Z-Ondernemen 08/07/19

De Tour de France start dit jaar in Brussel. Binnen dat kader vindt ook de conferentie Co-Innovate in Sport plaats. Dit netwerk-event van het "European Platform for Sport Innovation" richt zich tot bedrijven actief in de sporttechnologie. Het event wordt mede georganiseerd door Enterprise Europe Network. Zij stimuleren match-makings tussen bedrijven, onderzoekers en technologen.

Z-Ondernemen 24/06/19

KMO's streven naar een efficiënte dienstverlening. Ook het betalingsproces en herinnering aan achterstallige facturen, vraagt de nodige opvolging. Om die reden besloot het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent om SMS -technologie in te zetten waarmee ze aan "debt collecting" kunnen doen.

Z-Ondernemen 10/06/19

De deeleconomie zit in de lift. Met het project "BeShared: Verbetering van innovatie en interconnectie in de deeleconomie", probeert Europa alle actoren van de deelnemende regio's in kaart te brengen. Enterprise Europe Network bracht verschillende partners in Berlijn samen om oplossingen te zoeken voor specifieke uitdagingen en vereisten.

Z-Ondernemen 03/06/19

Bij het Wit Gele Kruis Oost-Vlaanderen zochten ze een IT-partner die hun bestaande ICT-infrastructuur kon optimaliseren, en die ook de interne IT-afdeling verder kon ondersteunen. Ze gingen in zee met Realdolmen, die op toezagen dat hun netwerk kon geïntegreerd worden in een nieuwe state of the art IT-infrastructuur.

Z-Ondernemen 27/05/19

Ter ondersteuning van de jeugd- en ouderenzorg worden ongewone situaties gemeten met innovatieve zorgtechnologie. Met de ondersteuning van Agentschap Innoveren & Ondernemen bracht de start-up Senso2me een systeem op de markt met slimme sensoren. Dat slaat automatisch alarm als er iets fout is.

Z-Ondernemen (6) - 19/11/18

Afvalbeheer van kunststof en textiel is een prioriteit indien we de klimaatdoelstellingen willen halen. Daarom werd een internationale conferentie georganiseerd zodat alle actoren elkaar kunnen ontmoeten. Het doel is om samen oplossingen te bedenken met het oog op het creëren van een circulaire economie. Enterprise Europe Network verzorgt de matchmaking tussen al deze Europese bedrijven, onderzoekers en organisaties.

Z-Ondernemen (5): Communicatieverkeer 05/11/18

Het dataverkeer tussen de twee bedrijfsgebouwen van Houtshop Van der Gucht verliep tot voor kort via een onstabiel draadloos netwerk. Daarom werd besloten om over te schakelen naar een betrouwbare glasvezelverbinding. Door de veranderende communicatienood bij Houtshop besloot het bedrijf ook om alle communicatie over één geïntegreerd IP-platform te laten gebeuren.

Z-Ondernemen (4): Telefooncentrale in de cloud - 22/10/18

Flexibiliteit, beheers- en gebruiksgemak, maar ook veiligheid en kwaliteit van de dienstverlening: een telefooncentrale in de cloud biedt ondernemers tal van voordelen. Reisorganisatie Maretours ging op zoek naar een flexibel telefonieplatform dat geïntegreerd kon worden in hun virtueel privénetwerk. Zo konden ze medewerkers in 18 Vlaamse en Brusselse filialen efficiënter werken.

Z-Ondernemen: Agentschap Innoveren en Ondernemen (3) - 15/10/18

Helga & Guy waren op zoek naar een bedrijf om over te nemen. Ze vonden een kleine chocoladefabriek en investeerden in een nieuw bedrijfspand en moderne machines. Het overnameproces bracht veel administratie mee. En ook hun exportplannen bleken complex en moeizaam te verlopen. Daarom gingen ze op zoek naar professionele begeleiding bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Z-Ondernemen (2): Gemini Bracelets - 08/10/18

Het bedrijf "Gemini Bracelets" produceert armbanden die ze exporteren naar 8 landen in heel Europa. Een succesverhaal dat begon toen eigenaar Arne Schelkens een winstgevende B2B overnam. Arne deed een beroep op een digitaal platform waar kopers en verkopers in discretie info kunnen uitwisselen om zo een match tussen beide partijen tot stand te brengen.

Z-Ondernemen (1): Enterprise Europe Network - 01/10/18

AVIA-GIS, een softwarebedrijf uit Zoersel, heeft hun project VECMAP met succes gelanceerd op de internationale markt. Toch is dit voor veel KMO's niet evident. De Europese Commissie ondersteunt dergelijke groei dankzij het SME-instrument. In Vlaanderen is het Enterprise Europe Network de organisatie die de aanvragen begeleidt.

Z-Ondernemen (34): RealDolmen - 25/06/18

Het bedrijf Realdolmen wou initieel ICT doen werken binnen diverse businesssectoren. Maar het evolueerde naar een model waar technologie een middel is om het potentieel van mensen en organisaties te verbeteren. Op die manier kon de onderneming duurzame groei bestendigen. Voor veel KMO's blijkt zo'n transformatie niet zonder risico's. Waar liggen de valkuilen? En hoe kan jouw onderneming floreren in tijden van verandering?

Z-Ondernemen (33): Exportbeurs - 18/06/18

Het buitenland biedt ondernemers nieuwe kansen en mogelijkheden. Want de Belgische markt is klein, en export laat bedrijven toe om sneller hun afzetgebied te vergroten. Om Vlaamse ondernemers daarbij te ondersteunen organiseert Flandres Investment & Trade de exportbeurs: een ontmoetingsplaats voor Vlaamse bedrijven met internationale activiteiten of ambities, en voor relevante dienstverleners.

Z-Ondernemen (32): Vanden Broele Group - 04/06/18

Om innovatieve oplossingen te bedenken voor hun klanten zet de Vanden Broele Group in op het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen. Bij de ontwikkeling van een kinderjaarboek op basis van gezichtsherkenning moest het bedrijf op zoek naar een nieuwe kennispartner, en werd ook hun eigen dienstenmodel anders georganiseerd.