de 'creatieve industrieën'. Tijdens het festival wordt een technologiebeurs georganiseerd, waar Flanders Investment & Trade aanwezig is met een Vlaamse groepsstand. Op het Vlaamse paviljoen helpt FIT de deelnemende bedrijven in contact te komen met relevante partners.

Z-Internationaal Ondernemen: Internationale Süsswarenmesse in Keulen

ISM, Internationale Süsswarenmesse in Keulen, is dé wereldbeurs bij uitstek voor zoetwaren. Sinds jaar en dag staat deze beurs op het actieprogramma van Flanders Investment and Trade. Door de jaren heen is deze beursdeelname uitgegroeid tot de grootste actie van FIT. Met 90 deelnemers is de stand van FIT een van de grootste op de beurs. In tijden van digitale communicatie blijven beurzen en het face-to-face contact met de klanten relevant.

Z-Internationaal Ondernemen: Vlaams Economische Vertegenwoordigers

Flanders Investment And Trade is op zoek naar nieuwe VLEV's. Vlaams Economische Vertegenwoordigers. Een VLEV is het kloppend hart van onze economie in het buitenland. Maar wat doet zo'n expat nu precies? In deze reportage maakt u kennis met Jurgen Maerschand, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in India. Misschien zal zijn verhaal u inspireren en bent u wel dat nieuw talent met een passie voor internationaal ondernemen.

Z-Internationaal Ondernemen: De Leeuw van de Export

De Leeuw van de Export is de belangrijkste exportprijs van Vlaanderen. Hij wordt elk jaar uitgereikt door Flanders Investment And Trade. FIT zette dit jaar 2 Vlaamse exportkampioenen in de kijker: Biobest die hommels inzet voor bestuiving en biologische bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouw en Boplan, een producent van aanrijdbeveiligingssystemen.