De aanvoer van vis en zeevruchten vergt een gespecialiseerde gekoelde logistiek, onder meer omwille van de voedselveiligheid. Norfrigo, een groep met hoofdzetel in Boulogne-sur-Mer, werd opgericht in 1965. Het is vandaag over één van de grootste Franse diepvriesmagazijnen voor zeevruchten. Vanaf de zomer van 2020 zal de groep over een bijkomende vestiging beschikken in de haven van Duinkerke.

De sterk groeiende en dynamische haven van Duinkerke telt steeds meer bedrijven die er hun activiteiten hebben uitgebreid, maar het wil ook startende ondernemers aantrekken. Zo zette ook Gert-Jan Delporte de stap. Hij opende er samen met zijn echtgenote en schoonbroer in september het vrieshuis 24H Frost.

In januari 2015 trad de eerste betoncentrale van Group De Brabandere in de haven van Duinkerke in werking. Die stap over de grens was een schot in de roos, want in Frankrijk is de vraag naar beton groot. Nu wil de Belgische onderneming er ook zijn innovatieve circulaire bouwtechnieken introduceren.

Steeds meer bedrijven met een Belgisch etiket investeren in de haven van Duinkerke. De gronden in Vlaanderen worden immers schaarser, terwijl in Noord-Frankrijk kant-en-klare bedrijfsterreinen liggen te wachten. De West-Vlaamse bouwgroep Mahieu Construct zet nu de ook stap en breidt verder uit.

De regio Duinkerke telt een aantal bedrijven met internationale uitstraling. Cabanon, een familiebedrijf dat sinds 1959 tenten ontwerpt en produceert, is er een mooi voorbeeld van. Zijn Franse knowhow is al 60 jaar lang de sleutel tot het succes. De Franse tenten zijn inmiddels in alle uithoeken van de wereld te vinden.