Z-Ondernemen 14/10/19

Je bent ondernemer, en je hebt een innovatief idee. Hoe kom je dan aan de financiële middelen om je project waar te maken? De Europese Commissie heeft daarvoor het "EIC-Accelerator" programma. KMO's met disruptieve ideeën kunnen via deze weg met meer middelen en begeleiding sneller hun marktpotentieel realiseren.

Z-Ondernemen 07/10/19

Projecten die niet op tijd afgeleverd worden, het geplande budget overstijgen, of niet het gewenste resultaat hebben. Als onderneming kan je dat missen als kiespijn. Een vlot en efficiënt projectmanagement is dan cruciaal. Het zorgt ervoor dat iedereen altijd aan de meest recente projectinformatie kan.

Z-Ondernemen 16/09/19

Geen vaste werkplekken meer, speciale plekken voor stiltewerk, vergaderbubbels, meer thuiswerk, ... de nieuwe manier van werken verovert meer en meer bedrijven. Om dat vlot en efficiënt te kunnen doen, heb je ook een modern IT-netwerk nodig. P&V Groep, de groep achter P&V Verzekeringen, Vivium en Arces, maakten een digitale transformatie door en schakelde over op 'the new way of working'.

Z-Ondernemen 09/09/19

Een KMO die diensten op projectbasis aanbiedt, moet alle aspecten van zo'n project zorgvuldig optekenen zodat op het einde van het project, het juiste aantal uren en ingezette middelen gefactureerd kan worden. En dat vraagt een goed tijdsregistratiesysteem. Met zo'n systeem kan je op een overzichtelijke manier het aantal gepresteerde uren per project visualiseren. Arcade Business Consultancy ontwikkelde zo'n systeem voor Infohos Solutions.

Z-Ondernemen 08/07/19

De Tour de France start dit jaar in Brussel. Binnen dat kader vindt ook de conferentie Co-Innovate in Sport plaats. Dit netwerk-event van het "European Platform for Sport Innovation" richt zich tot bedrijven actief in de sporttechnologie. Het event wordt mede georganiseerd door Enterprise Europe Network. Zij stimuleren match-makings tussen bedrijven, onderzoekers en technologen.

Z-Ondernemen 24/06/19

KMO's streven naar een efficiënte dienstverlening. Ook het betalingsproces en herinnering aan achterstallige facturen, vraagt de nodige opvolging. Om die reden besloot het Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent om SMS -technologie in te zetten waarmee ze aan "debt collecting" kunnen doen.

Z-Ondernemen 10/06/19

De deeleconomie zit in de lift. Met het project "BeShared: Verbetering van innovatie en interconnectie in de deeleconomie", probeert Europa alle actoren van de deelnemende regio's in kaart te brengen. Enterprise Europe Network bracht verschillende partners in Berlijn samen om oplossingen te zoeken voor specifieke uitdagingen en vereisten.

Z-Ondernemen 03/06/19

Bij het Wit Gele Kruis Oost-Vlaanderen zochten ze een IT-partner die hun bestaande ICT-infrastructuur kon optimaliseren, en die ook de interne IT-afdeling verder kon ondersteunen. Ze gingen in zee met Realdolmen, die op toezagen dat hun netwerk kon geïntegreerd worden in een nieuwe state of the art IT-infrastructuur.

Z-Ondernemen 27/05/19

Ter ondersteuning van de jeugd- en ouderenzorg worden ongewone situaties gemeten met innovatieve zorgtechnologie. Met de ondersteuning van Agentschap Innoveren & Ondernemen bracht de start-up Senso2me een systeem op de markt met slimme sensoren. Dat slaat automatisch alarm als er iets fout is.

Z-Ondernemen (6) - 19/11/18

Afvalbeheer van kunststof en textiel is een prioriteit indien we de klimaatdoelstellingen willen halen. Daarom werd een internationale conferentie georganiseerd zodat alle actoren elkaar kunnen ontmoeten. Het doel is om samen oplossingen te bedenken met het oog op het creëren van een circulaire economie. Enterprise Europe Network verzorgt de matchmaking tussen al deze Europese bedrijven, onderzoekers en organisaties.

Z-Ondernemen (5): Communicatieverkeer 05/11/18

Het dataverkeer tussen de twee bedrijfsgebouwen van Houtshop Van der Gucht verliep tot voor kort via een onstabiel draadloos netwerk. Daarom werd besloten om over te schakelen naar een betrouwbare glasvezelverbinding. Door de veranderende communicatienood bij Houtshop besloot het bedrijf ook om alle communicatie over één geïntegreerd IP-platform te laten gebeuren.

Z-Ondernemen (4): Telefooncentrale in de cloud - 22/10/18

Flexibiliteit, beheers- en gebruiksgemak, maar ook veiligheid en kwaliteit van de dienstverlening: een telefooncentrale in de cloud biedt ondernemers tal van voordelen. Reisorganisatie Maretours ging op zoek naar een flexibel telefonieplatform dat geïntegreerd kon worden in hun virtueel privénetwerk. Zo konden ze medewerkers in 18 Vlaamse en Brusselse filialen efficiënter werken.

Z-Ondernemen: Agentschap Innoveren en Ondernemen (3) - 15/10/18

Helga & Guy waren op zoek naar een bedrijf om over te nemen. Ze vonden een kleine chocoladefabriek en investeerden in een nieuw bedrijfspand en moderne machines. Het overnameproces bracht veel administratie mee. En ook hun exportplannen bleken complex en moeizaam te verlopen. Daarom gingen ze op zoek naar professionele begeleiding bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.